Ruokakassilla helpotusta arkeen

Yhteistyössä Food Market Herkku



Olen silloin tällöin arjen helpottajana kokeillut valmiita kauppakasseja. Food Market Herkku on nyt lanseerannut oman kauppakassinsa, jotka ovat saatavilla Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten alueella. Sopivasti vuoden varmasti kiireisimpänä kuukautena sain yhteistyössä Food Market Herkun kanssa tilata päivälliset kolmeksi päiväki Herkun kauppakassin valikoimasta.


Kaikki reseptit ovat samanhintaisia. Tilauksen hinta määräytyy henkilö- ja reseptimäärä mukaan. Esim. 2 henkeä 2 reseptiä = 49 €. 4 henkeä 2 reseptiä = 69€. Tällä viikolla 48 kassista on Black Friday-tarjous -10€.


Maksu toimituksen yhteydessä. Ennen klo 12 tilatut ruokakassit saa jopa seuraavalle päivälle.  Toimitusajoissa oli neljä aikaikkunaa per päivä, joista valita. Siippa oli kotona, joten tilasin toimituksen perjantaille klo 10-13  ja kassi saapuikin ongelmitta ajallaan.


Food Market Herkun kauppakassipalveluun ilmestyy uusia reseptejä viikoittain. Reseptit valmistuvat kotona maksimissaan 30 minuutissa. Riittää, että kotoa löytyvät vain perusmausteet kuten suola, pippuri ja öljy.


Valitsin yhden helposti uunissa valmistettavan Preps-aterian, falafel-pitaleivän joka valmistui lämmittämälläja kokoamalla ainekset yhteen sekä pastan joka vaati hieman raaka-aineiden valmistelua ja pastan keittämistä.



Kassissa tulee kaikki tarvittava, tuoretuotteet ovat minulle aina mittana kuinka laadukas ruokakassi on. Kaikki kasvikset ja yrittikin olivat tuoreen raikkaita ja kolhuttomia. Joka annoksen ainekset tulevat omassa kestokassissaan, jos usein tilaa on kasseja kohta paljon. Lähetystä varten keräilyä erillisten kassien taktiikka toki helpottaa, mutta olisin itse vastaanottanut tarvikkeet mieluiten vain kahdessa kassissa, joihin ne olisivat mahtuneet hyvin.






Esivalmistetut Food Market Herkun PREPS-ateriat ovat takuutuoreita, ne on valmistettu Helsingin keskustan Food Market Herkun omassa keittiössä.

Naudan sisäfile & spianata preps-ateria; 

Spianata-salami, file ja maustettu kasvisseos lämmitetään 180C uunissa ohjeen mukaan noin 20 minuuttia, itse lämmitin vain n. 12 min, ettei file mennyt ihan ylikypsäksi . Tämän helpommaksi lämpimän ruoan valmistus ei tule.




Falafel-pitaleipä


Pitaleipiä
Falafeleja
Ruukku salaattia
Hummusta
Tomaattia
Kurkkua
Ruukku minttua
Herkun grillattuja paprikoita
Sitruunaa
Fetajuustoa

Lämmitä pitaleivät ja falafelit uunissa tai mikroaaltouunissa. (Jos lämmität falafelit ja pitaleivät uunissa, ole varovainen, etteivät ne kuivu.)

Revi salaatti ja mintun lehdet.

Suikaloi paprikat ja kurkku. Murusta fetajuusto.

Täytä pitaleivät ja lisää reilusti fetajuustoa ja hummusta. Mausta sitruunalla.


Tähän annokseen halusin lisäksi vähän potkua, joten lisäsin myös kotikaapista löytynyttä sriracha-kastiketta.



ruokakassi, ruokatoimitus, food_market_herkku

.

Kermainen savulohipasta (pasta saatavissa myös gluteenittomana)

Kassissa tulee


Tuorepastaa
Kylmäsavukirjolohta
Tuorejuustoa
Ranskankermaa
Sipulia
Valkosipulia
Tuorepinaattia
Sitruunaa
Parmesaania


Laita pastavesi kiehumaan.

Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota kevyesti öljyssä.

Lisää joukkoon pinaatti ja paista hetken, jotta pinaatti pehmenee ja vesi haihtuu. Mausta suolalla, pippurilla ja raastetulla sitruunankuorella.

Lisää joukkoon tuorejuusto ja ranskankerma. Mausta varovasti sitruunamehulla. Hauduta hetki.

Keitä pasta ohjeiden mukaisesti, valuta ja lisää kastikkeen joukkoon.

Lisää vielä suikaloitu kylmäsavukirjolohi ja viimeistele halutessasi parmesaaniraasteella.


Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.





Kahden hengen annoksista jäi osa raaka-aineista yli; mm. ylijääneestä kasvisseoksesta, pinaatista, fetasta ja creme fraichesta tein maukkaan kasvissosekeiton neljänneksi päiväksi.


Oletko kokeillut ruokakassipalveluja? Koetko niiden helpottavan arkea?



6 kommenttia :

  1. En ole koskaan testannut ruokakassipalveluja, mutta hyvältähän nuo kuulostaa. Itseäni kiinnostaa nämä siksi, että helpottaisivat arkipäivien ainaista ruokien miettimistä.
    Herkullisen näköisiä annoksia <3 Mukavaa viikonloppua sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin viime kuu oli raskad ja paarustelin kotin lukemattomina iltoina vasta kahdeksan jälkeen. Ruokakassit helpottivat kummasti kun ei tarvinnut miettiä mitä tehdä ruoaksi, saati käydä kaupassa.

      Poista
  2. En ole vielä koskaan kokeillut ruokakasseja. Mitä suurempi ruokakunta kotona on niin sitä enemmän nämä kyllä helpottavat ainaista miettimista arkiruokien kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isommilla perheillä ruokakassipalvelu on varmasti vieläkin helpottavampi.

      Poista
  3. Meillä on testattu mm. Ruokaboxia ja kyllähän ne helpottavat arkea kummasti. Tulee kokeiltua mm. raaka-aineita, joita ei muuten tulisi ihan ensimmäiseksi maisteltua. Mitoitus kiva, kun monesti jäi ruokaa myös seuraavaksi päiväksi lounaseväiksi! Heti kun näin tämän Stockmannin uuden ateriakassipalvelun, innostuin, täytyy vaan odottaa milloin alkavat toimittaa Kirkkonummelle asti : )

    VastaaPoista
  4. Meille asti taitavat kaiki mahdolliset onneksi toimittaa, kun ollaan miltei keskustan kupeessa. Oli tämä kiva kokeilu, aika raskaiden päivien jälkeen oli helpottavaa saada ruoat pöytään hetkessä

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.