Itse tein fenkolikeittoa, joka tunnetaan myös yhtenä "köyhän keittona". Fenkolissa on raakana hieman aniksininen ja laktritsinen maku, keitettynä maku pehmenee.
Köyhän keitto on helppo arkiruoka ja edullinen. Meillä arkiruoat ovat yleensä hyvin edullisia ja nopeita valmistaa, eikä zuppa poveran valmistuskaan maksa kuin muutaman euron. Raaka-ainelistakin on lyhyt.
Zuppa povera eli köyhän keitto
0,5 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä, murskattuna
4 fenkolia, ohueksi viipaloituna
1 l kanalientä
suolaa
pippuria
suolaa
pippuria
8 viipaletta paahdettua maalaisleipää
1 dl raastettua parmesania
Kuumenna uuni 180 ° C asteeseen.
Kuumenna 1 rkl öljyä suuressa kattilassa keskilämmöllä,
lisää murskatut valkosipulit ja kuullota minuutin ajan. Lisää viipaloitu fenkoli (ilman
latvoja ja lehtiä, säästä lehdet keiton viimeistelyyn) ja paista 5-10
minuuttia, kunnes fenkoli alkaa muuttua kullankeltaiseksi. Lisää liemi, mausta
suolalla ja pippurilla maun mukaan ja kiehauta. Hauduta 10-15 minuuttia.
Sillä välin sudi leipäviipaleet molemmin puolin jäljellä
olevalla oliiviöljyllä ja paista uunissa 8-10 minuuttia tai kunnes leipä on
ruskistunut. Lisää päälle raastettu parmesan ja laita uuniin vielä viideksi minuutiksi
tai kunnes juusto on sulaa. Lisää fenkolin latvat keittoon. Jaa keitto neljään
kulhoon ja tarjoa parmesanpaahtoleivän kanssa.
Minun tekee useammin mieli keittoja heti, kun ilmat viilenevät. Herkullisen näköinen keitto ja ihanaa varmasti leivän kanssa!
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua sinulle Tuuli <3
Maistuisi kyllä, sillä tälläiset keitot, joissa on valkosipulia ja parmesania, niin aah. Lemppareita on sipulikeitto, jos ei thaikeittoja lasketa mukaan, mutta hitsi kyllä laittaa massun pyörimään.
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua Tuuli. <3
Minä en käytä fenkolia oikein missään omissa ruuissani. Mausta kuitenkin tykkään. Tästä saankin kivan ohjeen.
VastaaPoistaJa parmesanpaahtoleivät keiton kanssa täydentävät ruuan. Kiitos ohjeesta Tuuli ja kivaa viikonloppua <3
Tämä keitto ei ole köyhää miestä nähnytkään, slurps, herkulliset raaka-aineet!
VastaaPoistaOOh! Tää keitto sai mun makuhermot jylläämään, pakko tehdä piakkoin, suur kiitos ohjeesta Tuuli <3.
VastaaPoista