Meksikolainen valkopapu-maissikeitto

Hiihtolenkin tai muun talvilomareippailun jälkeen maistuu nopeasti valmistuva, lämmin keitto. Meksikolainen valkopapu-maissikeitto lämmittää talvipäivänä.


keitto, meksikolainen_ruoka

keitto, meksikolainen_ruoka

Meksikolainen valkopapu-maissikeitto (kahdelle)

1 salottisipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 prk valkopapuja
2 dl pakastemaissia
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
½ tl rouhittuja korianterinsiemeniä
½ tl savuparikaa
1 tl tabascoa
suolaa
ölyä


Tarjoiluun

nachoja
½ dl hapankermaa
½ tl savupaprikaa
1 avokado kuutioituna
1 lime lohkottuna
tuoretta korianteria
tabascoa

Kuullota keskilämmöllä öljytilkassa hienonnetut salottisipuli ja valkosipulinkynsi 1 min Lisää korianterinsiemenet ja savupaprika, paahda 30 sek.

Lisää kattilaan valutetut ja huuhdellut valkopavut, maissinjyvät, vesi, kasvisliemikuutio, anna halutua 15 min keskilämmöllä. Soseuta blenderissä tai sauvasekottimella.

Mausta tabascolla ja tarvittaessa suolalla.

Tarjoile keitto nachojen, hapankerman, savupaprikan,avokadon, tuoreen korianterin ja limelohkojen kanssa.



Minulla "talviloma" häämöttää vasta huhti-toukokuussa. Oletko sinä jo talvilomaillut?


6 kommenttia :

  1. Kiitos - täällä etsitään uusia reseptejä pian alkavaa ekopaastoa varten ja tarkoitus on taas vähentää sen ajaksi lihan syöntiä;)
    Kivaa viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämähän sopii sitten ekopaastoon hyvin. En ole tietoisesti vähentänyt lihansyöntiä, mutta olen huomannut lautasella olevan entistä enemmän kasvisruokaa.

      Poista
  2. Nam, herkullisen kuulloinen keitto ja ihan parasta jotain uutta kokeiltavaksi. Kiitos :).

    VastaaPoista
  3. Nam, sellainen sydäntä lämmittävä keitto, joka taatusti täyttää myös massun. <3

    VastaaPoista
  4. Minä en talvilomaile ollenkaan, seuraava loma vasta juhannuksen jälkeen. Onneksi tulee edes pääsiäinen välissä :)
    Niin herkullisen näköinen ja kuuloinen keitto. Taas oli tänään niin kylmä ilma, että aina silloin tällainen mausteinen keitto maistuu extra hyvältä!

    VastaaPoista
  5. Minä olen myös innostunut pavuista mutta tällaista sileäksi surautettavaa soppaa en olekaan kokeillut, resepti ehdottomasti talteen! Talvilomaillaan pari päivää maaliskuun alussa ja lopussa, mitenkäs muuten kuin risteillen : )

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.