Kolme aamiaista Berliinissä

Aamiainen on päivän paras ateria ja Berliini onkin tunnettu aamiaisistaan.

berliini, kahvila

Etsisikelin aamiaispaikkoja ennen Berliinin-matkaa hartaudella, mutta lopulta vain yhden valitsimme etukäteen keräämästäni listasta, toiseen kahvilaan menimme sattumalta ohi kulkiessamme ja viimeisen aamun aamiaista googlailin hotellin lähistöltä vasta edellisenä iltana kun halusin perinteiselle berniililäiselle "leikkelelautasaamiaiselle".  Tämä viimeisen aamun kahvila hotellin lähistöllä Mittessä olikin lopulta paras. Kaikki aamiaiset olivat kyllä hyviä, mutta Zimt und Zuckerin leikkelelautanen, leivät ja puurot olivat jonottamisenkin arvoisia.


Berliini_kahvila


Berliini_aamiainen

Emme olleet aiemmin olleet Schönebergissa, joten ensimmäisenä aamuna hyppäsimme junaan ja jäimme pois Sudkreuzin asemalla, josta lähdimme kävelemään pohjoiseen päin. Olimme vielä aamiaista vailla, joten kotoisan pienen Café Taubenschlagin tullessa vastaan hiljaisella kadulla menimme sinne aamiaiselle. Minulle jugurttia, granolaa ja hedelmiä, Siipalle eggs benedict. Mukavan rauhallinen tunnelma ja hyvä aamiainen.


Berliini_aamiainen

Berliini_aamiainen


Silo Friedrichshainissa nousi esiin useamman kerran, kun selailin netistä Berliinin aamiaispaikkoja ennen matkaa. Nappasimme suositun kahvilan viimeiset vapaat paikat ikkunatiskiltä. Minä tilasin pannukakun, siippa uppomunia, avokadoa, pekonia ja perunoita. Täyttävä ja maukas aamiainen, jolla pärjäsi hyvin iltaan asti. Kahvilaan oli jatkuva jono, osa söi kymmenen jälkeen aamiaista, osa selvästi jo lounasta.


Berliini_aamiainen_mitte


Berliini_aamiainen_mitte

Berliini _aamiainen_mitte

Zimt und Zucker Mittessä, Spree-joen rannassa oli siis suosikkimme. Lauantaina kymmenen jälkeen kahvilaan oli puolen tunnin jono. Aamiaiset näyttivät niin hyviltä, että laitoimme nimemme listalle ja kävimme välillä puolen tunnin kävelylenkillä.

Listalla oli erilaisia leikkele- ja juustovateja leipineen, pannukakkuja, croisantteja, puuroja. Jaoimme leikkelautasen ja leipäkorin. Minä otin lisäksi omena-kanelipuuroa ja Siippa riisipuuroa. Herkullinen aamiainen, mukava fiilis, sekalainen kotoisa sisustus eriparisine tuoleineen ja pöytineen.

Varsinkin viikonloppuaaamuisin aamiaiselle jonottaminen ei taida olla mitenkään epätavallista Berliinissä. Jos haluat tiettyyn paikkaan, pöytävaraus on suositeltava tai odottamaan kannattaa varautua. Aamiaista ei kuitenkaan kannata jättää väliin, sillä se on Berliinissä herkullinen.9 kommenttia :

 1. Nyt tuli nälkä kun katsoin kuviasi! Hauskan erilaisia kaikki nämä paikat ja viihtyisiä myös.
  Erityisesti juuri nyt minun tekisi mieli saada eggs benedict eteeni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en syönyt eggs benedictiä (no maistoin hieman..), muta näytti todella hyvältä.

   Poista
 2. Ihania herkkuja. Tuollaisilla aamiaisilla pärjää varmasti pitkälle iltapäivään. Jonottaisin ehdottomasti saadakseni kunnon aamiaisen!
  Ihanaa iltaa sinulle Tuuli <3

  VastaaPoista
 3. Oi miten hyvännäköisiä annoksia ja kivoja paikkoja löysitte! Aamiainen on kyllä päivän tärkein ateria, hyvällä sellaisella pärjää pitkälle iltapäivään saakka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berliinissä on kivoja paikkoja. Löysimme myös aivan ihanan viinibaarin, siitä lisää myöhemmin.

   Poista
 4. Berliini on ihan mun lempparikaupunki, eikä vähiten hyvän ja kohtuuhintaisen ruuan vuoski <3<3 Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berliini on mahtava. Lyhyen matkan päässä, hintataso on ok ja nähtävää & tehtävää riittää.

   Poista
 5. En ehkä kestä! Jos jotain niin aamiaiset ja brunssit, niillä jo itsessään voisi elää. Tuo ylin kuva, kyllä kiitos tänne ja heti. <3

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.