Blinikauden avajaiset

PR-tilaisuus HOK Elanto

Blinit ovat taas täällä! Ravintola Kappelissa tämän talven blinikausi on jo avattu. Pääsin aiemmin viikolla  maistelemaan kauden ensimmäisiä blinejä mädin, smetanan ja muiden herkkujen kera.


Ravintola_Kappeli, blini, blinit, bliniviikot_2019
Venäläiset toivat aikoinaan maahan mukanaan blinireseptit, blinejä onkin Helsingissä syöty jo pitkään. Blinit ovat venäläisen keittiön vanhimpia ja tunnetuimpia ruokalajeja. Vaikka ohukaisia paistettiin pitkin vuotta, niin laskiaisena ”leivottiin” blinejä hiivalla kohotetusta taikinasta. Alunperin blinejä paistettiinkin uunissa eikä pannulla kuten nykyisin.


Ravintola_Kappeli, blini, blinit, bliniviikot_2019


Kappelissa blinejä on myyty ravintolan avaamisesta asti, mutta suuremmaksi sesonkituotteeksi helsinkiläisravintoloihin venäläisten aatelisten herkku levisi vasta 1990-luvulla.


Ravintola_Kappeli, blini, blinit, bliniviikot_2019

Ravintola_Kappeli, blini, blinit, bliniviikot_2019, balalaikaorkesteri_kalinka

Venäläisten bliniperinteiden kunniaksi kasakat toivottivat tervetulleeksi ravintolaan. Blinipäivällistä säesti balalaikkaorkesteri Kalinka.


Ravintola_Kappeli, blini, blinit, bliniviikot_2019

Kappelin keittiömestari Jussi Kuuluvainen kertoi tattari- ja vehnäjauhoista valmistetun taikinan saavan käydä yön yli. Seuraavana päivänä blinit paistetaan jokaiselle asiakkaalle erikseen kuumalla pannulla kirkastetussa voissa. Niitä paistetaankin huomattavat määrät bliniviikkojen ajan; S-ryhmän ravintolat pääkaupungiseudulla myyvät 30000 bliniä kauden aikana, Kappelissa tästä määrästä myydään perinteisesti suurin osa. Blinikausi jatkuu Kappelissa maaliskuulle.

Rapsakat blinit tarjoiltiin sillikaviaarin, sienisalaatin, poromoussen, kylmäsavulohitartarin sekä tietysti mädin, smetanan, sipulin ja suolakurkun kera. 

Kolmen ruokalajin blinimenu (hummeri-jokirapukeitto, blinipaletti ja vapaavalintainen jälkiruoka) maksaa 56€/S-etukortilla 48€.


Ravintola_Kappeli, blini, blinit, bliniviikot_2019, mallaskosken_panimo

Blinien kanssa sopivat juotavaksi olut, samppanja sekä Chablis-valkoviini. Kappelin blinikauden olut on Mallaskosken Craft pils.


Ravintola_Kappeli, blini, blinit, bliniviikot_2019, kuusenkerkkäjäätelö

Aterian päätteeksi tarjottiin creme bruleeta ja hienosti metsäisen makuista kuusenkerkkäjäätelöä.
Bliniaterian päätteeksi voi nauttia vielä vadelmahillolla maustettua teetä.

Oletko blinien ystävä? Mikä on mieluisin lisuke blineillesi; klassinen mäti-sipuli-smetana vai jokin muu?



11 kommenttia :

  1. Olen vissiin niin klassinen :), että klassiset lisukkeet maistuvat parhaiten.
    Jos haluaa ihanan, historiallisen tunnelman blinien nauttimiseen, niin Kappeli on must. Oli
    niin hieno ja arvokkaan oloinen paikka - ja kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blinit olivat todella maukkaat ja puitteet tunnelmalliset.

      Poista
  2. Kappelin puitteet näyttää kyllä hienoilta. Itse olen blinejä syönyt mm. Saslikissa ja perinteiset päälliset ovat omaan makuuni :)

    VastaaPoista
  3. Olen syönyt parhaat blinit sienitäytteellä, nam!
    Ihana tapahtuma ja ihania herkkuja.
    Mukavaa viikonloppua sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
  4. Sienitäyte on yksi klassikpista, sopii erinomaisesti blinien kanssa

    VastaaPoista
  5. Iso NAM. Blinit ovat yksiä lemppariherkkuja, etenkin mädin ja sienisalaatin kera. Ihanaa viikonloppua Lumo. 💗💗💗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blinot ovat niin herkullisia, että taidan mennä vielä Siipankin kanssa syömään blinejä tämän kauden aikana.

      Poista
  6. Ylläsjärven Pihvikeisarissa söin viime vuonna poromoussen kera,samalla lautasella oli myös perinteiset blinin tykötarpeet.Kaikki käy tällaiselle sekasyöjälle!

    VastaaPoista
  7. Olen blinien ystävä. Sienisalaatti yllätti minut, se sopi todella hyvin blinien kanssa. Toki myös ne perinteiset lisukkeet. Kappeli on ihana paikka. Tykkään sen tunnelmasta ja voin melkein aistia historian havinaa siellä.
    Kaunista viikkoa sinulle, Tuuli <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.