Mitä kosmetiikkaa mukaan kuumaan lomakohteeseen?

*-merkityt PR-näytteinä saatuja

Kuumin kesälomakausi on kierähtänyt käyntiin ja juuri nyt monet pakkailevat laukkujaan lomamatkaa varten. Mietinnässä on mm. mitä mukaan kuumaan lomakohteeseen?

Vaikka olen ollut trooppisen kuumissa olosuhteissa useamman kerran, unohdan aina pakatessani kuinka kuumaa ja hikisen kosteaa voi eteläisimmillä leveysasteilla (ja kesäkuukausina reippaasti pohjoisempanakin, jopa täällä Suomessakin) pahimmillaan olla. Mukaan lähtee aina myös tropiikkiin vähän liian lämpimiä kesävaatteita, vääränlaista ja liian paljon kosmetiikkaa.


Seuraavaa matkaa silmälläpitäen kuukauden takaisen Singaporen-matkan kuumuus ja kosteus on vielä tuoreena muistissa. Muistan myös mitkä tuotteet toimivat ja mitkä olivat ihan turhaan mukana.


  


Ihan ykkönen on aurinkovoide! Sen tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Muista myös riittävä suojakerroin. Singaporessa SPF 50 ei olut lainkaan liikaa, näimme siellä myynnissä jopa SPF 110-voiteita.

Käytin Nivean aurinkoallergisille suunniteltua  Sensitive Immediate Protect*one-voidetta ja kasvoille kevyen meikin alle maksaläikkiä ja tummentumia estävää apteekeissa myytävän Ducrayn Melascreen UV SPF50*-voidetta. Molemmat toimivat loistavasti, talven jäljiltä hyvin vaalea ihoni ei edes punertanut.  Kevyesti sävytetty apteekkikosmetiikkasarja Lieracin Sunissime Protective Eye Care Global Anti-Aging SPF50 *-aurinkosuoja on tarkoitettu silmänympärysiholle, mutta sitä voi sipaista myös vaikka huulten ympärille. Minulla tulee helposti likaläikiltä näyttäviä pisamia huulten ympärille, tätä kynämäistä tuotetta on helppo lisätä päivän aikana. Saman sarjan sävytetty Sunissime BB-voide* antaa ihon sävyyn sulautuvaa väriä ja suojaa yhdessä tuotteessa. 

Pysyttelimme 32 C helteessä joka päivä yli 16000 askelta kävellessämme toki varjossa mahdollisimman paljon, mutta tropiikin auringossa palaa nopeasti ja huomaamatta ilman hyvää aurinkosuojaa. Aurinkosuojaa tulee myös levittää reippaalla kädellä ja lisätä päivän aikana.


Etenkin monissa saarikohteissa aurinkovoiteet voivat maksaa enemmän kuin Suomessa, valikoimat voivat olla suppeat ja osa pulloista edellisvuodelta. Kannattaa siis valita sopivat aurinkotuotteet jo Suomessa.




Rantalomalla voi olla meikittäkin; aurinkolasit, huulipuna tai -kiilto ja kevyt päivetys korvaavat meikkiä. Kaupunkilomilla ei ihan meikittä halua lähteä kaupungille, mutta runsas meikki ei yli kolmenkympin, jopa neljänkympin hellettä ja yhdeksääkymmentä prosenttia hipovaa suhteellista kosteutta kauaa kestä. Siksi suosinkin kevyitä tuotteita ja niitäkin ohuelti käytettynä.




Aiemmin mainitun Lieracin värillisen aurinkovoiteen lisäksi Lumenen ohuesti levittyvä, luonnollisen pohjan antava seerumimeikkivoide on kesäkäyttöön oiva, mutta vaatii alle aurinkovoiteen, esim. tuo Melascreen UV*. Suurimman osan vuotta käytän seerumimeikivoiteesta mediumia sävyä, mutta nyt hieman päivetystä saatuani vaihdan tummempaan säyyyn joka sulautuu ihon väriin hyvin.


Toinen hyvä vaihtoehto on vegaaninen BareMineralsin kosteuttava puikkomainen meikkivoide Complexion rescue SPF 25, joka levittyy helposti sormenpäillä. Lisäksi taputtelen aivan henkäyksen ohuesti silmän sisäkulmiin ja muutamaa kohtaa peittämään luomukosmetiikkamerkki Hyntin* peitevoidetta. Loistotuote, josta todella minimaalinen määrä riittää päivittäiseen käyttöön; sama purkki on kolmatta vuotta käytössä ja sitä riittää vieläkin. Normaalisti tällaiselle kosmetiikalle annetaan käyttöaikaa 12 kk avaamisesta, mutta koostumus on pysynyt samana eikä tuoksukaan ole muuttunut, joten olen jatkanut käyttöä.

Poskipunana on Japanista ostamani korallinsävyinen voidemainen poskipuna, joka levittyy kevyesti antaen vähän "nostoa" kasvoille.  Nämä pysyvät -tai ainakin sulavat tasaisesti helteessä. Luomiväriä tai rajausvärejä en käyttänyt vaikka niitäkin olin pari pakannut mukaan, ainoastaan Max Factorin* Miracle Prep -luomivärinpohjustusvoidetta tasoittamaan luomien väriä sekä kulma- ja ripsiväriä. Yli 10 km päivässä helteessä kävellessä  -vaikka kuinka välttelisi suoraa paistetta- luomiväri ei pohjustuksesta huolimatta pysy hien valuessa silmiin. Meikin sitoo (ainaki hetkellisesti) t-alueelle kevysti taputeltu puuteri, tämäkin Japanista.

Ripsiväreissäkin suosin japanilaisia; reissusta ostin -ripsivärin, joka hyödyntää "tuubiteknologiaa". Ripsiväri muodostaa ripsen ympärille "tuubin", joka pysyy todella hyvin tahraamatta, mutta peseytyy lämpimällä vedellä pois. Ihan must! Monella japanilaisella ja korealaisella merkillä on saantapaisia ripsareita. Käytän aina ripsentaivuttajaa, sillä etenkin vasemman silmän ripset ovat piikkisuorat ilman taivutusta. Tämä Heroine make-ripsiväri auttaa taivuttamaan ja etenkin pitää ripset komeasti kaartuneena koko hikisenkin päivän.






Joka aamu nappasimme maitohappobakteerin, vaikka Singaporessa hygieniataso on katukeittiöissäkin korkea. Maitohappobakteri nostaa vastutustuskykyä ja voi auttaa mahatautien välttämistä. Käsiä ja hikeäkin pyyhittiin kosteuspyyhkeillä, joita oli aina käsilaukussa mukana.

Linolan suojaavaa balsamiakin oli mukana. Kuumassa iho saattaa helposti hankautua ja ärtyä . Balsami muodostaa läpinäkyvän, vettähylkivän ja kestävän suojakalvon intiimi-, sisäreisien ja nivusalueelle, joka estää ihoärsytystä herkillä ihoalueilla.

Trooppisen kuumissa olosuhteissa menee helposti kaksikin settiä vaatteita päivässä.  Etsin aina hotellin läheltä pesulan, jonne voi muutaman kerran loman aikana heittää aamulla kassillisen "wash & fold"-pesuun ja illalla noutaa pestyt vaatteet. Alusasut ja uimapuvut pesen kuitenkin itse käsipyykkinä. Dr. Bronner's monitoimi-luonnonsaippualla voi pestä paitsi vaatteet myös itsensä, vaikka hiuksia myöden. Pikkupullosta riitää pitkään.





Mitkä ovat sinun luottotuotteesi helteisillä lomalla?

6 kommenttia :

  1. Ykkösenä on ehdottomasti aurinkotuotteet ja after sun voiteet. Silmien alle tarvitsen jotain peittävää, mutta muuten kesämeikki syntyy vain aurinkopuuterilla ja ripsivärillä.
    Hyviä vinkkejä ja tuotteita olit tähän kerännyt.
    Ihanaa keskiviikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinkotuotteet ovat tosiaan ykkösenä, minulla on luonnostaan vaalea iho enkä halua palaa tai altistua ihosyövälle, nuorena tuli enemmän kuin tarpeeksi oltua auringossa ilman suojaa ja silloisilla ihan liian alhaisilla suojakertoimilla. Nytkin on yksi luomi joka täytyy tarkistuttaa.

      Poista
  2. Se on niin totta, että aina se Aasian trooppinen lämpö tulee vähän yllätyksenä, sen tukahduttavaa kuumuutta on lähes mahdoton kuvitella täällä. Me ollaan aina rantapaikoissa sinne matkatessamme, joten silloin selviää todella vähillä vaatteilla, koska päivät ollaan aina uikkareissa ja sen päällä bareo tai muuta liehuvaa ja kevyttä. Vain iltaisin tarvitsee jotain muuta päällensä. Onko dr Bronner -saippua Suomesta hankittu? Kuulostaa kivalta tuotteelta.

    Lieracin aurinkovoiteet on tuttuja ja niin hyviä, en ole palanut enkä edes punoittanut kertaakaan kun olen käyttänyt niitä. Ja tuo puikko on ehkä maailman kätevin aurinkotuote matkallakin, kun siinä on vielä peitevoiteen värikin.

    Mulla on kasvoilla aina jokin sävyä antava tuote myös Aasiassa, ihan altaallakin. Peitevoide tai sävytetty aurinkotuote, tai jokin muu vastaava mikä pysyy hyvin. Silmämeikin suhteen olen alkanut tekemään niin, että laitan hyvin tummaa luomiväriä tai rajauskynällä rajaukset ja jätän ripsarin pois. Omat ripset on niin hennot ja näkymättömät, että olen näin saanut vähän ilmettä. Ei ne aina pysy hyvin, mutta eivätä lähde valumaankaan ja ainakin aamiaisella on pirteän näköinen, hih.
    Kivaa kesäviikkoa Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajatelin sinua kun kirjoitin tätä postausta, olet minulle "aikuisen naisen kosmetiikkaguru", postauksistasi saa aina todella hyviä vinkkejä.

      Dr. Bronnersia my ainakin Kicks ja Ruohonjuuri.

      Lieracin Sunissimet suojaavat kyllä todella hyvin, ne lähtevät mukaan Thaimaahan reissullekin.

      Kun lämpötila kipuaa yli kolmenkympin ei minulla pysy pohjustuksista huolimatta mikään luomiväri, varjoissa kulkiessakin tunsin kuinka silmiin valui hikeä... Tuo ripsiväri pysyi sen sijaan leviämättä koko päivän. Taivutin ripset ja levitin ripsivärin, siinä sai olla silmämeikkini.

      Poista
  3. Tosi kiva postauksen aihe ja asiaa kirjoitat! Minäkin otan kaikki aurinkovoiteet Suomesta, sillä yleensä noissa lomakohteissa hinnat on aika suolaiset. Voidetta menee ainakin meillä ihan valtavasti kun aika paljon uidaan niin altailla kuin meressäkin. Thaimaasta kannattaa ostaa niitä aloe vera - kosteusvoiteita, itse geeli on taivaallisen viilentävää ja muutkin aloeta sisältävä voiteet on kyllä nannaa iholle. Niitä tuon aina kotiin ja tuliaisina. Vaikka siellä hygienia on hyvällä tolalla ja tasolla (on ostettu mm. sushia yömarkkinoilta ja syöty vaikka mitä meren örriäistä), niin bakteerikanta on sen verran eri, niin suosittelen aloittamaan esim. Precosa-kuurin ennen matkaa ja sen aikana. Ei mene ainakaan matka pilalle sen vuoksi että vatsa reistailisi. Itse otan mukaan meikeistä lähinnä uv-suojallisia huulipunia ja -kiilteitä ja jonkun turkoosin rajauskynän illoille, koska tulee aina otettua sellaiset luonnollisen näköiset volyymiripset ennen matkaa, helpottavat vaan hurjasti siellä elämää ja on aina skarpin näköisenä : ) Vaatteita voi tosiaan laskea 2-3 erit kokonaisuudet päivää kohti, meillä tapana myöskin pesettää puolivälissä matkaa ja vikoina päivinä kaikki likapyykit. Saa ihanan tuoksuisina ja silitettyinä paikallisesta pikkupesulasta. Suomen kesä näyttää kyllä aika kolealta nyt ja ensi viikkokin, onpa ihanaa että pääset siipan luokse kunnon lämpöön : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aloe vera-geeli täytyykin muistaa. Joskus nuorempana sitä tuli käytettyä paljonkin.

      Singaporen reissulle tuli otettu aihan liikaa vaatetta vaikka laukku pysyyikin hyvin painorajoissa. Paljon vähemmälläkin olisi pärjännyt kun meillä kuului huoneen hintaan vielä yhden vaatteen kuivapesukin/hlö/vrk ja lähellä oli myös pesula. Nyt kun altaalla/meressä tulee varmasti oltua enemmän kuin yleensä, vaatetta tarvitsee vieläkin vähemmän. Hotelleja vastapäätä näyttää olevan pesuloita useampikin.

      Koleaa on tosiaan tiedossa ainakin tuleva viikko, saa nähdä muuttuukö sää heti lämpöisemmäksi täällä kun lähden 1½ vkon päästä kohden Thaimaata.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.