Viisi viikon varrelta

PR-näyte*/PR-tapahtuma**

Marenkeja, miljardöörejä ja muhkeita huiveja, niitä on kuulunut tähän viikkoon. Suomessa puhumassa piipahtanutta George Clooneyta en valitettavasti nähnyt, vaikka häneen näkemisensä Helsingin kaduilla olikin toivelistallani.


talvikausi, syyspukeutuminen

Tällä viikolla on jo siirrytty muhkeampiin kaulahuiveihin, vaikka olenkin vielä käyttänyt vuoritonta villakangastakkiani. Uuden piponkin ostin ja hanskatkin alkavat olla ajankohtaisia.


vanha_kirkkopuisto
c

suklaa, lukeminen
Edelleen lukuvuorossa on liikemies, seikkailija, miljardööri Richard Bransonin omaelämänkerta Finding my virginity. Siippa huomasi kirjan Thaimaassa hotellin kirjahyllyssä, josta sai ottaa mukaansa tai jättää muiden luettavaksi kirjoja ja lehtiä. Hän totesi tässä olevan minulle sopiva kirja, olenhan jo vuosia sanonut Richard Bransonin olevan jännittävänä seikkailijana, huumorintajuisena sekä myös hyväntekijänä olevan valintani jos saisin illallisvieraaksi kenet tahansa. Tarinat eivät loppuisi varmaan ihan heti, kirjassakin on seikkailtu, menestytty sekä hävitty ja jouduttu erilaisii vaaratilanteisin niin harrastusten kuin bisnesten parissa. Ja koska Branson kaveeraa Obaman pariskunnan kanssa, saisi hän tuoda heidätkin mukanaan unelmaillalliselleni! 

Thaimaassa en lopulta aloittanut tätä kirjaa, vaan vasta pari viikkoa sitten. Yleensä luen kirjoja sängyssä ennen nukkumaan menoa, enkä aina pääse muutamaa sivua pidemmälle. Välillä kuitenkin uppoudun kirjoihin myös sohvalle käpertyessä. Samalla suuhun on saattanut sujahtaa pari palaa herkullista, orja- ja laittomasta lapsityöstä vapaasta kaakaosta valmistettua Tony's Chocolonely-suklaata* Kuka olisi sinun illallisvieraasi?


kakku, leivonta, leipominen

kakku, leivonta, leipominen, marenki

Dr. Oetker tarjoili medialle kakkuaamiaisen kuluneella viikolla**. Herkullisia kakkuja oli niin monta eri sorttia, ettei kaikkia edes jaksanut maistaa! Kuulimme lisäksi leivonnan trendeistä. Nyt trendissä ovat mm. marengit, värikkyys, säihke, hauskuus ja helppous, kaiken ei tarvitse olla "instatäydellistä". Markkinoille on tullut mm. marenkijauhe helpottamaan leivontaa.


Ravintola_loiste, joululounas, hoteli_vaakuna

Ravintola_loiste, joululounas, hoteli_vaakuna

Ravintola_loiste, joululounas, hoteli_vaakuna

Sviitti, hotelli,, hoteli_vaakuna

Sviitti, hotelli,, hoteli_vaakuna

Paola_suhonen, hotelli,, hoteli_vaakuna

Joulun ensimmäiset tuotteet bongasin kauppojen hyllyillä jo syyskuun alussa, mutta nyt joulukausi on polkaistu toden teolla käyntiin! Kotona joulu ei näy kuin vasta pyhien alla, mutta muutamassa jouluhenkisessä pressitapahtumissa joulufiilistä on jo kohoteltu.

Ravintola Loiste** Sokoksen ja Hotelli Vaakunan 10. kerroksessa tarjoaa 9.12. alkaen joululounaalla kauden parhaita makuja; tarjolla tulee olemaan mm. seljankukkasilakkaa, sillikaviaaria, savuporo-päärynätartaria, hirvipateeta, paahdettua kukkakaali-karpalosalaattia, joulumakkaroita, porkkanoita, juustoja ja appelsiinipannacottaa. Näistä muutamia pääsin maistelemaan pressilounaalla.

Lounaan jälkeen kävimme vielä tutustumassa tylikkäästi menneiden vuosikymmenten tyyliä henkivän, vastikään uusitun Hotelli Vaakunan upeisiin parvekkeellisiin sviitteihin ja käärimme Ivana Helsingin Paola Suhosen opastuksella jouluisia paketteja.  Iltapäivä oli ihana varaslähtö viikonloppuun, vaikken joulukauteen olekaan vielä henkisesti oikein valmis.



ruskakulho, astiat, keittiö
Astiakaapin perukoilta löysin kuluneella viikolla Ruska-kulhon. Liekö isoäidin keittiön peruja, hänelläkin taisi olla vain tämä ainokainen astia kun kätköihini ei ole enempää päätynyt. Halusin kokeilla astiaa ruokastailaukseen, mutta en vain yrityksestä huolimatta lämpene Ruska-sarjalle lainkaan; astiat tuovat mieleen akryylineuleet, öljykriisin ja muut 70-luvun ankeudet. Tiedän toki monien rakastavan Ruska-sarjaa, makujahan on monia.

Joko olette kaivaneet talvivaatteet/asusteet esiin, joko olette nähneet paljonkin joukua, miellyttääkö Ruska-sarja tai kuka olisi fantasiaillallisvieraanne, jos saisitte kutsua kenet vain?


9 kommenttia :

  1. Jee kivaa oli taas tavata hyvän ruoan merkeissä. Tuonne kakkukoristeluhommaan en päässyt, oli kamun kanssa tärskyt.

    Ruska-sarja juurikin oli omalla äidillä ja on varmaan vieläkin. En tykännyt siitä äänestä, kun lusikka tai veitsi ja haarukka raapii siinä pinnassa, hih. Eli tälläinen asia häiritsee, mutta onhan tuossa muuten sellaista rosoista 70-luvun tunnelmaa, joka toimii taas nyt.

    Kivaa sunnuntaita Tuuli. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, muisto siitä hirvittävästä kirskunasta ruokailuvälineiden osuessa astian karheaan pintaan nousee välittömästi mieleen jo pelkästä Ruskan nimestä. Kaikenlaisia lapsuusmuistoja sitä onkin 😅

      Poista
    2. Kauheaa, nyt en ainakaan voi syödä Ruskasta enää mitään, kun jään vain kuuntelemaan kirskunaa!

      Poista
  2. Jos saisin valita, että kenen kanssa menisin fantasiaillalliselle, niin se olisi kyllä Kiti Kokkonen. Uskon, että meillä olisi paljon puhuttavaa yhdessä. Minulla on kaksi Ruska kahvikuppia, jotka löysin kirpparilta muutamalla eurolla, joten tykkään kyllä sarjasta. Sukat ovat jo jalassa ja villasukat lisäksi aina töissä. Ulkohousutkin olen jo napannut esille ja kaulaan kiepautan ohuen huivin. Joulua en kaipaa vielä ollenkaan. Tytär manasi jo tuossa, että kohta taas alkaa se rallatusten kuuntelu töissä, hän siis on kaupassa töissä ja joutuu kuuntelemaan laittoman pitkän ajan joululauluja joka vuosi.
    Ihanaa sunnuntaita sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruska jakaa mielipiteitä, Instassakin oltiin hartaasti puolesta ja vastaan.

      Villasukkia tykkään käyttää kotona, mutta tavalliset mustat sukat ahdistavat. Lisäksi pesukoneemme perukoilla olevaan mustaan aukkooon tuntuu häviävän sukkia jatkuvalla syötöllä.

      Poista
  3. Hei minuakin jäi harmittamaan, etten nähnyt Georgea:(
    Mutta mitkä kakut! Wau! Löytyykö Oetkeriltä noi upeita kakkuja nykyisin!!!
    Loisteen joulunavaus oli kyllä ihana ja siitä jäi hyvä mieli ja uni tuli upean tyynyn avulla hyvin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Georgeen olisi ollut kiva törmätä, mutta hän tuskin tallusteli Helsingin kaduilla.

      Dr. Oetkerilta täytyy koristeita, värejä ja marenkijauhetta, niiden avulla voi itse tehdä upeita kakkuja.

      Poista
  4. Dr. Oetkerit odottavat minullakin vielä tuossa kaapin päällä. Marenkeja tekisi mieli tehdä ja joku kakku koristella. Loisteeen tilaisuus oli todella kiva ja Paolan pakkausnurkkaus hauska idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt viikonloppuna kokeilin Dr. Oetkerin kultasuihketta, sillä saa näyttävästi koristeltua jälkiruokia.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.