Viisi viikon varrelta

Hyvää vaalisunnuntaita, joko olet äänestänyt? Minä olen vasta menossa tänään. Vähän vaikeaa oli löytää se oma ehdokas, mutta nyt olen päätökseni tehnyt. Äänestäminen on mielestäni etuoikeus.


kevät, kevätkukat

kevät, kevätkukat


Aloitetaan viikkokatsaus kevään etenemisellä; krookukset ja leskenlehdet kukkivat, ensimmäiset valkovuokotkinvon bongattu, verenpisarat ovat jo viisitoistasenttisiä suojaisalla, aurinkoisella paikalla. Helleborukset ovat jo kukassa ja sinivuokkojakin olen nähnyt. Kyllä kevät on ihana!


syötävät_kukat, krassi


vesikrassi, syötävät_parvekekasvit


Sisälläkin kevät etenee. Olen vuosina pahasti epäonnistunut siemenestä kasvattamisessa, tänä vuonna halusin kuitenkin kokeilla ainakin krassia. En muistanutkaan kuinka nopeasti se kasvaa. Parissa päivässä versot oliva kasvaneet jo kymmensentisiksi ja ensimmäiset lehdetkin olivat kahden euron kolikon kokoisia.

Krassin lehtiä ja kukkia voi syödä, niiden maku on hieman pippurinen. Lisäilen niitä tuorepuuroon koristeeksi ja salaatteihin mausteeksi.

Nude_helsinki, ruoka

Mionetto-prosecco

Nude_helsinki, mionetto



Keskiviikon afterworkilla (pr-tilaisuus) Nudessa keväisen Mionetto-proseccon maistelun lomassa tein pari havaintoa Pekka Terävän annoksista; krassi on edelleen hovikelpoinen koriste, en siis ole ollut ajasta jäljessä koristellessani omia annoksiani krassinlehdillä. Tartar jatkaa myös suosiotaan, sitä oli myös juuri avatun Söderin listalla.


Luuydin



Jälkiruoka, ravintola

Ravintola

Viikon paras asia oli tietysti Siipan kotiutuminen reilun kolmen viikon työkeikalta Kainuusta. Sitä juhlittiin perjantaitreffeillä ravintola Wernerissä.




Pääsiäinen on jo tulevalla viikolla, mukava levähtää pari päivää.

Joko olet miettinyt, mitä pääsiäispöydässä tarjotaan? Yksi parhaista lammasmarinadeista on ollut tämä Josen Mezet-kirjan marinadi, jolla ajattelin marinoida lammasta tänäkin pääsiäisenä.

8 kommenttia :

  1. Krassin kanssa olen minäkin onnistunut ja hyvä vinkki tuo, että voi laittaa vaikka tuorepuuroonkin niitä:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kranssimuistutuksesta, sitä voisikin laittaa kasvamaan, tykkään mausta salaateissa.
    Sä sait sun kullan takaisin, ihanaa! Meillä on varmasti kokonainen kana ruokapöydässä pääsiäisenä, mies tykkää laittaa padassa sitä! Oikein kivaa sunnuntaita Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin ensin tehdä ankankoipia, mutta äitini vähän "vaati" lammasta, joten sitä taidan tehdä.

      Poista
  3. Krassiin kiinnitin minäkin huomiota. Se on kukkana kaunis ja tuli halu laittaa siemenet itämään - ja siitä ruokapöytään.
    Me lähdetään mökille lampaankareen kanssa. Laitamme sitä usein vuoden mittaan ja grillaamme kareet nopeasti vain suola ja pippuri mausteena. Valmiiden kareiden päälle valutan oliviiöljyä, mihin puristan valkosipulia.
    Ihanaa että kevät etenee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, lammasresepti kuulostaa herkulliselta. Meille on kuulemma anoppilassa odottamassa paljon lammasta, appi oli ostanut puolikkaan lampaan tutulta lampurilta. Voidaan sitten kokeilla erilaisa reseptejä.

      Poista
  4. Kävin äänestämässä - totta kai - mutta vasta sunnuntai iltana. Kello 19 vaalipaikalla oli jonoa mutta onneksi selvisin 5 minuutin jonottamisella. Oli kiva nähdä kun edessä oli kaksi nuorta naista, jotka molemmat äänestivät ensimmäistä kertaa.

    Pääsiäisen menu on vielä hieman avoinna...onneksi tässä on vielä aikaa.

    VastaaPoista
  5. Aah, silmät aina lepää kun tulee tänne sun blogiin vierailulle <3. Kiva ollut sun viime viikko ja ihana, että sait siippasi pääsiäiseksi kotiin <3.
    Kävin nappaa tuon suosittelemasi marinadiohjeen, karitsan ulkofilettä meintan mökillä grillata.
    Aurinkoista pääsiäistä sinulle Tuuli <3.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.