Viisi viikon varrelta

Viikkoon on mahtunut niin näyttävä cocktaileja kuin sienimetsässä samoilua.



Joitain vuosia sitten Helsingissä ei ollut kuin muutama cocktailbaari, nyt kaupungissaon useita tyylikkäitä baareja, joissa valmistetaan taiten cocktaileja. Torstaina tapasin blogikavereita Katajanokan Kanavanrannan uuden Crazy Wine Barin avajaisissa. Vanhassa tiilimakasiinissa sijaitseva baari tarjoilee pikkupurtavan kera pientuottajien viinejä sekä cocktaileja. En itse juonut tuota ananasastiassa tarjoiltavaa cocktailia, mutta "juomalasi" oli niin hauskan näköinen, että nappasin kaverin juomasta kuvan.


Kosmetiikka, maksaläikät
Viikon kosmetiikkatuote on ylellinen Diego Dalla Palman 51+3 Hyalu Complex White Light 24 tunnin voide, joka ennaltaehkäisee, vähentää ja korjaa ihon pigmenttimuutoksia sekä juonteita. Kesän jäljiltä monella on pigmenttiläiskiä joita iän mukana alkaa ilmestyä iholle helpommin, tämän voiteen luvataan kiinteyttävän ja kirkastavan ihoa sekä myös häivyttävän näitä pigmenttimuutoksia. 


viikuna, sesonkiruoka

Viikon hedelmä on viikuna, joka on nyt sesongissa. Vaikka viikuna ei koskaan ole se halvin hedelmä, täytyy niitä ainakin jonkin verran syödä sesongin aikana. Perjantain aamiainen oli arjen luksusta kun tuorepuuron kanssa oli viikunaviipaleita.


Sienet, sienikausi, satokausi

Sienet, sienikausi, satokausi

Sienet, sienikausi, satokausi

Sienisesonkikin on meneillään ja kausi on viimein korkattu. Heinä-  ja elokuussa ei löytynyt yhtään ruokasientä, mutta eilen kahden ensimmäisen minuutin aikana löysimme kymmenen tattia! Ensimmäisissä ns. varmoissa paikoissa ei ollut suppilovahveroita, mutta vähän matkan päässä usea esiintymä. Ja ensimmäiset löytyivat tietysti seisomalla niiden päällä. Lisäksi löytyi kanttarelleja ja pari isoa lampaankääpäesiintymää. Kori olikin tunnissa täynnä. 


Lammas

Loppukevennyksenä "sheepie", jonka nappasin anoppilaan lammaslaitumella. Tämän kuvan oton jälkeen olin polvillani laitumella, kun toinen lammas tönäisi minut kumoon. Hänkin halusi kainaloon kuvattavaksi! 

Millainen viikko sinulla on ollut? Oletko käynyt sienimetsässä vai eikö se ole sinun juttusi? 

8 kommenttia :

  1. Kivoja tunnelmia ja ihania kuvia. Kauniin lempeät kuvat susta. <3

    Mukavaa sunnuntaita Tuuli. <3

    VastaaPoista
  2. Oi miten paljon olet saanut sieniä ja tatteja, nam! Alkaa heti tehdä mieli sienikastiketta ja pihviä :) Ihana tuo viimeinen kuva, kyllä lampaatkin tykkää kuvissa olla :)
    Kivaa iltaa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lampaat tulevat ihan liki. Otin erilaisia hauskoja yhteiskuvia niiden kanssa, osa vilahteli instastooreissakin viikonlopun aikana.

      Sienionni oli ihan uskomaton. Tätä syksyä on sanotu todella huonoksi sienten suhteen, mutta minä löysin mm. tatteja enemmän kuin koskaan.

      Poista
  3. Hienoja fiiliskuvia! Tykkään kyllä sienistä ja sieniruoista, mutta olen surkea sienestäjä. Meidän lähimetsissä on niin paljon käärmeitä ja niin monta läheltä piti -tilannetta, joten olen ulkoistanut tuon "hankintapuolen".

    VastaaPoista
  4. Olen Minnien kanssa koiralenkeillä nähnyt vain muutamia sieniä joten en ole poiminut niitä mukaan.
    Sinulla on ollut todella hyvä sienireissu ja itse juuri mietin pitäisi ensi viikonloppuna mennä tuttuun metsään etsimään sieniä. Toisaalta vielä on hirvikärpäsiä, joita inhoan. Toisaalta metsäsieni kermakastikkeen ja perunoiden kanssa houkuttaa..

    VastaaPoista
  5. Olen yrittänyt sienestää ja haluaisin sienestää, mutta en nyt jostain syystä saa aikaiseksi. En uskalla lähteä yksin metsään ja pitäisi tietää paikat. Sienien tuntemuskin on vähän heikkoa, ja jos tuntisin ne paremmin, korikin voisi täyttyä nopeammin. Ehkä pitäisi ottaa sinut oppaaksi :)

    VastaaPoista
  6. Sieniä en ole löytänyt, ja mitä löysin herkkutatteja, niin olivat jo liian suuria.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.