Kestävän kehityksen kierrätyslaukku

Kuukausi sitten uusi sohvamme saapui ja vanha sohva lähti samalla autolla. Päivää aiemmin "nyljimmme" vanhan, hyvin palvelleen Natuzzin nahkasohvan. Vanhan sohvan istuinosat olivat painuneet, istuinosan nahka oli painunut vekille ja lopulta kulunut rei'ille. Sohva oli käytetty niin loppuun, ettei siitä ollut enää jälleenmyytäväksi, tuskinpa sitä ilmaiseksikaan olisi kukaan hakenut.


kierrätys, kierrätysnahka, uusiokäyttö, design_laakso_sundman

Kälyni Mariia tekee liikkeessään Pikku Roballa paitsi yksilöllisiä hopeakoruja, myös nahkalaukkuja ja muita nahkatuotteita. Kierrätimmekin hänelle nahat uusiokäyttöön. Nahalla ympäriverhoillusta sohvasta tulikin neliökaupalla nahkaa, sohvan takaosan nahat olivat kuin uusia. Tilasin myös itselleni nahoista laukun muistoksi sohvasta.

kierrätys, kierrätysnahka, uusiokäyttö, design_laakso_sundman


Käytän paljon yliolan meneviä crossbody-laukkuja, ne ovat käteviä etenkin reissuissa kun laukun saa käännettyä eteensä tai pidettyä tiiviisti kyljessä. Pari kertaa olen nähnyt maailmalla kun junasta lähtijä on riuhtaissut jonkun olalta laukun mukaansa ja juossut karkuun junan ovien sulkeutuessa. Crossbody-laukku pysyy menossa mukana eikä ole tiellä vaikkapa kuvatessa.


kierrätys, kierrätysnahka, uusiokäyttö, design_laakso_sundman

Nyt kestävän kehityksen kierrätysmateriaalilaukkuni on valmis. Mariia leikkasi samasta nahasta ison tupsun laukun kylkeen heilumaan, remmi on hieman tukevampaa, tummanruskeaa nahkaa.kierrätys, kierrätysnahka, uusiokäyttö, design_laakso_sundman

Nahka vain paranee vanhetessaan, uskon tästä rennosta, ajattomasta laukusta olevan iloa vuosikausiksi.


10 kommenttia :

 1. Upea laukku ja parasta tässä on minusta se, että teidän hyvin palvelleesta sohvasta jäin nyt muisto. Teidän sohvassa oli hyvä istua (testattu on) ja nyt se jatkaa eloaan olallasi. Ihana värikin vielä!

  VastaaPoista
 2. Hyvän näköinen crossbody ja oikeanlaista ekologisuutta kaiken kaikkiaan :)
  - Seijahannele

  VastaaPoista
 3. Niin hieno! Loistava idea ottaa laadukas nahka käyttöön.

  VastaaPoista
 4. Aivan upea laukku ja todella hyvä idea ottaa laadukas nahka uudelleenkäyttöön!
  Väri on täydellinen :)

  VastaaPoista
 5. Ihan mahtava idea saada laukun muodossa muisto sohvasta. On muuten varmasti ollut ihana sohvakin <3
  Kivaa keskiviikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
 6. Mahtava idea ja mikä ekoteko! Saat siis raahata sohvaa mukanasi vielä kauan:D Tämmöisiä pitäisi keksiä lisää eikä vain heitellä roskiin, joten iso peukku tyypiltä, joka väsää roskista vaikka raisian käyttöön vessaan:)

  VastaaPoista
 7. Wow hieno ja koko idea, sohva ja laukku ja kaikki. <3

  VastaaPoista
 8. Niin mun lempiväri ja tuo malli on ajaton ja todella toimiva! Ihan mahtava kierrätysaate ja ekoteko todellakin. Minulla on jo melkein kymmenkuntavuotta kulkenut mukana Lumi-nahkalaukku, oli sijoitus liki 300 eur, mutta kestää varmaan seuraavatkin 10 vuotta.

  VastaaPoista
 9. Hienoa kierrätystä ja kaunis laukku!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.