Kurpitsa-gnocchivuoka

Gnocchi on Italiasta kotoisin oleva, useinmiten perunasta tehty myky. Olen tehnyt gnoccheja itsekin, mutta useinmiten oion ja ostan gnocchit valmiina. Niitä onkin marketeissa nykyisin hyvin myynnissä.

Gnocchit maistuvat pastan tapaan kastikkeiden kanssa, mutta ne sopivat erinomaisesti myös vuokaruokiin.




Vuoka valmistuu nopeasti arki-iltanakin, työskentelyaikaahan reseptissä ei ole kun n. 10 minuutin verran, mutta gnocchivuokaa voi tehdä suuremmankin erän kaksinkertaistamalla reseptin ja tarjoilla vaikka viikonlopun haravointiurakkaan osallistujille. Haravointia on luvassa monille tulevanakin viikonloppuna.


 Kurpitsavuoka on maultaan pehmeän täyteläinen.











Kurpitsa-gnocchivuoka

500 g perunagnoccheja
1/2 dl oliiviöljyä
20 salvian lehteä
500 g hokkaidokurpitsaa
1 munankeltuainen
2 dl kevytkermaa
1/4 tl hienoksi raastettua muskottipähkinää
50 g karkeasti raastettua mozzarellaa
100 g sinihomejuustoa, murennettuna

Lämmitä uuni 200 ° C asteeseen. Voitele vuoka.

Keitä gnocchit paketin ohjeiden mukaan, valuta ja huuhtele kylmän veden alla.

Pyörittele kulhossa kurpitsa 1 ruokalusikallisessa öljyä.  Sekoita gnocchien, munankeltuaisen, kerman, muskottipähkinän, 50 g mozzarellan, 50 g sinihomejuuston, kymmenen revityn salvianlehden ja 50 sinihomejuuston kanssa.  Laita gnocchi-kurpitsaseos voideltuun astiaan ja ripottele päälle jäljellä oleva 25 g mozzarellaa ja loput 50 g sinihomejuustosta.

Paista 45-50 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmennyt.

Kuumenna tällä välin 1/4 dl öljyä paistinpannussa keskilämmöllä.  Lisää jäljellä oleva salvia ja paista 1 minuutti.  Nosta paistetut salvianlehdet hetkeksi valumaan talouspaperin päälle.

Tarjoile paistetun salvian kanssa

8 kommenttia :

  1. Perunagnocchit vuoassa on mulle täysin uusi juttu, eikö ne mene muussiksi siellä? Täytyypä testata itsekin tätä vun vuokaa, kuullostaa ja näyttää niin hyvältä (Y).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei niistä tullut lainkaan muussia. Gnocchit kannattaa ottaa heti keitinvedestä kun ensimmäinen nousee pintaan, jottei niistä tule ylikypsiä. Vuoassa gnocchit eivät ui nesteessä, joten koostumus pysyy hyvänä.

      Poista
  2. Ah miten kutsuva kotoiluvuoka tähän syksyyn. <3 Kivaa viikkistä Tuuli. <3

    VastaaPoista
  3. Gnoccheja en ole koskaan itse laittanut mutta resepti näyttää sen verran herkulliselta ja helpolta, että ehkäpä yritän;)
    Hyvää viikonloppua, Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gnocchit voi hyvin ostaa kaupasta, vuoan valmistua käy joutuisasti valmisgnocccheja käyttämällä.

      Poista
  4. Oih rakastan gnoccheja, todella hauska idea ja pataruoka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gnocceja tulee syötyä aika harvoin, mutta tämä vuoka innosti miettimään muitakin gnocchiruokia.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.