Kerään Pinterestiin paljon kuvia inspiraatioksi. Super salads-kansiossani on paljon salaattikuvia, joia selailen kun haluan tehdä salaattia, mutta en ihan tiedä mitä siihen laittaisin. Useinmiten en tee mitään kuvien salaateistakaan, vaan saan kuvista inspiraation johonkin ihan muuhun. Niin kävi tämän kikhernesalaatin kanssakin.
Kikherneissä on runsaasti proteiineja ja ne myös pitävät nälkää pitkään. Normaalisti laitn valkopapuja kaikiin resepteihin, joihin yleensä käytetään kikherneitä, mutta en uskonut valkopavuista tulevan paahtamalla yhtä rapsakoita kuin kikherneistä.
- 1 kplkikherneitä (säilyke) (tölkki 400g/265g)
- Salaatti paahdetuista kikherneistä
- Shiraza-kikherneet
- 1 kpl tölkki kikherneitä/säilyke (400g/265g)
- 2 tl shiraza-maustetahnaa
- 1 rk rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
Huuhtele ja valuta kikherneet hyvin. Sekoita öljy, sriraza ja suola. Lisää kikherneet joukkoon maustetahnan joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paahda 225 asteessa (kiertoilmauunissa 200 asteessa) n. 15 minuuttia. Anna kikherneiden jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Lisää suolaa tarvittaessa.
Salaatti
1 pussillinen salaattisekoitusta (esim. rucola, pinaatti, punamangodi)
2 klementiiniä
2 rl paahdettuja hampun- tai unikonsiemeniä
1 dl granaattiomenan siemeniä
parmesanlastuja
Salattikastike
2 rl punaviini- tai sherryetikkaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria
Sekoita salaattikastikeainekset, sekoita kastike salaattisekoitukseen, tarjoa salaatti paahdettujen kikherneiden, klementiinilohkojen, siementen, granaattiomenansiementen ja parmesanlastujen kanssa.
No nyt kuulostaa ja näyttää hyvältä! Tämä menee kokeiluun, kiitos =)
VastaaPoistaKikherneet tuovat kivaa rapsakkuutta ja mausteisuutta salaattiin.
PoistaSamaa mieltä, valkopavut eivät tule yhtä rapsakoiksi, olen kokeillut. Mutta kikherneet on ihania paahdettuina ja ne voi vaikka maustaa snackiksi. Käytän paljon sitrushedelmiä salaateissa makeutta ja mehukkuutta antamaan. Kiva ohje jälleen!
VastaaPoistaValkopavut taitavat olla liian pehmeitä ja suuria rakenteeltaan. Muuten kyllä tykkäään käyttää niitä vaikka hummuksessa kikherneiden sijaan.
PoistaPaahdetut kikherneet maistuvat täälläkin - ihania lempimakuja ka -aineksia tässäkin salaatissa!
VastaaPoistaSalaattiin tykkään laittaa erilaisia aineksia, pehmeää ja rapsakkaa, kirpeää, tulista ja hapanta, saa vähän mielenkiintoa.
Poista