Cocktailkurssi Clarionin Sky Roomissa

Yhteistyö Lucas Bols ja Clarion Helsinki

Mikä on elämyksellinen cocktail ja miten sellaisia luodaan? Masterclassilla sen opin ja saan itsekin juomani myyntiin Clarion Helsingin Sky Bariin!


coctail_masterclass, lucas_bols, likööri, coctail, clarion_helsinki

Pääsin opettelemaan elämyksellisten cocktailien tekemistä Bolsin brändilähettiläs Marcin Cebulan johdolla Bolsin likööreistä Helsingin Clarion-hotellin upeassa 16. kerroksen Sky Roomissa.

coctail_masterclass, lucas_bols, likööri, coctail, clarion_helsinki


coctail_masterclass, lucas_bols, likööri, coctail, clarion_helsinki

Tutustuimme uusimpiin cocktailtrendeihin ja mietimme millainen on elämyksellinen cocktail. Se koostuu viidestä elementistä. Maku edellä tietysti mennään, mutta cocktalin voi tarjoilla monella erilaisella mieleenpainuvalla tavalla.

-raaka-aineet
-koristeet
-lasi
-tarjoilu
-tarina

coctail_masterclass, lucas_bols, likööri, coctail, clarion_helsinki

Koristeita on loputtomiin. Trendikkäistä ovat etenkin ovat ympäristöä säästävät, syötävät koristeet. Raakaaineista käytetää kaikki mahdollinen; sitruksista mehu ja kuori, ananaksen lehtiä voi käyttää koristeena jne.

coctail_masterclass, lucas_bols, likööri, coctail, clarion_helsinki

coctail_masterclass, lucas_bols, likööri, coctail, clarion_helsinkiLasissa on juomaan sulavaa hattaraa, cocktail viimeistellään suihkeella.

coctail_masterclass, lucas_bols, likööri, coctail, clarion_helsinki

Juoma voidaan tarjota hiilihappojäällä taiottavan savun kera. Huomatkaa myös jättimäiset pallojääpalat!


coctail_masterclass, lucas_bols, likööri, coctail, clarion_helsinki

Galliano hot shot on tuttu 90-luvulta. Perinteisessä pienessä lasissa tarjoillun shotin voi tarjota pikku laulun kera. Ruotsissa kuulemma laulellaan "Koka kaffe, vispa grädde, Hot Shot, Hot Shot, Hot Shot!"

coctail_masterclass, lucas_bols, likööri, coctail, clarion_helsinki

Liköörit tuovat paitsi makua, myös väriä juomiin.

coctail_masterclass, lucas_bols, likööri, coctail, clarion_helsinki

Lasina voi olla vaikka hehkulamppu.

coctail_masterclass, lucas_bols, likööri, coctail, clarion_helsinki

coctail_masterclass, lucas_bols, likööri, coctail, clarion_helsinki

Proseccoshotin kanssa tarjottava Passoa-cocktail jossa komeilevat omat kasvot elintarvikeväreillä riisipaperille painettuna on taatusti persoonallinen ja mieleenpainuva! Useimpia cocktaileja maistelimme vain tipoittain vain pilliä pipettinä käyttäen, mutta tämän joimme kurssi lopuksi kokonaan.


coctail_masterclass, lucas_bols, likööri, coctail, clarion_helsinki


Uumoilin jo etukäteen, että päivän ohjelmaan kuuluu oman cocktailin kehittäminen.


Minä mietin kuumia valoisia kesäiltoja suunnittellessani omaa juomaani, halusin jotain kepeää pikku twistillä. Mietin yhtä kesän suosikkiruoistani; vesimeloni-fetasalaattia mintun kera. Tästä lähti idea feta-minttuvartaan kanssa tarjottavaan kuplivaan vesimelonicocktailiin.

Yllätyksenä tuli, että cocktailini -ja kaikkien muidenkin masterclassille osallistuneiden luomat cocktailit tulevat myyntiin Clarionin Sky Roomiin!

Viikot 26-27: Lumo Lifestyle "Hot Summer"

Muut Sky Roomissa viikon cocktaileina tarjottavat juomat tekivät Viimeistä murua myöten LiemessäHellan ja viinilasin välissä sekä Beach House Kitchen

Meille annettiin vapaat kädet ja kaikista cocktaileista tulikin hyvin erilaisia. Ajattelin kuumia kesäiltoja suunnitellessani omaa reseptiäni. Lopputuloksena on pikku snackin kanssa tarjottava kupliva kesäcocktail. 

Cocktailissani on sitruunamehua, proseccoa sekä Bolsin Watermelon- ja Elderflower-liköörejä. Useita Bolsin liköörejä on myynnissä Suomessa mutta minun ja Liemessä-Jennin cocktaileja varten Clarion on tilannut erikseen Elderflower- eli seljankukkalikööriä jota normaalisti ei Suomesta saa. Seljankukkaliköörin sijaan cocktailiin käy myös Bols Triple Sec tai Bols Peach.


Oletko itse tehnyt cocktaileja tai mocktaileja?

Valviran ohjeituksen mukaan alkoholia koskevat kommentit joudun poistamaan, muut kommentit ovat tervetulleita.


13 kommenttia :

  1. Mocktaileja olemme innostuneet testailemaan. Hienoa kun nykyään voi valita lähes kaikki juomat joko ilman tai alkoholin kanssa.
    Upeita kuvia ja ilta on varmasti ollut mahtava.
    Kivaa viikonloppua sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moctaileja on yhtä kiva tehdä kuin cocktailejakin. Nytkin on muutama mocktailidea esim. juhannusta varten mietinnässä

      Poista
  2. Tää on niin mieletön juttu ja en kestä, että teillä on omat nimikkodrinkkiviikot, onnea. <3 Tuo drinkki, missä sun nassu, tajutonta. <3

    Ihanaa viikkistä Tuuli <3

    VastaaPoista
  3. Aivan mahtava päivä ja nuo meidän omat drinkit, puhumattakaan niistä tulevista. Päivä täynnä yllätyksiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todella hauska päivä kaikin puolin -ja yllätyksellinen!

      Poista
  4. Tuo drinkki, jossa oman nassun kuva, oli kyllä päivän ylläri : ) Olen kyllä innoissaan omastakin nimikkodrinkistä, vielä hion mittasuhteita mutta jännä juttu on tulossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Singaporessa näin kahvilan, jossa tarjoiltìn kahveja omalla kuvalla. En kuitenkaan jäänyt jonottelemaan. Yhdessä cocktailbaarissa Klaus tilasi juoman, jonka kanssa tuli pikku snack, eli ihan aallonharjalla ollaan!

      Poista
  5. Upea juttu ja onnittelu vielä tätäkin kautta! Täytyy päästä maistamaan tuota sinun nimikkodrinkkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan ehdottomasti täytyy käydä maistamassa oma cocktail, Sky Roomista on upeat näkymätkin!

      Poista
  6. Upea on ollut tilaisuus, jossa olette oppia saaneet, eikä ole muuten paikkakaan hullumpi.
    Ihan mieletön tuo oma kuva cocktailissa, sellaiseen en ole aiemmin törmännyt.
    Olis kyllä keretä käydä maistamassa sun kehittelemää drinksua <3.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.