Viisi viikon varrelta

Harmaata sunnuntaita! Vaikka viime päivät ovat olleet kovin harmaita, lohduttaudun sillä, että nyt ollaan plussan puolella ja vesisateetkin sulattavat ja huuhtovat katupölyä pois.




Keväsin näissä viikkokatsauksissa on miltei aina raporttia kevään etenemisestä. Ensimmäisten vihreiden näkeminen pitkän talven jälkeen tuntuu aina miltei ihmeeltä, enkä malta olla riemuitsematta siitä täälläkin. Lumikellot ovat yleensä ensimmäiset urheat, jotka talven jälkeen kukkivat. Niin tänäkin vuonna.





Tiistaina ravintola Prestolle ojennettiin toisena suomalaisena ravintolana arvostettu Ospitalità Italiana -sertifikaatti. Harvinaisen sertifikaatin myöntää Italian kauppa- ja teollisuuskamari yhdessä Italian ulkoministeriön kanssa muissa maissa toimiville, erityisen ansioituneille italialaisille ravintoloille, jotka ovat onnistuneet italialaisessa ruokakulttuurissa, laadussa ja palvelussa. Julkistustilaisudessa syötin tietysti italialaisia herkkuja. Etenkin ihanan kermainen, tuore burrata vei kielen mennessään. Ensimmäisen Ospitalia Italiana -tunnustuksen sai helsinkiläinen Bacco viime syksynä.



biohajoava_pakkaus, ympäristöystävällinen




Yhä useampi yritys eri aloilta on viime aikoina ilmoittanut siirtyvänsä muovisista biohajoaviin pakkauksiin. Tuoreyrteistä ja -salaateista tunnettu Järvikylä lopettaa tänä keväänä muoviruukkujen käytön kaikissa salaateissa ja yrteissä (salaatit/yrtit PR-näytteitä). Kalkkipohjaisen biohajoavan ruukun voi nyt heittää turvepaakkuineen biojätteeseen. Biohajoaviin ruukkuihin siirtyminen vähentää muovia Järvikylän tuotteissa yli 70 000 kg vuodessa.

Parisuhde, työmatka, tuorepuuro


Tänä aamuna ajoin Siipan lentokentälle, hänellä alkaa maanantaina miltei kuukauden työrupeama Hyrynsalmella. Tulevat viikot menevät kuitenkin nopeasti, paljon nopeammin kuin yhdeksän viikkoa viime syksynä kun hän oli Espanjassa. Ja jostain syystä, vaikka hän on tulevat viikot ihan yhtä pois kotoa kuin oli Espanjassakin, ei poissaolo tunnu niin kummalta kun olemme samassa maassa.



Resepti, pasta, pastaresepti


Kotiin tultuani otin vanhoja suosikkikeittokirjoja esiin. Nykyisin inspistä tulee haettua Pinteterestistä, Instasta ja blogeista, mutta välillä on hyvä nostaa ne vanhat suosikit esiin. Donna Hayn kirjoista tai ainakin niiden inspiroimana kokkailimme parikymmentä vuotta sitten lukuisia kertoja rakkaan, jo edesmenneen ystävän kanssa viikonlopun kahden hengen kokkikerhossamme. Donnan reseptit ovat helppoja ja ne tuntuvat edelleen raikailta. Tänään taidan tehdä leivänmuruilla silattua oliivipastaa illalliseksi.

Mitä sinä aiot syödä tänään?

10 kommenttia :

  1. Aika ok viikko ollut sinullakin. Ihan hurja määrä vähemmän muovia, kun Järvikylä siirtyy biohajoaviin ruukkuihin, huh huh!
    Tänään oli ruokana tilattu pizzaa ja maitoa :) Tultiin juuri kotiin Karkkilasta ja ajateltiin vaan olla ja möllöttää :)
    Kivaa sunnuntaita sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itsekin olla möllötellyt kevättä suunnitellen kun olin vienyt miehen kentälle. Sitten kun piti lähteä kauppaan, olikin alkanut pyryttää räntää. Paarustin kuitenkin alkuperäisen suunnitelman mukaan ostoskeskukselle enkä vain mennyt korttelin päässä olevaan kauppaan tai ajanut autolla. Vähän sain happihyppelyä vaikka kastuinkin aika hyvin.

      Poista
  2. Oi nuo Preston herkut mm. :) Tuo Donna Hay onkin minulle vieras, täytyypä tämän kommentin jälkeen heti googlata.

    Mitä ihaninta sunnuntaita Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Donna on australialainen ruokaguru, jonka ruokalehteä myyydään täälläkin. Hän on julkaissut lukemattomia keittokirjoja ja tottakai hänellä on myös oma ruokaohjelma ja supersuosittu sivusto. Selailin tänään näitä vanhoja kirjoja, mieleen nousi muistoja Jonnan kanssa kokkailuista ja löytyi ruokainspistä koko kevääksi.

      Poista
  3. Iso peukku biohajoaville yrttiruukuille! Täällä on syöty tänään lohta ja gnoccheja, iltapalaksi viikonlopun tähteistä lämpimiä toasteja : ) Jaksamista tuleville siipattomille viikoille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän kolme viikkoa mene ihan hyvin. Vähän kylä harmittaa, että lähden ensi viikolla yksin reissuun, johon meidän piti mennä yhdessä. Toivottavsti saadaan vielä yksi yhteinen kin loma soviteltua tähän kevääseen.

      Poista
  4. Harmittaa kun Presto oli pakko jättää väliin viime viikolla. Suurena italialaisen ruoanystävänä jo pelkät kuvat saavat maun huulille...

    En ole vielä nähnyt yhtään lumikelloa. Paikka, johon niitä normaalisti tulee on vielä lumen peittämä.

    Onneksi Siippa on nyt lyhyemmällä reissulla ja kotimaassa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Preston tarjoilu oli todella herkullinen ja runsas, ei todellakaan oltu kitsasteltu. Oltiin viime kesänä Prestossa ja silloinkin oli hyvää, nyt uuden vetäjäm myötä taitaa olla vielä parempaa.

      Poista
    2. Meillä syötiin kanapataa ja riisiä, mutta italialaiset herkut kuulostavat paljon paremmalle. Välillä tuntuu, ettei keksi mitään uutta kotiruokaa.

      Ilolla huomasin myös nuo biohajoavat pakkaukset, joita viikonloppuna havaitsin monissa tuotteissa. Ihanaa kun yrttejä voi ostaa ilman muoviruukkuja.

      Kevättä täälläkin kovasti jo odotellaan. Loska ja räntä alkaa kyllästyttämään. Upeaa viikkoa sinulle!

      Poista
    3. Minulla on satakunta keittokirjaa vaikka välillä jo karsinkin niitä. Niistä ja netistä haen inspiraatiota kokkailuun. Usein kaupassa pitkän työpäivän jälkeen selailen äkkiä Pinterestistä ruoka-kansioon keräämiäni kuvia kun en keksi mitä söisimme. En edes katso reseptejä vaan annan kuvien tuoda inspiksen. Aiemmin tein ruokalistoja tulevalle viikolle, senkin tavan voisi taas elvyttää. Tulisi syötyä vielä monipuolisemmin ja suunnittelu helpottaa myös kiireisessä arjessa.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.