Hedelmäinen gazpacho

Gazpacho, kylmänä syötävä keitto on meillä joka kesän hittiruoka. Gazpachoni on myös aina erilainen, sillä se tehdään fiiliksen ja käsillä olevien raaka-aineiden mukaan. Joka kerta mukana on kuitenkin hedelmiä.


gazpacho, kylmä_keitto, kesäruoka

gazpacho, kylmä_keitto, kesäruoka

gazpacho, kylmä_keitto, kesäruoka







Gazpachoon voi laittaa suolan sijaan oliiveja, kapriksia tai soijaa, sillä niissä on runsaasti suolaa. Gazpachoon voi lisäksi käyttää yrttejä, tuoretta kurkkua jne.


Hedelmäinen gazpacho

1/2 minivesimeloni
2 paprikaa
6 aurinkokuivattua tomaattia liotettuna tai öljyssä
4 tomaattia
1 nektariini
½ rl Sriracha- tai muuta pippurikastiketta
1 rl sherry- tai omenaviinietikkaa
1 tl korianterin siemeniä
1 tl jeeraa

suolaa

pippuria

Lohko vihannekset ja hedelmät, laita kaikki ainekset blenderiin ja pyöräytä sileäksi. Nesteen määrää voi lisätä mikäli keitto jää liian paksuksi. Anna makujen sekoittua ja keiton jäähtyä jääkaapissa vähintään tunti.

8 kommenttia :

  1. Oih, tämä kuulostaa herkulliselta! En olen ehkä mikään suurin gazpachon ystävä mutta tällä tavalla tuunattuna se kuulostaa kyllä todella hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gazpachosta voi tehdä mieleisensä, siihen kun voi laittaa miltei mitä vani ja halutessaan jättää pois ne vähemmän miellyttävät maut.

      Poista
  2. Gazpacho on ihana kesäruoka. Hauska uusi resepti tuunailla sitä vähän erilaiseksi. Täytyypä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gazpachon teen aina fiiliksellä, siitä tulee aina erilaista. Huomenna teen juhannukseksi satsin, siihen tulee mm. karamellisoitua sipulia.

      Poista
  3. Mahtava idea tuo vesimeloni gazpachossa, varmasti superhyvää! Pian nähdään ruokakekkereissä : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäisin tunnun lisäävään vesimelonia miltei mihin tahansa!

      Poista
  4. Aivan ihana hellepäivän herkku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen tätä juhannukseksikin, hellettä kun on taas luvassa.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.