Viisi viikon varrelta

*- merkitty PR-näyte

Ihanaa kesäsunnuntaita, ollaan saatu taas kesäiset kelit takaisin!

tomaattiruoka, tomaattipiirakka, Jukolan juusto

Varma kesän merkki on kun blogiin löydetään haulla "Ranskalainen tomaattipiiras". Tämä mehevän piiraan ohje taitaa olla blogin suosituin postaus kautta aikojen. Eikä ihme, ranskalainen tomaattipiirakka on helppo ja herkullinen kesäruoka ja vierastarjottava.



Max Factorilta tuli kosmetiikkalähetys testiin. Kokeilin heti arkimeikkiä, näillä sävyilllä saa luonnollisen meikin. Pidän eniten hillityistä väreistä, kirkkaat tai varsinkaan räikeät värit eivät minulle sovi -tai en ainakaan tunne niissä oloani kotoisaksi. Pohjana käytin jo aiemmin testiin saamaani kevyesti levittyvää Miracle touch-meikkivoidetta*. Etenkin näin kesällä haluan pitää meikin paitsi luonnollisen sävyisenä, myös hyvin kevyenä.

Luomille ensin Miracle Prep*-primeriä. Luomivärin pohjusutkset ovatkin minulle aivan must, luomiväri ei muuten pysy lainkaan helposti rasvoittuvilla luomillani. Masterpiece Nude 03* -luomiväripaletista vaaleita sävyjä liikkuvalle luomelle ja malvan väristä varjostamaan. Punertavilla sävyillä saa helposti itkeneen näköiset silmät, vähän jännitti arkiaamuna levitellä jos lopputuloksena olisi ollutkin itkusilmät. Näillä sävyillä tulos oli kuitenkin luonnollinen, eikä ollenkaan itkuinen. Ripsiin Dark magic* ripsiväri, jonka luvattiin antavan välitöntä dramaattista volyymia: Ihan valtavasti volyymia ei tullut, enkä sitä kaipaakaan, vaan harja erotteli ripset mukavasti eikä tehnyt ripsiäni liian tönköiksi.

Huulille vielä Universal Lip Linerilla*, joka olikin täysin väritön, kiva tuttavuus. Lisäksi Lipfinity Lip colour* pehmeä roosa sävy 1, jonka luvataan pysyvän jopa 24 tuntia. No ihan vuorokautta eikä puolikastakaan väri pysynyt, mutta työpäivän ajan kuitenkin väri säilyi hyvin huulilla.

Kuvasta huomaa, etten ole saanut päivetystä oikeastaan lainkaan vaikka liikun ulkona. Käytän SPF 50-aurinkosuojaa ja Singaporessakin, jossa aurinko paistoi pysyttelimme parhaamme mukaan varjon puolella kävellessämme yli 10 km päivittäin 32 C helteessä. Täytyykin laittaa itseruskettavaa, en ole sitä useampaan päivään laittanut.


Puutarha

Puutarha




Hortoilu, villiyrtti
kerrostaloelämää


Kotipihan kauneimmista, vaaleanpunaisista pioneista ensimmäinen on juuri puhjennut kukkaan. Villiä ruohosipuliakin kasvaa pihalla siellä täällä. 70 vuotta vanhan kerrostaloyhtiömme pihat ovat puistomaiset ja vehreät, jalopuita ja istutuksia on runsaasti. Itse ei tarvitse huolehtia kuin oman parvekkeen kasveista jotka kukoistavatkin anoppilassa hoidossa oltuaan, mutta omenia ja kirsikoita saa toki poimia pihapuista kunhan hedelmät kypsyvät.



Hoitovoide


Viime viikonloppuna onnistuin polttamaan itselleni ärhäkän punaisen palohaavan anoppilan uunissa. Upotin käden heti kylmään veteen, eikä vaurio näyttänyt pahalta lainkaan, mutta niin vaan nousi punainen vähän rakkuloilla oleva jälki. Kotona aloin hoitamaan sitä apteekeista saatavalla A-Derma Epitheliale A.H DUO*-voiteella, jota olin saanut PR-tilaisuudessa. Voiteen kerrottiin auttavan mm. auringossa kärähtäneen ihon paranemista, mutta myös vähentävän tutkitusti myös arpien muodostumista. Voide rauhoittaa ja korjaa vaurioitunutta ihoa, nopeuttaa ihon paranemista sekä kosteuttaa ja suojaa ihoa tehokkaasti. Jälki onkin nyt rauhoittuneemman näköinen.

Maalla jouduin myös hyttyshyökkäyksen kohteeksi, vaikken edes huomannut heti kuin pari puremaa. En ole muille kuin hyttysenpistoille allerginen, mutta niille sitten sitäkin kivuliaammin; tavallisesta hyttysen pistosta voi nousta kämmenen kokoinen tummanpunainen, kohollaan oleva ja kova jälki, jota kutittaa ja polttaa. Viikonlopun jäljiltä jalkani olivat täynnä tällaisia valtavia, turvonneita paukamia, vaikka olin nukkunutkin hyttysverkon suojissa. Tiistaina taivuin hakemaan apteekista allergialääkkeitä, minullahan on vähän äijämäinen "kyllähän tällainen täytyy kestää"-asenne näihin, mutta nyt polttelu oli liikaa. Allergialääkkeet auttoivat onneksi nopeasti, vaikka otin niitä yötä vasten ainoastaan, sen verran ne lupauksista huolimatta väsyttivät.

Voide ja allergialääkkeet pääsevät kyllä juhannukseksikin maalle mukaan. Ja hyttyskarkote!



Aamiainen, puuro, syötävät kukat


Kesäiset sunnuntaiaamut ovat ihania, alkuun vaikka jääkahvia ja tuorepuuro syötävin kukkakoristein. Päiväohjelmassa on vielä kotiseutumatkailua metrolla ja myöhäinen lounas meren äärellä. Mitäs teillä on ollut viikonloppuohjelmassa?


8 kommenttia :

  1. Kaunis kampaus. Ja tuo huulimeikki on aivan upea. Keljua tuo hyttysallergia, itse olen yliherkkä ampiasen pistoille, hyttystenpistot eivät onneksi ärsytä yhtä paljon (vuosi vuodeta kuitenkin aina enemmän ja enemmän).
    - Seijahannele

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ampiainen ei ole pistänyt kuin kerran, otin varmuuden vuoksi kyypakkauksen heti.

      Joinain vuosian hyttysten puremat eivät ole yhtä pahoja, mutta tänä vuonna taitaa olla paha hyttyskesä tulossa.

      Poista
  2. Upea meikki! Tuo tomaattipiirakka on niin herkkua, sitä on pariin bileisiin nyt tehtykin. Minäkin olen allerginen hyttysen pistoille ja en pärjäisi ilman allergialääkkeitä.
    Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sävyillä sai kivan pehmeän arkimeikin, tummemmilla sävyillä saa sitten juhlaan sopivampaakin.

      Nyt oli niin pahana jalat, pelkkää paukamaa, että oli pakko "nöyrtyä" ja hankkia lääkkeet. Kun ne tehosivat hyvin, ihmettelin vähän itselleni miksen aina pidä niitä käsillä kesäisin.

      Poista
  3. Mä en ole koskaan tehnyt tuota tomaattipiirakkaa, pitäisiköhänn repäistä ja tehdä juhannukseksi.
    Ihana heleä kesämeikki myös!
    Iloa viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomaattipiirakka on todella hyvää ja sopii tosiaan vaikka juhannuspöytään.

      Aurinkoista juhannusviikkoa!

      Poista
  4. Superkauniina ja olet todella kuvauksellinen ja just tässä sen nyt keksin, että kultainen sydän paistaa kuvissa.

    Max Factor on aivan loistava markettibrändi ja vankkumaton suhde Max Factoriin. Silloin kun olin n. 20v, oli mielestäni parasta mitä marketeista sai, muut brändit tulleet Max Factorin perässä.

    Ihanaa juhannusviikkoa Tuuli❤️🌿🤗🌿❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Tiia!

      Max Factor on kyllä yksi ikonisista kosmetiikkamerkeistä.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.