Chorizo-mustapapuchili

Kolean kylminä päivinä kaipaa jotain lämmittävää. Täyteläinen chili on täydellinen syyspäivien ruoka.



Chorizohilissä chorizo-makkaran ei tarvitse olla pääosassa. Pienempikin määrä rasvaista ja mausteista makkaraa antaa chiliin rutkasti makua. Mikäli chorizo ei ole kovin mausteista, voit lisätä savupaprikan ja chipotlechilin määrää makusi mukaan.


 Chiliin tulee sokeroimatonta kaakaota, joka antaa chilille lisää täyteläistä pyöreyttä makuun.


Chipotlechili sekä savupaprika tuovat chilin makuun savuisuutta ja lämpöä.



Chorizo-mustapapuchili


200 g chorizomakkaraa
400 g säilöttyjä tai liotettuja & keitettyjä mustia papuja, valutettuma ja huuhdeltuna
1 iso sipuli, kuutioituna
1 iso punainen paprika pieneksi kuutioituna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl savupaprikajauhetta
1 chipotlechiliä hiutaleina tai jauheena
4 dl lihalientä
180 g tomaattipyrettä
2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

Ruskista chorizo ​​valurautaisessa tai muussa paksupohjaisessa padassa, murenna makkara pieniksi paloiksi puulastalla. Lisää sipuli, paprika ja valkosipuli pataan, kiehauta sekoittaen minuutin ajan. Kaada lihaliemi pataan, lisää mustat pavut, tomaattipyree ja kaakaojauhe. Kuumenna kiehuvaksi, laske sen jälkeen lämpö alhaiseksi, peitä kannella. Hauduta, ajoittain sekoittaen vähintään tunnin ajan.

Tarjoile riisin, kuutioidun avokadon, limen, juustoraasteen, smetanan ja tuoreen korianterin kanssa.


Chiliä voi valmistaa isomman määrän kerralla, maku vain paranee uudelleen lämmittäessä, chilin voi myös pakastaa.




Mikä sinun suosikkiruokasi on kylmänkoleina päivinä?



10 kommenttia :

  1. Chiliruoat, oi nam! Juuri miehen kanssa puhuttiin, että kun ilmat kylmenee, niin meillä mausteet lisääntyy ruoissa :) Oma suosikkini kylmillä säillä on mausteinen kanakeitto!
    Ihanaa viikonloppua sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvella ja kesällä tekee mieli ihan erilaisia ruokia, talvella tällaiset syvät maut viehättävät.

      Poista
  2. Keitot on mielestäni parhaita kylmien ilmojen ruokia,mutta jos joku mulle tommosen chorizo-ruuan tekis,niin ilmanmuuta sen pistäisin poskeeni!Hyvää marraskuuta lämpimin maustein!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keittoja meilläkin tulee talvella syötyä paljon, kesällä taas ei juuri lainkaan.

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullisen näköinen annos! Mistä tuo hauska lusikka on peräisin? Oma vatsani kestää chiliä vähän huonosti mutta muuten kyllä mausteita käytän. Poistin edellisen kommentin typerän typon takia.

      Poista
    2. Olen saanut lusikan joskus lahjaksi. Vähän epäkäytännöllinen kun lasiosien väliin menee ruokaa. Hauska kuitenkin välillä ruoka kuvissa.

      Poista
  4. Rakastan chili con carnea ja papupatoja ym. Enpä ole tehnyt aikoihin, nyt tuli innostus, harmi ettei mieheni maha oikein kestä papuja.

    Kivaa sunnuntaita Tuuli. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Chilit ovat herkullisia, harmi ettei miehesi kestä niitä.

      Poista
  5. Nyt kyllä maistuisi tuo annos! Papujen käyttö on lisääntynyt meillä ihan valtavasti, nykyään tortillojenkin kanssa on aina niitä tarjolla! Olen meidän perheen ainoa chili-intoilija, joten minä lisään vasta omaan annokseeni : )

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.