Pasta on aina helppo vaihtoehto, kanttarellipasta tuli mieleeni kun kaupassa kanttarellit osuivat silmääni. Taisivat elokuun alussa olla virolaisia, ainakaan Etelä-Suomen kuivana kesänä en löytänyt yhtään sieniä vaikka pari kertaa kävikin maalla metsässä etsimässä "varmoista paikoista". Toivottavasti huomenna kanttarelleja löytyisi, suuntaamme viikonlopuksi maalle.
Nämä sesongin herkut sopivatkin hyvin pastan kanssa, lisäksi keltuainen, hieman juustoa ja jotain rapsakkaa. Pastan päälle olisi voinut paahtaa tattarin- tai hampunsiemeniä, mutta väsyneenä halusin oikaista niin paljon kuin mahdollista ja murentelin linssikakkua pasta-annoksen viimeistelyksi. Joku yrtti olisi ollut kiva vielä pastan kanssa, mutta parvekelaatikot kasveineen olivat anoppilassa hoidossa, mentiin tällä kertaa siis ilman yrttejä.
Kanttarellipasta munan kanssa
450 g täysjyväpastaa
100 g suolatonta voita
2 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä, ohuiksi
viipaloituina
900 g kanttarelleja suupaloiksi
paloiteltuna
mustapippuria
pieni salottisipuli, hienonnettuna
Pecorinoa, raastettuna tai lastuina
4 suurta munankeltuaista, hyvin tuoreista
munista
2 linssikakkua
Kypsennä pasta kiehuvassa vedessä
pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Valuta.
Sulata voi pannulla keskilämmöllä kunnes
se on vaahtoavaa ja alkaa ruskistumaan. Lisää oliiviöljy, valkosipulit ja
sienet. Sekoita kunnes valkosipulit ja sienet ovat kauttaaltaan ruskitetussa
voissa, mausta. Paista välillä sekoitellen kunnes sienet ovat hieman
ruskistuneet. Lisää pasta ja sekoita.
Mausta ja tarjoile. Lisää jokaiseen
kulhoon parmesania ja munankeltuainen. Murenna puolikas linssikakku jokaisen
annoksen päälle.
Onko sinulla ollut sienionnea? Hieman kateellisena olen katsellut somessa muiden sienisaalita, toivottavasti niistä "varmoista paikoista" löytyy viikonloppuna kanttarelleja, tatteja tai vaikka suppiksia, niitäkin olen jo nähnyt kuvissa.
Onko sinulla ollut sienionnea? Hieman kateellisena olen katsellut somessa muiden sienisaalita, toivottavasti niistä "varmoista paikoista" löytyy viikonloppuna kanttarelleja, tatteja tai vaikka suppiksia, niitäkin olen jo nähnyt kuvissa.
Nämä ns. sotku pasta- ja riisiruoat ovat kyllä parhaita, arjessa ja kun vaan ei jaksa lähteä kauppaan ja on saatava kutenkin hyvää ja ravitsevaa ruokaa. Aina ei tosiaankaan tarvitse olla vimpan päälle jokaista yrttiä vaan voi improvisoida, siinä tulee sitten tyhjenneltyä samalla jääkaappia ja kuivakaappien sisältöjä
VastaaPoistaAika usein on tilanne, jossa ruokaa haluaa saada nopeasti pöytään sen kummemmin kikkailematta. Pasta on helppo, sen kamssa käy miltei mikä vain. Samalla tyhjenevät kaapit kivasti.
VastaaPoista