Donna Hayn oliivi-valkosipulipasta

Toissa viikolla kerroin kuinka olin pitkästä aikaa selaillut vanhoja suosikkikeittokirjojaDonna Hayn kirjoista tai ainakin niiden inspiroimana kokkailimme parikymmentä vuotta sitten lukuisia kertoja rakkaan, jo edesmenneen ystävän kanssa viikonlopun kahden hengen kokkikerhossamme. 



Australialaisen keittiöguru Donna Hayn reseptit ovat helppoja ja ne tuntuvat edelleen raikkailta. Yksi ikisuosikeistani kesäisin on Donnan reseptillä tehty vadelmakeikauskakku. Donna Haylla on tietysti oma Donna Hay Magazine ja useita hänen lukemattomista keittokirjoistaan on käännetty suomeksikin.

Selailusta jäi mieleen etenkin leivänmuruilla silattu oliivipastaa. Nopeasti valmistuva, simppeli resepti, jota voi tehdä kun kotona ei ole "mitään". Meillä kotona on kuitenkin aina pastaa, valkosipuleita, sitruunaa, leivänkannikka ja oliivejakin silloinkin kun kaapit ovat muka "tyhjiä". Tuoretta rosmariinia ei ollut, mutta kuivattuna rosmariinia löytyi. Sitruunankuori antaa yksinkertaiseen reseptiin kivaa raikkautta.





Oliivi-valkosipulipasta


450 g tuorepastaa tai kuivattua pastaa
2 rkl oliiviöljya
2 1/2 dl tuoretta leipää murenneltuna
1 rkl oliiviöljya, lisäksi
3 valkosipulin kyntta
2 rkl rosmariinin lehtia
2 tl raastettua sitruunankuorta
2 1/2 dl oliiveja
rouhittua mustapippuria

Lisää pasta kiehuvaan veteen ja keitä ohjeen mukaan kunnes pasta on kiintean kypsää. Kuumenna sillä aikaa 2 rl öljyä paistinpannulla kovalla lämmölla. Lisää murenneltu leipä ja paahda samalla sekoittaen 2-3 min tai kunnes murut kullanruskeita. Siirrä sivuun odottamaan. Pyyhi pannu puhtaaksi ja kuumenna 1 rl öljyä. Lisää valkosipuli ja kypsenna 1 min tai kunnes sipuli on hieman ruskistunut. Lisaa rosmariini, sitruuna, oliivit ja pippuri ja kypsennä 2-3 min, niin että ainekset ehtivät kuumentua. Kääntele oliivi-mausteseos lämpimän pastan joukkoon.



6 kommenttia :

  1. Välillä sitä tulee tauottua ihan parhaat ruoat, silloin kun kaapeissa ei ole "mitään".
    Herkullisen näköinen annos <3
    Kivaa viikonloppua Tuuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaapin pohjilta kaahittuna ja jämiä hyödyntämällä ne parhaat annokset syntyvät!

      Poista
  2. Kääk miten hyvää. Söin eilen valkosipulioliiveja, nam, mutta tämä pasta. <3 Leipätaikinaan olen heittänyt itse chilissä ja valkosipulissa marinoituja oliiveja ja on sekin niin hyvää.

    Kivaa viikkistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliivileipä onkin ihanaa, pitäisi itsekin tehdä pitkästä aikaa.

      Poista
  3. Kuulostaapa herkulta, taidanpa tänään kokeilla. Ihanaa uutta viikkoa Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on niin helppo ja herkullinen resepti. Siihen saa vanhan leivänkannikankin käytettyä.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.