Kesän viimeiset päivät

Sis. PR-näytteitä*

Sinne se taisi mennä - kesä. Venyttäen ihanaa lämpöä vähän syyskuun puolellekin.

Viikonloppu olikin upea kesän lopetus! Minulle kesä ei tosiaan lopu elokuun alussa, vaan elokuun elän täyttä kesää.

Suomenlinnä, Itämeri


Siippa tuli kotiin käymään Savon työkeikalta viikonlopuksi. Aika yhdessä oli lyhyt, hän tuli lauantaiaamuna kotiin ja lähti taas takaisin sunnuntai-iltana. Parin viikon päästä saan hänet onneksi taas pysyvästi kotiin.



tuoksu, hajuvesi, escada_miami_blossom

Perjantai-ilta ehdin kuin ehdinkin kaksi minuuttia ennen postin sulkeutumista hakemaan pakettia. Olin osallistunut Escadan Miami Blossom*-tuoksukisaan Taiteiden yössä Espalla, paketista paljastui voittamani ihana trooppinen ja valkokukkainen Miami Blossom. Raikkaan hedelmäiset Escadan kausituoksut ovat aina olleet mieleeni. Niiden makean raikas tuoksu on pirteä, mutta ei mitenkään liian äitelä.



satokausi, sadonkorjuu

Postista ulos tullessani ällistyin kun huomasin kaupungin istuttaneen vähäliikenteisen kadunpätkä varrelle päärynäpuita. Puut ovat olleet siinä jo varmaan vuoden tai pari, mutta vasta nyt huomasin  hedelmät. En edes tiennyt, että päärynää kasvaa Suomessa! Päärynät ovat makeita ja meheviä, nuorten puiden oksat notkuivat hedelmistä niin, että jokunen hentoinen oksa oli katkennut päärynöiden painosta. 


päärynä, ohukasiet, lätyt, satokausi
Päärynöitä päätyi heti lauantaibrunssille tekemiini päärynäohukaisiinkin. Siippa saapui kotiin vasta lauantaiaamuna, istutin hänet heti brunssipöytään, johon laitoin tarjolle ohukaisten lisäksi itse leivottua leipää ja smoothieta.


kesäpäivä
Lauantain kesäisessä säässä pysähdyimme kävelylenkillä rantakahvilaan. Lepotuoleissa istuessa, hiljaksiin jutellessa, puidenlatvoja katsellessa auringon lämmittäessä kasvoja kului puolisentoista tuntia. Kävelylenkin jälkeen nukuimme vielä pikku päikkäritkin.


lohitartar, lohiruoka, jacobs_creek
Illalla syötiin lohi-avokadotartaria palsternakkapyreen kanssa (ohje tulossa blogiin myöhemmin), parvekkeella tarkeni istua pitkään lämpimässä illassa. Jacob's Creekin* intensiivinen, mutta raikas Le Petit Rose sopi aterian kanssa erinomaisesti.


pellava, kesäasu

Vaikka sunnuntai viimein oli kalenterin mukaan viimein jo syksyä, vedin pellavahousut jalkaan. Ne sopivat aurinkoisen lämpimään säähän hyvin. Pakkailen ne talveksi pois vasta kun sää on oikeasti viilentynyt niin, ettei keveillä housuilla enää tarkene. Sukkiakaan en yleensä käytä ennenkuin lämpötila putoaa kympin tiennoille. 


purhjehtiminen, veneily

Kaikki kynnelle kykenevät veneilijät olivat vieneet venhonsa vesille ainakin vielä kerran upeassa säässä. 


helsingin_jäätelötehdas

Sunnuntaina kävimme Birgitassa syömässä Hernesaaressa, myöhäisen lounaan jälkeen kävelimme lenkin rantaviivaa pitkin ennenkuin minun piti viedä Siippa iltajunalle. Matkalla ostettiin vielä jäätelöt jälkiruoaksi. Isot tuutit sulivat auringossa aivan hetkessä, mutta sain kuin sainkin jäätelöni syötyä tiputtamatta sitä vaatteilleni. Tuuttia pidellyt käsi tosin oli rannetta myöten jäätelössä!


Mikä täydellinen kesän lopetus ja syksyn aloitus. Ilmat muuttuivatkin heti syksyisemmiksi maanantai-iltana, mutta viikonloppu nautittiin vielä täysillä kesästä.

Vieläkö nautit kesän viime päivistä vai odotatko sään kääntyvän kunnolla syksyiseksi?



3 kommenttia :

  1. Ai että mitä kesäfiiliksiä näissä kuvissa! Sitä ei haluaisi vaan päästää vieläkään irti - kesästä :) Lohi-avocadotartarin ohjetta odotetaan jo!

    VastaaPoista
  2. Niin kauan kun lämpöä riittää, aion siitä nauttia. Aivan ihania kuvia Tuuli <3

    VastaaPoista
  3. Päärynäohukkaat, oi nam! Pitää alkaa taas paistelemaan lettubrunsseja kun ilmat kylmenevät, vaikka en kyllä vielä halua ajatellakaan lähestyvää syksyä...Katsotaan miten kauan pystyn kipittelemään noissa avonaisissa kesäkorkkareissa ; )

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.