(Miltei) Ottolenghin munakoiso ja zhoug-kastike neljälle
2 isoa munakoisoa
noin 3 dl rypsiöljyä (uunissa paahtamiseen n. 2 rl oliiviöljyä)
4 viipaletta maalais- tai pitaleipää paahdettuna
4 keitettyä kananmunaa
hiutalesuolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä
1 dl tahinia (seesamitahna)
1 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
Salaatti:
2 tomaattia
1 kurkku
2 kevätsipulia
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
2 tl sitruunamehua
1½ rkl oliiviöljyä
Zhoug:
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku korianteria
½ ruukkua lehtipersiljaa
2 vihreää chiliä
½ tl juustokuminaa
¼ tl kardemummaa
⅛ tl sokeria
¼ tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
Kuori munakoisot raidallisiksi. Leikkaa pitkittäin
viipaleiksi. Paista munakoisot pannulla öljyssä tai paahda öljyllä sivellyt munakoisoviipaleet uunissa kypsiksi. Nosta talouspaperille
valumaan. Mausta suolalla.
Ohenna tahinia
sitruunamehulla ja öljyllä.
Tee zhoug. Kuori
valkosipuli ja laita tehosekoittimeen muiden aineiden kanssa. Surauta tahnaksi.
Ohenna tarvittaessa vedellä.
Tee salaatti. Kuutioi
tomaatit ja kurkku. Viipaloi kevätsipulit. Sekoita kasvisten joukkoon
sitruunamehu ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paahda leivät. Nosta
päälle munakoisoa, salaattia ja kananmunaa. Viimeistele tahinilla ja zhougilla.
Herkullista. <3 Arvaa tunnustus, en ole ikinä tehnyt munakoisosta mitään, ehkä joskus grillattu. Se on vielä megahyvää. Pitäisikö ryhdistäytyä ja tarttua rohkeammin erilaisiin ainesosiin.
VastaaPoistaKivaa viikon jatkoa Tuuli <3
Jossain vaiheessa olin aivan hulluna munakoisoon, välillä en välittänyt siitä niinkään - taisin kyllästyä. Nyt taas tykkään. Tänään oli tony's Delissä ihanaa munakoisopaistosta lounaalla, harmi ettet päässyt tulemaan.
PoistaNää sun kuvat on todella upeita :) big likes
VastaaPoistaOoh mä rakastan munakoisoja, tätä on siis pakko kokeilla, kiitos reseptistä, nam!
VastaaPoistaOi mitä ruokaa! Minä olen tainut syödä munakoisoa vain moussakassa!
VastaaPoistaItsekin kaipailen värejä ruokaan ja olenkin syönyt nyt paljon salaatteja ja keittoja <3
Ihanaa iltaa sinulle Tuuli <3
Yotam Ottolenghi on myös oma kokkisuosikkini, hänen ohjelmansakin ovat niin hyväntuulisen herkullisia! Munakoiso on kyllä hyvin maustettuna ja laitettuna erinomaista kasvisruokaa, kuin "pihvi" lautasella!
VastaaPoistaOi! Ihana resepti, testiin menee. :) Nuo sämpylät myös. :)
VastaaPoistaZhougin teen lihamyllyllä ilman sokeria ja öljyä. N. 15 purkkia kerrallaan ja pakastan. Jemenin juutalaisten ohje tämä.
VastaaPoista