Omenapiirakka on ihanaa, mutta niin on korvapuustikin. Mitä jos ne yhdistäisi korvapuustipiirakaksi? Jos et ole pullanleipoja tai haluat herkun valmiiksi nopeasti, voit oikaista ja ostaa korvapuustit pakasteina.
Leivo vaikka syysloman kunniaksi tämä mehevä korvapuustipiirakka, se taatusti maistuu lomalaisille. Piirakan kanssa voit tarjota vaniljajäätelöa tai vaniljakastiketta, mutta se maistuu sellaisenaankin.
Kohmeiset pakastekorvapuustit leikataan viipaleiksi ja asetellaan voidellun vuoan pohjalle.
Täytteen omenaviipaleet sekoitetaan sitruunamehun, kanelin ja fariinisokerin kanssa.
Korvapuustiomenapiirakka
2,5 dl jauhoja
2,5 dl fariinisokeria
½ dl pehmeää voita
Pohja
pussillinen n. 400 g pakastekorvapuusteja
Leikkaa kohmeiset korvapuustit neljään viipaleeseen. Levitä palaset tasaisesti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Painele niin, että viipaleet muodostavat yhtenäisen pohjan.
Täyte
6 keskikokoista Granny Smith-omenaa (tai muuta kovahkoa, hapanta omenaa) lohkoina, siemenet poistettuna
0,5 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
2 rkl sitruunamehua
Kuumenna uuni 200 ° C. Sekoita kuorruteainekset haarukalla. Säilytä kylmässä.
Sekoita omenaviipaleet, sitruunamehu, kaneli ja fariinisokeri. Levitä piirakkapohjan päälle. Ripottele murukuorrute tasaisesti omenaviipaleiden päälle.
Paista noin 40 min tai kunnes pinta on kullanruskea ja omenat ovat pehmeitä. Peitä reunat foliolla ensimmäisen 20 minuutin ajaksi, jotta ne eivät tummu liikaa
Voi apua mitä herkkua! Tätä pitää kyllä testata, koska meidän perheessä tykätään sekä korvapuusteista, että omppupiirakasta!
VastaaPoistaIhanaa loppuviikkoa sinulle Tuuli <3
Resepti on helppo toteuttaa ja paistovalmit korvapuustit käyvät tähän hyvin
PoistaOi nam, tää olisi niin mun unelma! RAKASTAN KORVAPUUSTEJA! :D
VastaaPoistaOlen tehnyt tästä joakua yhden korvapuustin miniversioitakin. Ne on helppo tehdä paistovalmiista korvapuusteista.
PoistaHyvät hyssykät mikä herkku. <3
VastaaPoistaNo niin on!
Poista