Alunperin olin ajatellut tehdä maalla viikonloppuna uuniperunoita, mutta päätinkin tehdä perunasta röstiperunavohveleita ja rauta lähti mukaan.
Vohvelirautani paistaa hyvin, mutta siinä on vain yksi lämpötila ja laite on hieman hidas. Se ei toisaalta myöskään polta ja vohvelit irtoavat kauniisti. Paistaminen kesti siis vähintään 20 min/kaksi vohvelia ja operaatio piti toistaa neljä kertaa, kunnes olin paistanut koko taikinan. Folion alla vohvelit pysyivät lämpiminä ja lopputulos oli rapsakan maukas.
Perunaröstivohvelit
1 kg kiinteitä perunoita karkeaksi raastettuna
2 munaa
150 g creme fraichea
Suolaa ja pippuria, maun mukaan
Laita vohvelirauta kuumenemaan.
Laita vohvelirauta kuumenemaan.
Raasta hyvin pestyt perunat (ei tarvitse välttämättä
kuoria), puristele raasteesta ylimääräinen neste puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen.
Sekoita creme fraiche, munat ja mausteet, lisää perunaraaste.
Levitä vohveliraudalle n. 2 dl seosta tasaisesti. Paista noin 15-20 min kunnes perunaröstivohvelit ovat kypsiä, rapeita ja kauniin ruskeita.
Vohveleiden päälle
Purkki/230 g mustapapuja
Purkki/230 g maissia
200 g kirsikkatomaatteja paloiteltuna
Purkki/250 g creme fraichea
2 tl sitruunamehua
1 tl korianterinsiemeniä murskattuna
suolaa
Sekoita creme fraiche, sitruunamehu, korianterinsiemenet, suola ja pippuri. LIsää valutetut mustapavut ja maissi sekä pilkotut kirsikkatomaatit.
tuoretta korianteria
pippuria
Mun mies tykkää kovasti röstiperunoista, joten hänelle voisin vaikka lohen kanssa tehdä tällaisia. Meidän vohvelirauta on vanha, mutta toimiva. Sain sen ilmaiseksi kun yksi päiväkoti lopetti toimintansa :)
VastaaPoistaHerkullista iltaa Tuuli <3
Hieno idea tehdä perunasta vohveleita,ei olis mulle ihan enste tullu mieleen!
VastaaPoistaTuossa yhdessä kuvassa oleva joulukaktus,vai mikä lie,pukkaa nuppua niin ahkerasti!
Nam, herkulliselle näyttää. Meillä on tehty usein vohveleita. Teen myös usein pieniä lättyjä valurautapannulla. Eilen herkuteltiin laskiaispullilla, hyvissä ajoin tänä vuonna.
VastaaPoistaNäyttää niin hyvältä! Meillä on sellainen 15 v vanha tuplarauta, jolla saa niitä perinteisen näköisiä vohveleita. Tulee kyllä varsinkin kesällä tehtyä kun saa tehtyä kesäkeittiössä jatkoroikan kanssa, ei tule käryä sisään : )
VastaaPoistaAah mikä herkkuresepti ja näyttää jumalaisen kauniilta tuota sinistä lautasta vasten. Kivaa sunnuntaita Tuuli. <3
VastaaPoistaHerkulliselta kuulostaa! Mulle ei ole vohvelirautaa:( Pitäs varmaan hankkia!
VastaaPoista