Miedon makuinen sahrami antaa risotolle upean keltaisen värin. Sininen ruiskukka, jota samaisessa maustekaapissa oli kuivattuna, antoi kaunista kontrastia sahramin keltaiseksi värjäämälle riisille. Syvän keltainen risotto oli sateisena päivänä kuin aurinko kulhossa.
Sahramirisotto ruiskukkien kera
3 salottisipulia, hienonnettua
2 valkosipulinkynttä, hienonnettua
2 ruokalusikallista oliiviöljyä
4 dl arboriorioriisiä
1 annos sahramia
1 dl vermuttia (tai valkoviiniä)
8 dl kuumaa kasvislientä
1/2 tl vastajauhettua mustapippuria
1 dl hienoksi raastettua pecorinoa
varsisipulia silputtuna
1 ruokalusikallinen kuivattua ruiskukkaa tai muita syötäviä kukkia
Paista salottisipulit ja valkosipuli öljyssä matalalla lämmöllä. Sekoita riisi joukkoon, sekoittele kunnes sipuli alkaa muuttua läpikuultavaksi. Ripottele sahrami riisin joukkoon. Lisää vermutti/viini, sekoita, anna vermutin/viinin imeytyä riisiin kunnolla. Kaada hieman lientä joukkoon ja sekoita.
Jatka sekoittelua ja kaada enemmän lientä risottoon kun se alkaa tuntua kuivalta. Maista riisiä, sen pitäisi olla pehmeää pienellä "al dente" pururunrumalla. Lisää pippuria.
Sekoita pecorino joukkoon aivan lopuksi.
Tarjoa risotto kevätsipulin ja kuivattujen ruiskukkien kanssa.
Tämä on taas sellaista kaunista ruokaa, jonka näkeminen jo saa makunystyrät valveille.
VastaaPoistaHerkullista loppuviikkoa sinulle Tuuli <3
En olekaan pitkään aikaan tehnyt risottoa! Nyt tuli nälkä kun katsoin näitä kuvia.
VastaaPoistaRuiskaunokkeja en muuten ole vielä onnistunut näkemään tänä kesänä siis luonnossa.
Jatkan etsimistä. Hyvää loman jatkoa Koh Samuilla.
Miten kaunis väri, oijoi ja risotto on niin nam. <3
VastaaPoistaSydämellistä uutta viikkoa Tuuli. <3