Lohipiccata

Piccata-kastiketta tarjotaan Italiassa yleisesti leivitetyn vasikan kera. En vasikkaa syö, mutta suolaisen sitruunainen kastike maistuu hyvin myös lohen kanssa.

Lohipiccataa olen tehnyt arki-iltaisin, ruoan saa parissakymmenessä minuutissa pannulta pöytään, mutta annos sopii hyvin myös viikonloppuvieraillekin tarjottavaksi.

kastike_kalalle, lohiruoka, lohiresepti

Kaprikset ovat yleensä hyvin suolaisia,  muista huuhdella ne hyvin, jottei kastikkeesta tule liian suolaista. Suolaa annokseen ei välttämättä tarvitse laittaa, huuhdellutkin kaprikset tuovat ruokaan sopivasti suolaisuutta.

Sadonkorjuujuhliin tekemäni karamellisoitu fenkoli-jugurttikastike sopii hyvin myös lohen kanssa, lisäksi voit tarjota korianterinsiemenillä, suolalla ja pippurilla maustettua pannulla paahdettua tuoretta maissia joka valmistuu muutamassa minuutissa.


kastike_kalalle, lohiruoka, lohiresepti


Lohipiccata


700 g nahatonta lohifilettä
mustapippuria, maun mukaan
0,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl kuivaa valkoviiniä (tai kanalientä alla olevan määrän lisäksi)
2,5 dl vähäsuolaista kanalientä
1 tl maizenaa
3 rkl tuoretta sitruunamehua
4 ruokalusikallista valutettuja, huuhdeltuja kapriksia

Tarjoiluun

(2-4 rkl karkeasti hienonnettua persiljaa)
Sitruuna- tai limeviipaleita


Mausta lohifileiden molemmat puolet tasaisesti pippurilla (ja halutessasi suolalla). Levitä 0,5 dl jauhoja lautaselle; pyöräytä lohipalat jauhoissa, kunnes ne ovat tasaisesti jauhon peitossa. Ravistele kevyesti ylimääräinen jauho pois.

Sulata 1 rkl voita suuressa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää 1 rkl öljyä ja sekoita voin kanssa
Paista lohta 4 minuutin ajan molemmilta puolilta. Siirrä lohi lämpimälle lautaselle ja peitä foliolla.

Sulata jäljellä oleva 1 rkl voita pannulla (älä pese pannua lohen paiston jälkeen, kastike saa makua pannulta). Hauduta valkosipulia minuutin verran. Lisää viini; kiehauta. Anna hautua, kunnes neste on melkein haihtunut, sekoittaen välillä.


Lisää 2 dl lientä pannulle yhdessä sitruunamehun kanssa; anna kiehua ja keitä vielä 3 minuuttia.
Vatkaa maizena jäljellä olevaan 0,5 dl liemeen. Kaada seos kattilaan liemen joukkoon. Keitä minuutin ajan tai kunnes kastike on hieman paksuuntunut. Nosta levyltä.

Sekoita huuhdellut, valutetut kaprikset kastikkeeseen. Nosta lohifileet takaisin pannuun ja valele kala kastikkeella.

Ripottele (hienonnettu persilja ja) pippuria maun mukaan. Tarjoile heti paahdetun maissin, riisin, pastan tai vihannesten kanssa.



5 kommenttia :

  1. Voisikohan tuohon lohen tilalle laittaa vaikka broilerin filepihvin?
    Herkullisen näköistä ruokaa ja totta tosiaan, sitruuna sopii kalan kanssa hyvin!
    Kivaa viikonloppua sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä voi vaihtaa hyvin broileriin, täytyy itsekin kokeilla! Kivaa viikonloppua Outi.

      Poista
  2. On kyllä taivaallisen hyvännäköinen annos, kaprishimo oikein iskee!

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköinen annos....omnomnom! Kalaa en olekaan syönyt viikolla kertaakaan.

    VastaaPoista
  4. Olisi ihan miehen lemppariruokaa. Kaprikset toimii kalan kanssa täydellisesti.

    Kivaa uutta viikkoa Tuuli. <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.