Ruokaretkellä - Osteria Locale, Loviisa

Kun Siippa lähti Thaimaahan töihin, minä lähdin Loviisaan lähilomareissulle ystäväpariskunnan kanssa. Retken pääkohde oli äitienpäiväksi avattu  ravintola, Osteria Locale.
loviisa, ravintola, osteria_locale
Juttelimme sattumoisin paikalla olleiden ravintoloitsijoiden Mikon ja Pian kanssa, jotka esittelivät ravintolaa. Torin laidalla vaaleanpunaisessa kivitalossa oleva ravintolan lista on italialainen, mutta perusajatuksena on yhteisöllisyys ja paikallisuus. Raaka-aineita ja tarvikkeita hankitaan lähialueilta.

Osteria Locale on oman rahan paikka, alkuroat maksavat 10-12 €, pääruokien hinnat ovat viidestätoista kahteenkymmeneneenkahteen euroon. Listalla on myös viisi pizaa.loviisa, ravintola, osteria_locale

loviisa, ravintola, osteria_locale, sisustus

loviisa, ravintola, osteria_locale

loviisa, ravintola, osteria_locale

loviisa, ravintola, osteria_locale


Ravintolan sisustuksessa on marmoripöytiä ja -tiskejä, suvulla olleiden Primulan ravintoloiden esineistöä. syyskuuhun saakka paussilla olevan helsinkiläisravintola Sognon esineitä, löytöjä huutokaupoista, kalusteita Tanskasta; sisustus on tyylikäs mutta kotoisan kutsuva.


loviisa, ravintola, osteria_locale
 Viinilista on painottunut Italian viineihin.


loviisa, ravintola, osteria_locale
 Alkuruoaksi valitsin grillattua mustekalaa, jota harvemmin Suomessa tarjotaan.


loviisa, ravintola, osteria_locale

loviisa, ravintola, osteria_locale
Rouva V otti bufalamozzarellaa, miehensä valitsi antipastovalikoiman.


loviisa, ravintola, osteria_locale


Rouva V:n pääruokana oli Localen pitkään kypsytetyt baby ribsit ja seesamimajoneesi.loviisa, ravintola, osteria_locale

loviisa, ravintola, osteria_locale
 Minun ja hra V:n valinta oli bearnaisekastikkeen kanssa tarjoiltu murea pihvi, jaoimme kolmistaan salaatin ranskalaiset ja sadon kasvikset.loviisa, ravintola, osteria_locale
Ja kuten aina; jälkiruoalle löytyy tilaa. Porvoon jäätelön kanssa tarjottu suklaakakku oli makea päätös aterialle.loviisa, ravintola, osteria_localeloviisa, ravintola, osteria_locale

Ravintolasta voi ostaa mukaansa Localelle valmistettua Robert Pauligin hyvin tummapaahtoista kahvia.

Illallinen oli herkullinen, Localen ruoka on yksinkertaista, mutta joka annoksessa oli aina joku kiva twisti. Ruokailumme venyikin hyvän ruoan ja tarinoinnin parissa lopulta viisituntiseksi.


Oletko sinä tehnyt ruokaretkiä tänä kesänä?


p.s. Loviisan retki ja illallinen Localessa kustannettu itse

8 kommenttia :

 1. Osteria Locale näyttää oikein viihtyisältä paikalta ja ruoat erittäin herkullisilta. Uskon, että itsekin nauttisin tuolla ruoasta pidemmän kaavan mukaan. Kiitos ravintolavinkistä!

  VastaaPoista
 2. Onpa ylellisen ja kutsuvan näköinen paikka ja ruoka myös. Pitäisi enemmän tehdäkin tätä lähimatkailua, eikä aina stadiin päin. Loviisa kun ei ole edes kaukana meistä.

  Ihanaa viikkistä Tuuli. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No käykää ihmeessä. Localen ruoka oli todella herkullista.

   Poista
 3. Pääsen ruokaretkelle ensi maanantaina, kun lähdetään ystäväni Mian kanssa hotellilomalle kaksin. Kerron sitten millaista ruokaa päästiin maistamaan. Ihanan näköinen paikka ja herkullisen oloisia ruokia. Loviisa on muutenkin aivan ihana paikka <3
  Kivaa viikonloppua sinulle Tuuli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loviisa on kiva kesäkaupunki, bussillakin sinne pääsee muutamalla eurolla.

   Poista
 4. Täällä on ehdottomasti päästävä käymään Loviisassa. Itse talokin näyttää jo ihan karkilta ja tuo sisustus on kutsuva. Paikalliset loviisalaiset ystäväni ovat jo ylistäneet ruokaakin. Lähimatkailua olen omassa blogissani hehkuttanut vuosia sillä Suomesta löytyy ihan uskomattomia paikkoja nähdä ja kokea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Locale on varmasti heittämällä nyt Loviisan paras ravintola. Sisustuskin oli todella onnistunut; tyylikäs, mutta kotoisa.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.