Kello viiden viinit vastuullisesti

PR-tilaisuus Raflaamo


Viikolla vietettiin kesäistä "Kello viiden viinit"-afterworkia S-ryhmän asiakasomistajan vastuullisiin viineihin tutustuen Original Sokos Hotel Vaakunan upealla kattosaunalla ja -terassille. Terassia saunoineen voi muuten vuokrata kuka vaan vähintään kymmenen hengen ryhmille.

vaakuna_helsinki, loiste_terassi

Melkoiset näkymät vai mitä! Olen aina ihastunut, kun kaupunkia pääsee katselemaan yläilmoista. Kaikki näyttää vähän erilaiselta kuin maan pinnalta katsottuna.

vaakuna_helsinki, loiste_terassi
Kuvausta varten terassille oli rakennettu liikuteltavaan hotellin matkalaukkukärryyn upea kukkakaari kuvien taustaksi.


vastuulliset_viinit, vastuullisuus, ravintolaTänä vuonna S-ryhmän ravintoloissa nautittavat asiakasomistajaviinit on valittu vastuullisuusnäkökulma huomioiden. Asiakkaat ovat alkaneet enemmän ja enemmän kysyä vastuullisesti tuotettuja ja vegaanisia viinejä, me kulutajat haluamme vaikuttaa valinnoillamme myös ruokaillessa ja ruokajuomia valitessa.

Orgaaniset Ekuò puna-, valko- ja kuohuviini tulevat pohjois-italialaiselta perheyritykseltä Cielo e Terralta. Winestate-maahantuojan Katariina Immonen kertoi miten viinin vastuullisuus määritellään. 

Luomuviini

Luomu-sertifikaatti takaa luonnonmukaisesti valmistetun viinin; EU:ssa luomuviinien viljely ja valmistusprosessi  noudattaa luomutuotannon virallisia määräyksiä. Viinin viljelyssä ei esimerkiksi käytetä kemiallisia torjunta-aineita ja lopputuotteessa sallittu maksimisulfiittimäärä on pienempi kuin tavallisessa viinissä. Myös kaikilla raaka-aineiden toimittajilla tulee olla luomusertifikaatti.

Biodynaaminen viini

Biodynaaminen viljely perustuu luonnonvarojen kestävään käyttöön. Biodynaamiset
tuotteet ovat aina luomuja, mutta vielä paljon enemmän.

Biodynaamisessa viljelyssä, oli se viljaa tai viiniä, on sama ihanne ja periaate: tila on mahdollisimman itsenäinen yksikkö. Tämä tarkoittaa, että kaikki on tasapainossa, tilalla
kasvaa sekä eläimiä että kasveja. Tilan osa-alueet ovat toisistaan riippuvaisia ja elävät symbioosissa. Ihminen toimii yhdessä kasvien, maaperän ja eläinten kanssa. Kemiallisia lannoitteita, torjunta-aineita tai lisäaineita ei biodynaamisissa viineissä käytetä.

Vegaaninen viini

Vegaaninen viini eroaa tavallisesta viinistä siten, että sen valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä raaka-aineita, joita käytetään pääasiassa säätelemään viinin kirkkautta. Muissa kuin vegaanisissa viineissä kirkastuksessa on voitu käyttää liivatetta, kananmunaa, maitoperäistä kaseiinia tai kalan perkuujätteestä syntyvää kalaliimaa. Vegaaniviini on merkitty veg tai vegan -tunnuksella.


Reilu kauppa eli Fair trade

Viljelijät saavat tuotteistaan ja työstään oikeudenmukaisen korvauksen, työolosuhteet ovat asialliset, viljelmillä ja tuotannossa noudatetaan työntekijöiden oikeuksista laadittuja kansainvälisiä sopimuksia ja kansallisia lakeja. Palkat ovat lainmukaisia ja työntekijät saavat liittyä ammattiyhdistyksiin.
  
Reilun kaupan tuotteet on noudatettu ympäristökriteereitä noudattaen, tuotteet ovat jäljitettävissä ja valvontajärjestelmässä sertifioidaan tuotteita ja raaka-aineita.
  
Eettisen kaupan sertifikaatteja on etenkin chileläisillä, argentiinalaisilla ja eteläafrikkalaisilla viineillä. Eurooppalaisilla viinitiloilla työolot ovat aina lähtökohtaisesti kunnossa, joten eettisyyttä ei
näiden viinien osalta tarvitse erikseen korostaa.

Reilun kaupan viini on merkitty reilun kaupan tunnuksella.vastuulliset_viinit, vastuullisuus, ravintola

kierrätys, ravintola_loiste
Pakkausmateriaalilla ja viinin matkalla viinitilalta kuluttajalle on huomattava merkitys sen ympäristövaikutusten kannalta. Punainen ja valkoinen Ekuò-viini on pakattu kevyimpään mahdolliseen pulloon, ns. kevennettyyn lasiseen viinipulloon, joka saa painaa enintään 420 grammaa. Kevennetyllä pakkaustavalla pyritään pienentämään kuljetuksissa käytettävän polttoaineen kulutusta.

Pöytäkoristeena olleet kukat oli koottu vastuullisesti kierrätyksen hengessä viinipulloihin ja hillopurkkeihin.vastuulliset_viinit, vastuullisuus, ravintola,

samppanja, raflaamo, ravintola_loiste, ravintola

Myös Raflaamon ruoassa panostetaan vastuullisuuteen. Ihan kaikkia raaka-aineita ei suomalaisena tuotantona saa, mutta Raflaamon ravintoloissa painotetaan kotimaista lihaa, lähiruokaa ja muita vastuullisuustekoja. Nautimme illan aikana Vaakunan keittiömestarin Mikko Terhon suunnitteleman vastuullinen, vegaanisen iltapalan.

Asiakasomistajasamppanjana Raflaamon ravintoloissa on Nicolas Feuillatten samppanja jo useamman vuoden peräkkäin.

Oletko kiinnittänyt huomiota vastuullisuus- tai muihin valmistusmerkintöihin ravintoloissa?


Alkoholia koskevat kommentit joudun poistamaan, muut kommentit ovat tavalliseen tapaan tervetulleita6 kommenttia :

 1. Upeita kuvia. Mietin, että en ole varmaan koskaan ollut tuolla ravintolan kattoterassilla. Aika huikeat maisemat <3
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Tuuli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsinkiä on hauska katsella välillä yläilmoista, kaikki näyttää erilaiselta. Vaakunan terassilta onkin komeat näköalat.

   Poista
 2. Ihanat kuvat Tuuli ja etenkin tuo missä olet upean kukkahommelin kera. <3 Kivaa torstaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkakaari oli hauskasti rakennettu hotellin matkalaukkukärryn kaareen. Sitä oli sitten helppo liikutellakin vähän.

   Poista
 3. Kauniita kuvia! Harmittaa kun itse en millään ehtinyt tulla tuohon tilaisuuteen.
  Kivat maisemat Helsingin kattojen yllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yläilmoista on kiva katsella kaupunkia. Näkee yksityiskohtia, joita ei maasta käsin näe.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.