PR-tilaisuus Raflaamo
Viikolla vietettiin kesäistä "Kello viiden viinit"-afterworkia S-ryhmän
asiakasomistajan vastuullisiin viineihin tutustuen Original Sokos Hotel
Vaakunan upealla kattosaunalla ja -terassille. Terassia saunoineen voi muuten vuokrata kuka vaan vähintään kymmenen hengen ryhmille.
Melkoiset näkymät vai mitä! Olen aina ihastunut, kun kaupunkia pääsee katselemaan yläilmoista. Kaikki näyttää vähän erilaiselta kuin maan pinnalta katsottuna.
Kuvausta varten terassille oli rakennettu liikuteltavaan hotellin matkalaukkukärryyn upea kukkakaari kuvien taustaksi.
Tänä vuonna S-ryhmän ravintoloissa nautittavat
asiakasomistajaviinit on valittu vastuullisuusnäkökulma huomioiden. Asiakkaat ovat alkaneet enemmän ja enemmän kysyä vastuullisesti tuotettuja ja vegaanisia viinejä, me kulutajat haluamme vaikuttaa valinnoillamme myös ruokaillessa ja ruokajuomia valitessa.
Orgaaniset Ekuò puna-, valko- ja kuohuviini tulevat pohjois-italialaiselta perheyritykseltä Cielo e Terralta. Winestate-maahantuojan Katariina Immonen kertoi miten viinin vastuullisuus määritellään.
Orgaaniset Ekuò puna-, valko- ja kuohuviini tulevat pohjois-italialaiselta perheyritykseltä Cielo e Terralta. Winestate-maahantuojan Katariina Immonen kertoi miten viinin vastuullisuus määritellään.
Luomuviini
Luomu-sertifikaatti takaa luonnonmukaisesti valmistetun viinin; EU:ssa luomuviinien viljely ja valmistusprosessi noudattaa luomutuotannon virallisia määräyksiä. Viinin viljelyssä
ei esimerkiksi käytetä kemiallisia torjunta-aineita ja lopputuotteessa sallittu
maksimisulfiittimäärä on pienempi kuin tavallisessa viinissä. Myös kaikilla
raaka-aineiden toimittajilla tulee olla luomusertifikaatti.
Biodynaaminen viini
Biodynaaminen viljely perustuu luonnonvarojen kestävään käyttöön. Biodynaamiset
tuotteet ovat aina luomuja, mutta vielä paljon enemmän.
Biodynaamisessa viljelyssä, oli se viljaa tai viiniä, on sama ihanne ja periaate: tila on mahdollisimman itsenäinen yksikkö. Tämä tarkoittaa, että kaikki on tasapainossa, tilalla
kasvaa sekä eläimiä että kasveja. Tilan osa-alueet ovat toisistaan riippuvaisia ja elävät symbioosissa. Ihminen toimii yhdessä kasvien, maaperän ja eläinten kanssa. Kemiallisia lannoitteita, torjunta-aineita tai lisäaineita ei biodynaamisissa viineissä käytetä.
Vegaaninen viini
Vegaaninen viini eroaa tavallisesta viinistä siten, että sen
valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä raaka-aineita, joita käytetään
pääasiassa säätelemään viinin kirkkautta. Muissa kuin vegaanisissa viineissä
kirkastuksessa on voitu käyttää liivatetta, kananmunaa, maitoperäistä kaseiinia
tai kalan perkuujätteestä syntyvää kalaliimaa. Vegaaniviini on merkitty veg tai
vegan -tunnuksella.
Reilu kauppa eli Fair trade
Viljelijät saavat tuotteistaan ja työstään oikeudenmukaisen
korvauksen, työolosuhteet ovat asialliset, viljelmillä ja tuotannossa
noudatetaan työntekijöiden oikeuksista laadittuja kansainvälisiä sopimuksia ja
kansallisia lakeja. Palkat ovat lainmukaisia ja työntekijät saavat liittyä
ammattiyhdistyksiin.
Reilun kaupan tuotteet on noudatettu ympäristökriteereitä
noudattaen, tuotteet ovat jäljitettävissä ja valvontajärjestelmässä
sertifioidaan tuotteita ja raaka-aineita.
Eettisen kaupan sertifikaatteja on etenkin chileläisillä,
argentiinalaisilla ja eteläafrikkalaisilla viineillä. Eurooppalaisilla
viinitiloilla työolot ovat aina lähtökohtaisesti kunnossa, joten eettisyyttä ei
näiden viinien osalta tarvitse erikseen korostaa.
Reilun kaupan viini on merkitty reilun kaupan tunnuksella.
Pakkausmateriaalilla ja viinin matkalla viinitilalta
kuluttajalle on huomattava merkitys sen ympäristövaikutusten kannalta. Punainen
ja valkoinen Ekuò-viini on pakattu kevyimpään mahdolliseen pulloon, ns.
kevennettyyn lasiseen viinipulloon, joka saa painaa enintään 420 grammaa.
Kevennetyllä pakkaustavalla pyritään pienentämään kuljetuksissa käytettävän
polttoaineen kulutusta.
Pöytäkoristeena olleet kukat oli koottu vastuullisesti kierrätyksen hengessä viinipulloihin ja hillopurkkeihin.
Myös Raflaamon ruoassa panostetaan vastuullisuuteen. Ihan kaikkia raaka-aineita ei suomalaisena tuotantona saa, mutta Raflaamon ravintoloissa painotetaan kotimaista lihaa, lähiruokaa ja muita vastuullisuustekoja. Nautimme illan aikana Vaakunan keittiömestarin Mikko Terhon suunnitteleman
vastuullinen, vegaanisen iltapalan.
Asiakasomistajasamppanjana Raflaamon ravintoloissa on Nicolas Feuillatten samppanja jo useamman vuoden peräkkäin.
Oletko kiinnittänyt huomiota vastuullisuus- tai muihin valmistusmerkintöihin ravintoloissa?
Asiakasomistajasamppanjana Raflaamon ravintoloissa on Nicolas Feuillatten samppanja jo useamman vuoden peräkkäin.
Oletko kiinnittänyt huomiota vastuullisuus- tai muihin valmistusmerkintöihin ravintoloissa?
Alkoholia koskevat kommentit joudun poistamaan, muut
kommentit ovat tavalliseen tapaan tervetulleita
Upeita kuvia. Mietin, että en ole varmaan koskaan ollut tuolla ravintolan kattoterassilla. Aika huikeat maisemat <3
VastaaPoistaIhanaa loppuviikkoa sinulle Tuuli <3
Helsinkiä on hauska katsella välillä yläilmoista, kaikki näyttää erilaiselta. Vaakunan terassilta onkin komeat näköalat.
PoistaIhanat kuvat Tuuli ja etenkin tuo missä olet upean kukkahommelin kera. <3 Kivaa torstaita <3
VastaaPoistaKukkakaari oli hauskasti rakennettu hotellin matkalaukkukärryn kaareen. Sitä oli sitten helppo liikutellakin vähän.
PoistaKauniita kuvia! Harmittaa kun itse en millään ehtinyt tulla tuohon tilaisuuteen.
VastaaPoistaKivat maisemat Helsingin kattojen yllä.
Yläilmoista on kiva katsella kaupunkia. Näkee yksityiskohtia, joita ei maasta käsin näe.
Poista