Gazpachoon voi laittaa suolan sijaan oliiveja, kapriksia tai soijaa, sillä niissä on runsaasti suolaa. Gazpachoon voi lisäksi käyttää yrttejä, tuoretta kurkkua jne.
Hedelmäinen gazpacho
1/2 minivesimeloni
2 paprikaa
6 aurinkokuivattua tomaattia liotettuna tai öljyssä
4 tomaattia
1 nektariini
½ rl Sriracha- tai muuta pippurikastiketta
1 rl sherry- tai omenaviinietikkaa
1 tl korianterin siemeniä
1 tl jeeraa
suolaa
pippuria
Lohko vihannekset ja hedelmät, laita kaikki ainekset blenderiin ja pyöräytä sileäksi. Nesteen määrää voi lisätä mikäli keitto jää liian paksuksi. Anna makujen sekoittua ja keiton jäähtyä jääkaapissa vähintään tunti.
Lohko vihannekset ja hedelmät, laita kaikki ainekset blenderiin ja pyöräytä sileäksi. Nesteen määrää voi lisätä mikäli keitto jää liian paksuksi. Anna makujen sekoittua ja keiton jäähtyä jääkaapissa vähintään tunti.
Oih, tämä kuulostaa herkulliselta! En olen ehkä mikään suurin gazpachon ystävä mutta tällä tavalla tuunattuna se kuulostaa kyllä todella hyvältä!
VastaaPoistaGazpachosta voi tehdä mieleisensä, siihen kun voi laittaa miltei mitä vani ja halutessaan jättää pois ne vähemmän miellyttävät maut.
PoistaGazpacho on ihana kesäruoka. Hauska uusi resepti tuunailla sitä vähän erilaiseksi. Täytyypä kokeilla.
VastaaPoistaGazpachon teen aina fiiliksellä, siitä tulee aina erilaista. Huomenna teen juhannukseksi satsin, siihen tulee mm. karamellisoitua sipulia.
PoistaMahtava idea tuo vesimeloni gazpachossa, varmasti superhyvää! Pian nähdään ruokakekkereissä : )
VastaaPoistaKesäisin tunnun lisäävään vesimelonia miltei mihin tahansa!
PoistaAivan ihana hellepäivän herkku <3
VastaaPoistaTeen tätä juhannukseksikin, hellettä kun on taas luvassa.
Poista