Viisi viikon varrelta

Vuoden ensimmäinen kokonainen työviikko on sujunut jotenkin tahmeasti, vaikka olin jo viime viikolla kolme päivää töissä. Alkuviikon päivät olivat aika pimeitä, ehkä se johtuu siitä. Päivän pidentyminen ei pahemmin näkynyt pilvisinä päivinä. Sisällä oli melkoisen pimeää ja oli pakko pitää valoja vaikka inhoankin työpaikan kattovaloja. Vähänkin poutaisempina päivinä pidän vain pöytälamppua päällä auringonlaskuun asti. Talvella kirkkaimpinakin päivinä jossain vaiheessa iltapäivää on kuitenkin annettava periksi ja räpsäytettävä kattovalot päälle.


lumi, talvi, lumipyry, tammikuu_2019

lumi, talvi, lumipyry, tammikuu_2019

lumi, talvi, lumipyry, tammikuu_2019

lumi, talvi, lumipyry, tammikuu_2019

Mutta kyllä se tästä, onhan tässä jo kirkkaampiakin päiviä ollut. Päivä pitenee ja ainakin tilastollisesti kirkkaita poutapäiviäkin pitäisi olla kevättä kohti mennessä enemmän. Sisälläkin näkee eteensä.


Talvi, Lauttasaari, tammikuu, pakkanen, talvivaatteet


Siihen asti hautaudun toppatakin, pipon ja muhkean kaulahuivin pyhään kolminaisuuteen.


Talvijalkineet, talvi


Talvikuukausina käytän yleensä vain jompiakumpia mustista saappaistani. Kevääseen mennessä olen totaalisen kyllästynyt saappasiin. Jos oikein haluan räväyttää talvella, vedän kymmenen vuotta vanhat ruskeat saappaat jalkaan. Mustat saappaatkin ovat molemmat yli viisi vuotta vanhat. Etenkin talvisaappaissa laatuun satsaaminen on kannattanut, hinta per käyttökerta on muodostunut edulliseksi, vaikka ostohetkellä hinta taisi kirpaistakin.

Kesällä värivaihtoehtoja kengissä on punaisesta pinkkiin, mutta mustaakin löytyy. Valikoima on kuitenkin runsaampi kuin talvella. Nyt aloin jo kaipaamaan kaikkia kevät/kesäkenkiä...  Nämä muutamat saappaat alkoivat jo kovasti kyllästyttämään.

Itämeri, tammikuu
Itämeri, auringonlasku, meri
 Ja onhan  niitä kauniita kelejäkin ollut harmaiden, pilvisten päivien lomassa. Eilen oli suorastaan keväinen ilma, ehkä se oikea kevätkin  vielä tulee...


Perhoskämmekkä, viherkasvi, huonekasvi


Siippa kävi viikolla siskonsa kanssa Ikeassa ja toi minulle tuliaisena kauniin, pienikukkaisen, kaksivanaisen orkidean. Orkideat oivat todella kestäviä; heitin pois juuri yli kuukausi sitten saamani leikko-orkidean. Vanhin ruukkuorkideani -joka kasvattaa jälleen kukkavanaa-  on kaksikymmentä vuotta vanha, vaikka olen melko huono kasvien hoitaja. Ehkä salaisuus onkin juuri siinä, orkideahan ei kaipaa lannoitteita suoraa auringonvaloa tai säännöllistä kastelua, kastelu kerran kuukaudessakin näyttää riittävän.
kiivi, smoothie, aamupala, aamiainen

Energiaa niihin vähän tahmeampiinkin aamuihin antaa hyvä aamiainen. Yleensä syön tuorepuuroa, nyt olen surautanut myös smoothieita. Tässä on banaania, kiiviä, avokadoa ja ripaus matchateejauhetta.

Mukavaa sunnuntaita ja energistä tulevaa viikkoa!


15 kommenttia :

  1. Upea orkidea, mummini lempparikukka. <3

    Minäkin muuten haluan tuollaiset pölkyt meille, vaikka tarjottimiksi. :)

    Ihania kuvia, nyt ovat säät hellineet ja tänä aamuna taivas oli ihan vaaleanpunaine, tosi kaunista. Mutta en tykkää pakkasista, myönnettäköön ja ei ole pukeutumiskysymys, inhoan ja haluan koteloitua vain sisälle. ;)

    Ihanaa sunnuntaita Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaipailen jo kevättä, jolloin saan saappaiden lisäksi heittää sukat nurkkaan. Siihen on kuienkin vielä vähän aikaa.

      Poista
  2. Todella kauniita kuvia. Teillä tulikin lunta paljon enemmän kuin meille tänne länsirannikolle.

    Tämä työviikko sujui pikkasen paremmin kuin edellinen viikko. Se on jännä kuinka sitä on tahmeaa joululoman jälkeen.

    Joka tapauksessa nyt on huippua, kun päivät pitenee!

    Mukavaa sunnuntaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa lumesta ehti jo sulaankin, mutta nyt sitä kai on tulossa lisää. Ihan kunnon talvi tästä taisi tulla. Päivän piteneminen on tosiaan ihan huippua!

      Poista
  3. Ihastuttavia talvikuvia ja kyllä se suomen luonto voi olla kaunis, myös talvella:)
    Jollain tavalla tuo viime viikko oli tappavan tylsä ja hidas, noin niiku töissä ei aika vaan meinannut mennä ja univelkaa oli, kun rytmit eivät menneet kohdalleen:) Kaipa se tästä. Päivä on oikeasti himpun verran jo pidentynyt! Jee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvinen, luminen luonto on kyllä kaunis, vaikken kylmästä niin välitäkään.

      Poista
  4. Viime viikolla huomasi tuon valon lisääntymisen. Aamulla puoliseitsemän jälkeen, kun kävelin töihin, näki jo eteensäkin paremmin :)
    Ihanan kukan olet saanut! Mukavaa alkavaa viikkoa Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orkidea on kaunis. Saa nähdä onko minula tämä vielä seitsemänkymppisenä, jos elää ja kukkii niinkuin aiemmat orkideani!

      Poista
  5. Onneksi valoisa ja aurinkoinen viikonloppu pelasti ja toi hiukka enemmän energiaa! Pidän orkideoista kovasti, mutta en vaan saa niitä kukkimaan uudestaan vaikka kaikki konstit olen yrittänyt vuosien aikana : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Konsti taitaakin olla se, ettei yritä mitään. Välillä unohdan viikkokausia kastellakin, en ole koskaan lannoittanut ja vain kerran olen hakenut (naapuritaloyhtiön) kukkapenkistä vähän kuorikatetta lisää orkidearuukkuihin. Suora auringonvalo on pahasta, omani ovat koillisikkunalla, aamuurinko paistaa kesällä varhain tunnin verran.

      Poista
  6. Usein pitkien vapaiden jälkeen on vähän nihkeää aloittaa taas puurtaminen.
    Itsellä mennyt yllättävän kivuttomasti vaikka vähän on välillä nyppinyt aamuisin mutta
    tästä se lähtee menemään kevättä kohden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiljalleen aiemmin valkenevat aamut ja valoisat iltapäivät kyllä piristävät ja virkistävät mieltä. Viimeistään helmikuulla huomaa päivän jo selvästi pidentyneen.

      Poista
  7. Kauniita talvikuvia! Ja mukavaa saapikaspähkäilyä. Mustilla mennään täälläkin.
    Ja valoisuus lisääntyy päivä päivältä. Se on hienoa.
    Valoisaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saappaat ovat pysyneet hyvinä vuodesta toiseen, vaikka parinsadan hinta aikoinaan vähän puistattikin. Todella parempi ostos silti kuin viisi paia neljänkympin saappaita! Näillä klassikkomallisilla saappailla tallustelen luultavsti vielä useammankin talven - mutta en silti malttaisi odottaa kevättä ja keveämpien kenkien käyttöönottoa.

      Poista
  8. Niin ihania luontokuvia! Mä niin rakastan tätä kunnollista talvea ja pientä pakkasta. <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.