Aikuisen naisen curly girl -kesäkiharat


Olette saattaneet huomata joistain postausten kuvista tai joitain viikkoja sitten instastoryista, että olen kokeillut kohistua curly girl-metodia..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Curly Girl -metodissa hoidetaan hiuksia ilman sulfaatteja, silikoneja ja kuivattavia alkoholia sisältäviä tuotteita. Hiuksia kosteuttamalla ja hellävaraisella hoidolla hius alkaa kihartua luonnostaan.


Hiukseni ovat mielestäni olleet suorahkot, korkeintaan hieman taipuisat (kaikki eri suuntiin toki!), mutta nyt "salakiharani" ovat tulleet hieman esiin! Ensimmäisen kokeilun tein ihan päähänpistosta, edessä oli matka troppisen kosteisiin ja kuumiin olosuhteisiin. Kokemuksesta tiesin, että hiukset pörröttyvät ja elävät omaa elämäänsä niissä oloissa. Jos tukisinkin hiuksen luonnollista kihartumista koettamatta föönata hiuksia suoraksi?

Ensimmäisen kokeilun tein anoppilassaluultavasti täysin väärillä tuotteilla ja metodeilla; pesin anoppilasta löytyneellä kampaamomerkin shampoolla, laitoin Biozellin silver-värinaamion ja sen jälkeen vielä kosteuttavaa hoitoainetta, kuivasin froteepyyhkeellä ja laitoin kosteuttavaa suihketta sekä muotovaahtoa, tutkimatta minkään tuotteen koostumusta sen tarkemmin. Hius alkoi kuitenkin jo aaltoilla mukavasti ihan "väärin" käsiteltynäkin.

Päätin hankki sopivat tuotteet ja kokeilla kihartuvatko hiukset, jos metodia toteuttaa oikeaoppisesti. Minulle Curly Girl ei siis ole feministinen kannanotto tai elämäntapa. Curly Girl-ryhmiinkään en ole liittynyt, joissain ryhmissä ilmeisesti saatetaan kinastella siitä onko CG:n kokeilu "oikein" jolleivat hiukset kiharru kunnolla... Minulle tämä on vain hauska kokeilu omassa päässä.

Kaupoista päätelleen curly girl on nyt todella suosittu! Lehtien mukaan Bernerillä oli kuulemam XZ-tuotteiden valmistuksen kesälomiakin jouduttu järjestelemään uudestaan, jotta suosittuja tuotteita saadaan varmasti toimitettua kauppoihin. Kävin Stockalla, Citymarketissa ja Tokmannilla etsimässä tuotteita toukokuussa. Hyllyjen välissä kierteli useampikin nainen sisällysluettoloja tiiraillen ja kiivaasti puhelinta selaten selvästi samoja tuotteita etsimässä. Netistä löytyy useampikin sivustoja, joista voi inci-ainesosaluettelon liittämällä tarksitaa onko tuote "hyväksytty". Itse tarkistin Curlsbotista. osa tuotteista oli hyllyistä loppu. Päädyin Citymarketin hyllyjen välissä juttusille naisen kanssa, joka vinkkasi, että yläkerran Tokmannilla on jopa oma Curly girl-hylly, johon on koottu metdiin sopivat tuotteet omiksi ryhmikseen. Helpotti tuotteiden valintaa paljon. Ilmeisesti joissain Prismoissa on myös merkitty curly girl-tuotteet, Kannelmäen Prismassa tosin merkintöjä ei ollut. Sopivia tuotteita on kaikissa hintaryhmissä, ihan muutamasta eurosta alkaen. "Final washiin" sopiva shampoo löytyi omasta hyllystä valmiina, loput ostin yhteensä noin viidellätoista eurolla.
curly_girl_suomi, kiharat_hiukset
Ensimmäinen kokeilu "väärillä tuotteilla"; vähän enemmän taipuisuutta, mutta ei varsinaista kiharaa vielä


Tässä lyhyt selostus metodista ja miten temppu tehdään. Puristelu ja kosteutus ovat keskeisiä tässä metodissa.Aluksi tehdään final wash eli niin sanottu loppupesu jäämien poistamiseksi hiuksista, jossa shampoo saa sisältää sulfaatteja, mutta ei silikoneja tai kuivattavia ainesosia.Curly girl-metodissa hiukset pestään jatkossa sulfaatittomilla ja silikonittomilla, vesiliukoisia ainesosia sisältävillä shampoilla, pesevillä hoitoaineilla eli "co wash" -tuotteilla tai pelkästään hoitoaineella. Itse olen halunnut hiukset varmasti puhtaaksi, joten ihan vain hoitoaineella en ole lähtenyt pesemään vaan olen joka kerran pessyt shampoolla. Joidenkin lehtijuttujen mukaan pelkällä hoitoaineella pesu "tukkii" päänahan.


Kosteuttava hoitoaine on tärkeä osa curly girlin hiusrutiinia. Hoitoaine puristellaan hiuksiin. Hoitoaineen tai -naamion vaikuttaessa hiuksista voi selvittää myös takut, kampaahan kuiviin hiuksiin ei pahemmin käytetä.


Curly girl -metodissa hiuksia ei kuivata puuvillapyyhkeillä jotka pörröttävät hiusta vaan hiukset taputellaan kuiviksi t-paidalla tai mikrokuitupyyhkeellä.Hoitoaineet ja muotoilutuotteet lisätään kosteisiin hiuksiin ja t-paita/mikrokuitupyyhe kiedotaan löyhästi hiuksien ympärille vartiksi. Kun en ihan ortodoksisesti noudata ohjeita, olen kietonut mikrokuitupyyhkeen märkien hiusten ympärille hetkeksi ja puristellut hiukan, suihkuttanut hoitosuihketta, puristellut hiuksia ja kietonut pyyhkeen löyhästi vartiksi, puristellut geeliä hiuksiin ja kietonut pyyhkeen löyhästi hiuste ympärille taas vartiksi. Lopuksi hiukset ovat saaneet kuivua itsekseen. Hiukset kannattaa pestä joko aamulla (jos olet valmis lähtemään liikenteeseen kosteilla hiuksilla tai aikaisin illalla niin että ne ehtivät kuivua täysin enen nukkumaan menoa (muuten heräät litistyneillä hiuksilla aamulla).


Hiusgeelillä saa kiharat pitämään muotonsa. Kosteaan hiukseen levitettäessä kuivuu muodostaen kiharan ympärille ”kuoren” eli castin. Puristelemalla cast rikki t-paidalla tai mikrokuitupyyhkeellä saadaan pehmeät, selkeämmät kiharat. Monet käyttävät geelin sijaan pellavansiemenlimaa (tai liukuvoidetta!), mutta itse en lämmennyt näille ideoille. Yllä kuva ennen puristelua.

Hiuksen pitäisi kihartua enemmän kun metodia jatketaan ja hiukset kosteutuvat. Joillain hiukset tarvitsevat enemmän kosteutta, toisilla taas proteiinipitoista rakennepaikkausta. Hiustyypin testausohje löytyy mm. Iltalehden sivuilta.

Pesujen välillä kiharoita voi piristää suihkuttamalla hiuksiin vettä ja muotoilemalla niitä varovaisesti puristellen uudestaan. Ensimmäisenä päivänä kihara on napakimmillaan, mutta loivenee seuraavaan pesuun mennessä kun oma hiuslaatuni ei kuitenkaan ole mikään erikoisen kihara. Kolmantena päivänä pesusta kiharaa saa kohentaa kosteussuihkeella ja geelillä jo melkoisesti.

Klooratussa uima-altaassa tai meressä uiminen ei varmaankaan kuulu metodiin, suolainen ja kloorivesi kun kuivattavat hiusta. Singaporen matkalla kloorivedessä tuli kuitenkin uitua päivittäin. Keltaisuutta taittavia shampoita olen myös käyttänyt pari kertaa, vaikka niissä saattaa ollakin kuivattavia ainesosia.

kiharat, curlygirl

Käyttämäni curly girl-tuotteet ovat olleet siis edullisia, 2-3 euroa tuotteelta. XZ on tullut Google-haussa usein esiin, joten valitsin niittyvilla-shampoon ja persikkanektarihoitoaineen tältä sarjalta. Hoitoaineen aijaan olen käyttänyt välillä Organic Shopin fig & almond -hiusnaamiota. Hiuksiin jätettävä kosteuttava suihke on sekin XZ -sarjan lapsille suunnattu Muumi -selvitysuihke. Muotoiluun  Citymarketissa hyllyjen välissä kohtaamani naisen vinkistä L'Orealin mineral &  control -geeli. Näissä ei ole metodiin sopimattomia kuivattavia alkoholeja, silikoneja tai parabeeneja.Parin viikon kokeilun ja kloorivedessä uinnista huolimatta hiukset ovat kihatuneet hieman enemmän, tässä toisena päivänä pesun jälkeen

En ole föönannut tai muotoillut hiuksia kuumalla lainkaan, se on helpottanut ja nopeuttanut rutiinia paljon. Pesen hiukset kolmen päivän välein ja kolmantena päivänä hiukset ovat suoristuneet jo selvästi. Tulevalla lomamatkalla taidan pestä hiuksia miltei päivittäin kun meressä ja altaassa tulee uitua. Wash and go on rennossa lomakohteessa hyvä metodi kun mikään föönauskaan ei hiuksia pidä aisoissa.Omista hiuksistani ei tule korkkiruuvikiharaa, enemmänkin tällaista loivaa lainetta. Taidan mennä näillä loivilla kesäkiharoilla kesäloman loppuun, käydä kampaajalla silloin ja siirtyä taas takaisin föönailuun ja suorempaan hiusmalliin. Hauska kokeilu tämä on kuitenkin ollut ja voihan tähän vaikka välillä palatakin jos haluan myöhemminkin loivaa kiharaa. Hiuksia litistävään pipokauteen mennessä tämä kokeilu on varmaankin monelta ohi, osa taitaa jopa olla jo kyllästynyt koko curly girliin. 


Oletko kokeillut kihartuvatko hiuksesi luonnostaan?

16 kommenttia :

 1. Eipä ole tullut tuota kokeiltua. Kiva lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Curly girl on ollut todellinen hitti, saa nähdä kuinka monelle jää jatkoon pysyvästi.

   Poista
 2. Toimii kuin häkä, meinaan sulla kiharat. Ystävä on kokeillut ja wow ihan samanlaiset kiharat kuin sulla. Pitäisi itsekin, niin voisi kenties jättää sen hiuksia kuluttavan raudan käytön. Sainkin juuri Cutrinilta tähän sopivat tuotteet. Näytät Tuuli niin kauniilta ja jos en ole ennen sanonut, sanonpa nyt, sulla on maailman lempein hymy ja kauneimmat silmät.

  Iloa viikkoon ja kutreille kanssa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tiia♥ Alan kaivata jo vähän vaihtelua, kampaaja onkin varattuna heti kun tulen reissusta.

   Poista
 3. Sinun hiuksesi näyttävät tosi kivoilta loivilla kiharoilla. Minulle eräs kampaaja sanoi kerran, että ei ole kenelläkään nähnyt näin suoraa hiusta kuin minulla :)En ole testannut metodia, mutta jos pidän päivän tukkaa sottanutturalla, kyllä se vaan kummasti kihartuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä hiukset eivät olekaan niin suorat kuin ajattelet? No, eivät omanikaan ole mitkään superkiharat edes curly girlinä.

   Poista
 4. Niin ihana kuva sinusta - olet niin säteilevä!
  Sinulla toimii hyvin loivat kiharat toisin kuin itsellä. Joskus olen antanut hiusten kuivua sellaisenaan pesun jälkeen ja se vanhentaa ainakin omasta mielestä vuosilla, ehkä johtuu siitäkin kun mulla on sen verran pitkät hiukset ja menevät paikoitellen lähes korkkiruuveille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit♥ Omat kutrini eivät tosiaan ole mitkään korkkiruuvit, ne suoristuvat pesujen välilläkin aika lailla.

   Poista
 5. Kaunis kesälookki! Minulla on sen verran luonnonkihara pehko, ettei tarvitse muuta metodia kuin antaa kuivua luonnostaan ja suihkuttaa jotakin todella kosteuttavaa suihketta. On hyvää tasapainoa sille kun muuten jyystäisin suoristusraudalla ja käyttäisin tuhatta tököttiä, jotta pysyisi suorana. Kesällä varsinkin tekee hyvää kun ei liikaa föönaa tai käytä kuumia rautoja! Tuo muumisuihke on niin vienon hyvän tuoksuista, käytetään sitä Amokselle, mutta suihkutan myös omiin hiuksiini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muumi-suihke hymyilyttää joka
   kerta kun suihkautan sitä. Sopii kyllä hyvin aikuisillekin.

   Poista
 6. Säteilevä kesälook :)
  - Seijahannele

  VastaaPoista
 7. En tiedä, että miten metodia toimisi mun lyhyissä hiuksissa. Kivaa kiharaa sinulla ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen instassa nähnyt joillain ennen suorahiuksisilla todella tiukkaa kiharaa aivan lyhyissäkin hiuksissa. Lyhyissä hiuksissahan on vähemmön painoa vetämässä niitä suoriksi.

   Poista
 8. Omat hiukseni ovat luonnostaan vähän taipuisat ja mitä lyhyemmät ne ovat niin sitä enemmän kiharaa näkyy. En ole kokeillut ja ajattelin ettei kokeilekaan. Näyttää hyvältä sinulle :)

  VastaaPoista
 9. Pituuksien painohan vetääkin hiusta suoremmaksi. Minullakin lyhyemmät suortuvat kihartuvat vähän enemmän.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.