Joulutunnelmaa Tukholmassa

Yhteistyö Tallink, Eckerö Line ja Viking Line/Nelkytplusblogit

En ole tainnut koskaan olla Tukholmassa joulun alla. Viime viikolla pääsin kuitenkin Tukholmaan fiilistelemään joulua ruotsalaisittain 
Tallinkin, Eckerö Linen ja Viking Linen yhteisellä pressimatkalla. Samalla reissulla käytiin myös Tallinnassa, jossa käytiin joulutorilla, tehtiin saviastioita ja kuultiin kummitustarinoita Toompeanmäellä.


Itämeren joulu, tukholma, joulu_tukholmassa
Vaikka tuuli vihmoi eikä lunta ollut maassa, kannatti jouluisessa Tukholmassa käydä. Kyllä tukholmalaiset osaavat joulutunnelman luomisen.Itämeren joulu, tukholma, joulu_tukholmassa, joulumarkkinatItämeren joulu, tukholma, joulu_tukholmassa, joulumarkkinat

Itämeren joulu, tukholma, joulu_tukholmassa, joulumarkkinat

Itämeren joulu, tukholma, joulu_tukholmassa, joulumarkkinat

Itämeren joulu, tukholma, joulu_tukholmassa, joulumarkkinatAivan Tukholman ydinkeskustassa Östermalmilla on korttelialue, josta löytyy Dramatenin vierestä, Svensk Tennin liikkeen takaa kuninkaallinen hovitalli. Hovitallin alueella järjestettiin perinteisesti ensimmäisenä adventtina myös tunnelmalliset joulumarkkinat kauniissa ympäristössä. Markkinoilla myytiin yksilöllisiä lahjoja ja käsitöitä sekä joulun ajan herkkuja joulupöytään tai lahjaksi, ruotsalaiseen tapaan kauniisti esillepantuna.

Hovitallin joulumarkkinat ovat siis jo tältä vuodelta ohi, mutta nehän voi merkata muistiin jo ensi vuoden kalenteriin ensimmäisen adventin kohdalle.

Joulutoreille Tukholmassa pääsee kuitenkin vielä tämänkin joulun alla. Tuholmassa kun on useampikin joulutoreja mm. vanhassakaupungissa. Silja Line järjestää risteilymatkustajille opastettuja, maksullisia päiväretkiä Sigtunan joulumarkkinoille su 9.12. ja su 16.12.2018.


Itämeren joulu, tukholma, joulu_tukholmassa, hovitallit
Itämeren joulu, tukholma, joulu_tukholmassa, joulumarkkinat

Itämeren joulu, tukholma, joulu_tukholmassa, joulumarkkinat


Hovitallin hevosiakin pääsi katsomaan, se ilahdutti vanhaa heppatyttöä. Hovin hevoset valitaan huolella, niiden tulee olla paraateissa rauhallisia, ruunikkoja eli ruskeita ja mustaharjaisia sekä -häntäisiä sekä keskenään saman kokoisia. Hovitalleilla pääsee vierailemaan vain muutaman kerran vuodessa.Itämeren joulu, tukholma, joulu_tukholmassa, nationalmuseum_tukholma
 Itämeren joulu, tukholma, joulu_tukholmassa, nationalmuseum_tukholma

Tukholma-päivään voi yhdistää myös museovierailun. Tukholman Kansallismuseo on vasta avattu viiden vuoden remontin jälkeen. Nationalmuseumin kokoelmanäyttely kattaa kuusi vuosisataa.


Itämeren joulu, tukholma, joulu_tukholmassa, nationalmuseum_tukholmaItämeren joulu, tukholma, joulu_tukholmassa, nationalmuseum_tukholma


Itämeren joulu, tukholma, joulu_tukholmassa, nationalmuseum_tukholma

Avajaisnäyttelynä on amerikkalaismaalari John Singer Sargentin (1856–1925) suurnäyttely. Lisäksi löytyy kymmenen ruotsalaisen nykymuotoilijan Design stories -näyttely esittelee ja neljäs näyttely juhlistaa muotoiluyritys A&E Designin 50-vuotispäivää. Joihinkin Nationalmuseumin erikoisnäyttelyihin on sisäänpääsymaksu, mutta perusnäyttelyt ovat täysin ilmaisia.Itämeren joulu, tukholma, joulu_tukholmassa, nationalmuseum_tukholma

Itämeren joulu, tukholma, joulu_tukholmassa, nationalmuseum_tukholma

Itämeren joulu, tukholma, joulu_tukholmassa, nationalmuseum_tukholma


Lounaan voi nauttia Kansallismuseon ravintolassa näyttelykierroksen jälkeen. Tarjolla on modernisoituja klassikkoannoksia, ravintolaan voi pistäytyä myös kahvittelemaan ja lasilliselle.


Itämeren joulu, tukholma, joulu_tukholmassa,

Päivään piti mahtua vielä pikku fiilistely- ja ostoshetki kaupungilla, mutta edellisen yön hurja myrsky myöhästytti saapumista Tukholmaan sen verran, että talleilta ehdin vain kipaisemaan viereiseen Svensk Tennin liikkeeseen. Matkalla laivalle ehdimme pikku kierroksen bussilla kaupungin jouluvaloja ihaillen. Luonnonvoimille ei mahda mitään ja lyhyehköön päiväänkin Tukholmassa oli mahdutettu runsaasti kivaa ohjelmaa.

Kun nyt aika maissa jäi vähän lyhyeksi, käyn Tukholmassa ensi viikolla vielä toiseenkin kertaan joulua fiilistelemässä.

Oletko käynyt Tukholmassa joulun aikaan?10 kommenttia :

 1. Piipahdin juuri haistelemassa Tallinnan joulua. Tukholman joulukuu vierailuista on aivan liian pitkä aika. Tänä vuonna en taida enää ehtiä mutta Tukholman vanhakaupunki on lumoavan kaunis juuri joulunaikaan. Ehkä ensi vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavast ensi sunnuntaina on kirkas päivä tunnelmoimiseen, lunta en tohdi edes toivoa.

   Poista
 2. En ole koskaan käynyt Tukholmassa joulun alla, mutta selvästikin se olisi ihan kannattavaa niin kauniilta siellä näyttää. Rakastan joulumarkkinoita ja jouluvaloja. Joulumarkkinoiden tunnelma on aina mukava. Tallinnan joulumarkkinoilla on tullut käytyä useammankin kerran, mutta ehkäpä seuraavaksi suuntaankin joulumarkkinoille Tukholmaan. Tunnelmallista joulun odotusta sinulle, Tuuli ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse♥

   Tukholman vanhassakaupungissa on joulumarkkinat, ne katsastamme tulevana viikonloppuna.

   Poista
 3. Ihan mahti idis tehdä kynttilöistä samalla itse kynttelikkökin :) Enpä ole minäkään ollut Tukholmassa joulun aikaan. Kaunista sielläkin näyttää olevan.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Tuuli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoja olivat kyntteliköt, mutta pelkäsin, että kynttelikkö hajoaisi matkan aikana, enkä raaskinut ostaa.

   Poista
 4. Mahtavia kuvia ja tunnelmia. Tukholma on aina ihana ja joulumarkkinatkin kivat. :) Reippaita matkaajia olitte siinä myrskyssä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikilla oli melkoisen vakavat ilmeet kun tukholmass amentiin laivaan ja samanlainen myrsky-yö oli tiedossa kuin edellinenkin yö oli ollut. Itse kuitenkin selvisin Tukholma-Tallinna-reitistä paremmin, vaikka hyttikin oli laivan keulassa ja keinutus melkoisen hurjaa.

   Poista
 5. Ihana joulufiilis tulee näitä katsoessa:) Kyllä olen joulun ja uudenvuoden välissä käynyt Tukholmassa, mutta en ihan joulun alla. Vielä välipäivinä oli kaunista ja jouluista, joten voin samastua siihen tunteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Läheden jo toiselle joulumatkalle Tukholmaan ensi viikon lopulla. Siipan kanssa tarkoituksena on vain fiilistellä jouluisia tunnelmia ja vähän ehkä tehdä viime hetken jouluostoksia.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.