Kanttarellipasta munan kanssa

Thaimaan reissulta kotiuduttuamme käväisimme nopeasti kaupan kautta, kaikkien Thai-keittiön klassikoiden jälkeen teki mieli syödä jotain muuta. Yli kahdenkymmenen tunnin matkustamisen (ja saman päivän kampaamokäynnin) jälkeen mitään vaivalloista ei kuitenkaan tehnyt mieli valmistaa.

Pasta on aina helppo vaihtoehto, kanttarellipasta tuli mieleeni kun kaupassa kanttarellit osuivat silmääni. Taisivat elokuun alussa olla virolaisia, ainakaan Etelä-Suomen kuivana kesänä en löytänyt yhtään sieniä vaikka pari kertaa kävikin maalla metsässä etsimässä "varmoista paikoista". Toivottavasti huomenna kanttarelleja löytyisi, suuntaamme viikonlopuksi maalle.

Nämä sesongin herkut sopivatkin hyvin pastan kanssa, lisäksi keltuainen, hieman juustoa ja jotain rapsakkaa. Pastan päälle olisi voinut paahtaa tattarin- tai hampunsiemeniä, mutta väsyneenä halusin oikaista niin paljon kuin mahdollista ja murentelin linssikakkua pasta-annoksen viimeistelyksi. Joku yrtti olisi ollut kiva vielä pastan kanssa, mutta parvekelaatikot kasveineen olivat anoppilassa hoidossa, mentiin tällä kertaa siis ilman yrttejä.


kanttarelli, sieni, sienipasta

kanttarelli, sieni, sienipasta


Kanttarellipasta munan kanssa


450 g täysjyväpastaa
100 g suolatonta voita
2 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä, ohuiksi viipaloituina
900 g kanttarelleja suupaloiksi paloiteltuna
mustapippuria
pieni salottisipuli, hienonnettuna
Pecorinoa, raastettuna tai lastuina
4 suurta munankeltuaista, hyvin tuoreista munista
2 linssikakkua

Kypsennä pasta kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeiden mukaisesti.  Valuta.  


Sulata voi pannulla keskilämmöllä kunnes se on vaahtoavaa  ja alkaa ruskistumaan. Lisää oliiviöljy, valkosipulit ja sienet. Sekoita kunnes valkosipulit ja sienet ovat kauttaaltaan ruskitetussa voissa, mausta. Paista välillä sekoitellen kunnes sienet ovat hieman ruskistuneet. Lisää pasta ja sekoita. 


Mausta ja tarjoile. Lisää jokaiseen kulhoon parmesania ja munankeltuainen. Murenna puolikas linssikakku jokaisen annoksen päälle.

Onko sinulla ollut sienionnea? Hieman kateellisena olen katsellut somessa muiden sienisaalita, toivottavasti niistä "varmoista paikoista" löytyy viikonloppuna kanttarelleja, tatteja tai vaikka suppiksia, niitäkin olen jo nähnyt kuvissa.

2 kommenttia :

  1. Nämä ns. sotku pasta- ja riisiruoat ovat kyllä parhaita, arjessa ja kun vaan ei jaksa lähteä kauppaan ja on saatava kutenkin hyvää ja ravitsevaa ruokaa. Aina ei tosiaankaan tarvitse olla vimpan päälle jokaista yrttiä vaan voi improvisoida, siinä tulee sitten tyhjenneltyä samalla jääkaappia ja kuivakaappien sisältöjä

    VastaaPoista
  2. Aika usein on tilanne, jossa ruokaa haluaa saada nopeasti pöytään sen kummemmin kikkailematta. Pasta on helppo, sen kamssa käy miltei mikä vain. Samalla tyhjenevät kaapit kivasti.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.