Rantatunnelmia Koh Samuilta

Terkut edelleen täältä Koh Samuilta, Thaimaasta.


Kuvauspallo, lasipallo, rantakuva










Samui, riippukeinu, ranta


Siipan työrupeaman loputtua muutimme hiljaiselta Lipa Bayn rannalta vilkkaampaan Chawengiin. Hotelli sijaitsee Chawengin rauhallisemmassa pohjoisosassa, jonne kauempana rannalla olevien bilebaarien äänet kuulu.


Matka-asu, lukeminen


Kiertelin yhtenä päinä Fisherman's Villagen kaupat etsimässä sopivaa uikkareiden päälle heitettävää paitaa (note to myself; levitä se  SPF50 aurinkovoide tasaisesti joka paikkaan selkään, jotta nahka ei kärähdä).

Kauppoja on paljon mutta samat neljä-viisi valikoimaa toistuvat ympäri saaren, kylästä toiseen ja suuri osa naistenvaatteista on polyesteria, joka on helteillä tukahduttava materiaali. Lopulta löysin yhden minua miellyttävän puuvillapaidan, lisäksi olen ostanut yhden puuvillamekon jota voi käyttää niin rannalla kuin kaupungissakin. Runsaita ostoksia ei siis ole tiedossa. Muutenkin on hyvä muistaa, ettei rantakohteen kaupassa kivalta näyttänyt ja hetken huumassa hankittu vaate välttämättä enää kotona niin paljoa käyttöä saakaan.


Lattia, tossut



Lomaa varten ostamistani sandaaleista alkoi tikkaus purkautumaan heti ensipäivinä. Onneksi viime hetkellä ennen kotoa lähtöä heitin matkalaukkuun nämä vanhat, mutta vähän käyttämäni läpsykkäät. Niitä olen käyttänyt kun ylipäätänsä olen kengät vetänyt jalkaan. Rannalla ja resorteissa olen kulkenut avojaloin.

Rantakoira, Hotellikoira

Seppo, rantakoira, hotellikoira

Rantakoira, kulkukoira



Koira, kulkukoira

Rantakoira, kulkukoira, Samui


Matkalta lähtisi aika monta koiraa mukaan, jos olisi mahdollista. Osasta pidetään huolta, osa on ihan oman onnensa nojassa. Suloisin koirista (yläkuvat) majaili Siipan työtiimin hotellilla. Ryhmä nimesi koiran Sepoksi, vaikka se olikin tyttö ja sillä oli oikea nimikin, Kitty. "Seppo" hakeutui seuraan ja saattoi rantaravintoloihin, mutta osasi myös olla hienotunteinen eikä pyrkinyt huoneisiin.



Thaimaa, meri

Thaimaa, meri


Torstaina suuntaamme kotia kohden. Tulisinko Samuille uudestaan? Tuskin, vaikka meillä onkin ollut täällä mukavaa kuten aina yhdessä matkatessamme. Olen rentoutunut, lukenut ja syönyt Thai-keittiön tunnetuimmat annokset läpi. Olen kuitenkin enemmän kaupunkimatkailija kuin rantalomailija. Suurkaupungeissa metropolit asukkaineen elävät omaa arkeaan ja me matkailijat hyppäämme omalla tavallamme kaupungin hyörinään mukaan enemmän paikallisen elämän ehdoilla. Täällä alkuperäisyys on melko lailla hävinnyt ja kaikki tuntuu pyörivän turismin ympärillä niin hiljaisemmissa kuin vilkkaammissakin kylissä.

Oletko sinä enemmän kaupunki- vai rantalomailija?

12 kommenttia :

  1. Mä en oikeastaan ole kumpaakaan. En tykkää maata rannalla, mutta pelkkä kaupunki ei ole mun juttu sekään viikonloppua pidempään. Olen enemmän sellainen aktiivilomailija. Tykkään nähdä paikkoja, vaeltaa, istua rannalla, sitten taas shopata ja nähdä kaupunkia. Kaikki yhdistettynä, mutta parhaiten viihdyn vaelluskengissä luonnossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä itsekin aktiivilomailija, mutta mieluisimmat aktiviteetit ovat kaupungeissa.

      Poista
  2. Nuorena kun menin Välimerelle ihan ensimmäisiä kertoja vietin aikaan paljon rannalla mutta halusin silti nähdä myös muuta. Seuraava matkustuksen vaihe oli rantakohde lähellä isoa kaupunkia, jossa saattoi käydä aina kun ei halunnut olla rannalla. Nykyään ehkä enemmän kaupunkilomia ja kotimaan matkailua. Hyvää kotimatkaa! Ja muistakaa ottaa Seppo mukaan Onnellisten Saarelle.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seppo-pieni jäi Samuille, siitä onneksi pidetään siellä hyvää huolta.

      Poista
  3. Oi, mitä ihania matkakuvia! Täällä odotellaan myös jo elokuun tulevaa lomaa, jolloin on pieni 5 päivän pyrähdys toisaalle, toivottavasti lämpimämpiin maisemiin :) Mä olen enemmän ollut kaupunkilomailija, sillä en ole oikeastaan ikinä ollut rantalomakohteessa. Barcelonassa kaksi kertaa ja Nizzassa kerran kyllä, mutta rannalla makoilemassa en kuitenkaan, se ei jotenkin ole ollut mun juttu. Olen aina tykännyt enemmän kierrellä kohteessa, kävellä paikasta toiseen, istuskella kivoissa kahviloissa jne. Mutta nyt hiljattain alkanut kyllä unelmoida siitä, että pääsisi jonnekin vain "olemaan", mikä itselleni tuntuu arjessa olevan kovin vaikeaa - haha!

    Terkkuja sinne ja ihanaa loppulomaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin, pidän itsekin kierrellä kohteessa ja istuskelal kahviloisas. Varsinaisia nähtävyyksiä en välttämättä kierrä kovinkaan monta, mutta otan yleensä etukäteen jo selville mitkä ovat vähemmän tunnettuja, mutta mielenkiintoisia aluita kohteessa.

      Poista
  4. Taidan olla sekoitus löhööjää ja kaupungilla tallustelijaa. Enää ei jaksa samalla tavalla auringossa makailla kuin nuorempana, mutta jos vettä on lähellä, niin kyllä siellä saan kulutettua useammankin tunnin :)
    Ihania aurinkopäiviä sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meren läheisyys on aina plussaa, mutta ihan koko aikaa en jaksa rannallakaan olla.

      Poista
  5. Minä taidan olla lähempänä kaupunkilomailijaa, tai sitten jotain ihan muuta. Mieluiten matkustan jonnekin hieman hiljaisempaan paikkaan, jonne perustan tukikohtani, ja sitten sieltä käyn välillä kurkkimassa vilkkaampaa menoa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen joskus miettinyt jotain maaseutukierrosta vaikka Espanjassa tai Italiassa, sekin olisi kiva. Pari vuotta sitten teimme automatkan Saksan ja Ranskan Alsacen viiniteillä, matka oli kyllä ihana pittoreskeissa maisemissa, vaikkei viiniä nyt niin paljoa tullutkaan juotua.

      Poista
  6. Ihania maisemia ja upeita kuvia olet räpsinyt jälleen kerran.
    Olen ollut jo viimeiset 20 vuotta kaupunkilomailija, sillä rantalomat auringon ottoineen eivät inspaa yhtään.
    Huomenna kesän ensimmäiselle viikonloppureissulle Saarenmaalle ja Pärnuuseen.
    Aurinkoista elokuuta sinulle Tuuli <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä näyttikin olleen ihastuttava matka Saarenmaalla ja Pärnussa.

      Seuraava loma, sitten joskus, varmaan ensi vuonna ja johonkin vielä päättämättömään kohteeseen saa taas olla kaupunkiloma, luultavasti vähän lähempänäkin kuin maailman toisella puolen.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.