Maistuva, hyväätekevä viherpirtelö

Viherpirtelöstä on monella kamala mielikuva; kuin kitkerää kuravettä joisi. Terveellisestä viherpirtelöstä voi kuitenkin tehdä hyvältä maistuvankin.

Tämä viherpirtelö sopii niihin päiviin kun housunnappi tuntuu kiristävän ja olo on vähän turvonnut edellisen päivän suolaisen herkuttelun jäljiltä. Käytän vähän suolaa kotikeittiössä, ja huomaankin jos olen maistellut jossain vähän enemmän suolaista tai vaikka lentänyt pidemmän lennon; sormukset lähtevät sormista vain vähän kiskomalla ja nilkatkin ovat paksummat. Silloin saatan heittää yöksi sijauspatjan alle pikku tyynyt nostamaan nilkkoja vähän koholle ja aamiaiseksi voi tehdä nesteet liikkeelle saavan viherpirtelön.




Kurkku on miltei kokonaan vettä, se tekeekin siitä erinomaisen nesteenpoistajan. Kurkussa on myös rikkiä ja piitä, jotka auttavat munuaisia poistamaan virtsahappoja sekä nestettä poistavia askorbiini- ja kahvihappoja, jotka lisäävät sen nestettä poistavaa vaikutusta.


Ananaskin on suurimmaksi osalta koostumukseltaan vettä, siinä on myös paljon kuitua. Lisäksi ananaksesta saa tulehduksia torjuvaa, verihyytymiä estävää entsyymiä bromelaiinia.

Limemehun etuna on vastustuskyvyn paraneminen, se myös puhdistaa maksaa ja munuaisia ja poistaa kehosta myrkkyjä.

Persiljan sanotaan poistavan nestettä ja puhdistavan munuaisista myrkkyjä. Minttu  puolestaan stimuloi jalkojen verenkiertoa ja rauhoittaa vatsaa.





Aamiainen, terveysruoka

Maistuva viherpirtelö


1 kurkku
1 ruukku persiljaa
½ ruukkua minttua
1 limen mehu
227 g purkki ananasta

Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella tai blenderissä, lisää tarvittaessa vettä. Viherpirtelöön voi lisätä myös tulehdusta estävää inkivääriä ja ruoansulatusta parantavaa ja elimistöä puhdistavaa kurkumaa.

3 kommenttia :

  1. Nyt kuulostaa sellaiselta vihersmoothielta, joka maistuisi minullekin! Itse teen aina joko rahka -tai jogurttipohjaisena ja aina runsaalla mintulla ja inkiväärillä, mutta voisipa kokeilla ilman maitopohjaista lisää. Persiljan tilalle voisi joskus kokeilla korianteria, antaisikohan kunnon Aasia-tuulahduksen : )

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä - tulee tarpeeseen, sillä hieman on lipsahtanut suolaisen puolelle tuo ruokavalio: sushi ja graavilohi maistuvat liian hyviltä;)

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää ja varmasti myös maistuu.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.