Salaatti paahdetuista kikherneistä

Kerään Pinterestiin paljon kuvia inspiraatioksi. Super salads-kansiossani on paljon salaattikuvia, joia selailen kun haluan tehdä salaattia, mutta en ihan tiedä mitä siihen laittaisin. Useinmiten en tee mitään kuvien salaateistakaan, vaan saan kuvista inspiraation johonkin ihan muuhun. Niin kävi tämän kikhernesalaatin kanssakin.

kikherne, salaatti, proteiini
Kikherneissä on runsaasti proteiineja ja ne myös pitävät nälkää pitkään. Normaalisti laitn valkopapuja kaikiin resepteihin, joihin yleensä käytetään kikherneitä, mutta en uskonut valkopavuista tulevan paahtamalla yhtä rapsakoita kuin kikherneistä.


kikherne, salaatti, proteiini
  • 1 kplkikherneitä (säilyke) (tölkki 400g/265g)
  • Salaatti paahdetuista kikherneistä

  • Shiraza-kikherneet

  • 1 kpl tölkki kikherneitä/säilyke (400g/265g)
  • 2 tl shiraza-maustetahnaa
  • 1 rk rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa

Huuhtele ja valuta kikherneet hyvin. Sekoita öljy, sriraza ja suola. Lisää kikherneet joukkoon maustetahnan joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paahda 225 asteessa (kiertoilmauunissa 200 asteessa) n. 15 minuuttia. Anna kikherneiden jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Lisää suolaa tarvittaessa.


Salaatti

1 pussillinen salaattisekoitusta (esim. rucola, pinaatti, punamangodi)

2 klementiiniä

2 rl paahdettuja hampun- tai unikonsiemeniä

1 dl granaattiomenan siemeniä

parmesanlastuja


Salattikastike

 2 rl punaviini- tai sherryetikkaa

1/2 dl oliiviöljyä

1 tl hunajaa

suolaa 

mustapippuria


Sekoita salaattikastikeainekset, sekoita kastike salaattisekoitukseen, tarjoa salaatti paahdettujen kikherneiden, klementiinilohkojen, siementen, granaattiomenansiementen ja parmesanlastujen kanssa.



6 kommenttia :

  1. No nyt kuulostaa ja näyttää hyvältä! Tämä menee kokeiluun, kiitos =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kikherneet tuovat kivaa rapsakkuutta ja mausteisuutta salaattiin.

      Poista
  2. Samaa mieltä, valkopavut eivät tule yhtä rapsakoiksi, olen kokeillut. Mutta kikherneet on ihania paahdettuina ja ne voi vaikka maustaa snackiksi. Käytän paljon sitrushedelmiä salaateissa makeutta ja mehukkuutta antamaan. Kiva ohje jälleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkopavut taitavat olla liian pehmeitä ja suuria rakenteeltaan. Muuten kyllä tykkäään käyttää niitä vaikka hummuksessa kikherneiden sijaan.

      Poista
  3. Paahdetut kikherneet maistuvat täälläkin - ihania lempimakuja ka -aineksia tässäkin salaatissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salaattiin tykkään laittaa erilaisia aineksia, pehmeää ja rapsakkaa, kirpeää, tulista ja hapanta, saa vähän mielenkiintoa.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.