Viisi viikon varrelta

Niin se vain tammikuu alkaa lähestyä loppuaan. Monelle tammikuu on vuoden tylsin kuukausi ja onhan tämä ainakin jonkinlainen "välikuukausi".






Luonto on edelleen tämänkin viikon suurin ihmettelyn aihe. Hieman lunta ripautti tiistain ja keskiviikon vastaisena yönä, mutta sekin suli nopeasti pois.

Naapurikerrostalon pihalla kasvaa Rhodopensaan alla helleboruksia, vein sinne jouluna kukkineen helleborukseni. Istuttaessani huomasin, että hellborukset puskevat jo kukkaa. Viime vuonna ne kukkivat huhtikuulla. Lumikellot ovat pihapiirissä yleensä olleet ensimmäisiä kukkijoita, mutta nyt ne jäivät toiseksi. Tosin jos säät jatkuvat tällaisina, ei niidenkään kukintaa tarvitse montaa päivää odotella. Jokin minulle tuntematon köynnöskasvikin on kukassa talon seinustalla.


Talven ostokset ovat olleet paljon kylmemmille keleille kuin koko talvena on ollut ja ne ovatkin jääneet aika vähälle käytölle. Onneksi kaikki ovat klassikkoja, joille riittää tulevinakin vuosina käyttöä. Loppusyksystä ostin pitkän toppatakin, mutta sitäkin on tullut käytettyä harvakseltaan kun se on tuntunut liian kuumalta. Karvavuoriset nilkkuritkin ovat liian lämpiminä jääneet vähälle käytölle. Tallinnasta hankin kirjaillut kaksinkertaiset villalapaset ja Berliinistä karvavuorilliset nahkarukkaset, eipä niillekään ole ollut paljoa käyttöä.

Tällä viikolla löysin vielä lämmintä talveksi; mustan, laadukkaan kashmirneulemekon -70% alesta. Olin katsonut sitä jo alkuperäisellä hinnalla, mutta silloin en raaskinut ostaa. Nyt hankin mekon ja laitoin sen heti ylle parina seuraavana päivänä. Jalkaan vedin tosin mokkatennarit, enkä niitä karvavuorisia nilkkureita.

Nyt kun on paljon puhuttu aitoudesta ja rouheudesta somessa, on kuvakin nopeasti napattu vanha kunnon peiliselfie.


waffle, croissant

Juuri kun olin ajatellut tehdä taas jotain vohveliraudalla, eteeni ilmestyy joka puolella mitä erilaisempia vohveliohjeita. Croisanttivohveleita olen tehnyt useampaan kertaan, niin suolaisena kuin makeanakin versiona. Viikonloppuna teinkin röstiperunavohveleita, ne tulevat blogiin myöhemmin. 




Sama juttu misotahnan kanssa. Misosta tunnuttaan yht'äkkiä puhuttavan joka puolella. Ostin joulun alla ison purkin misoa ja olen laittanut sitä erilaisiin ruokiin kasvissosekeitosta salaattikastikkeeseen. Kasvisten kanssa maistuvaa misolla maustettua pähkinäkastiketta tein myös muutamia vuosia sitten. Japanilainen keittiö on nousussa tänä vuonna kun olympialaiset ovat Tokiossa. Sushi on jo kansanruokaa täälläkin, mutta japanilainen ruoka on paljon muutakin. Mm. misotahnalla sivellyt yaki onigiri-pallot ovat herkullisia.

Oletko muuten katsonut Netflixiltä Tokio Stories-sarjaa? Joka jakso alkaa meille muistoja nostattavasti Tokion Shinjukun pääkadulta ja pian sekoitetaan misotahnaa soppaan pikku kuppilassa.



Löytökoira

Löytökoira

Viikonloppu menikin maalla ulkoillessa ja lepäillessä. Instastooreista selviää millaista rouvaa siellä myös ulkoilutettiin.

Kuinka sinun viikkosi on sujunut? Uskotko kunnon talven enää tulevankaan? 

6 kommenttia :

  1. Olin alkuviikosta siellä kauneusmatkalla Tallinnassa, mistä kirjoitinkin ja loppuviikosta puuhastelin ihan tavallisia arkisia kotiasioita. Tänään olen keräillyt hellevaatteita Thaimaan-reissua varten ja huomenna silitellään.
    Vielä on mahdollista, että helmikuun aikana tulee talvi - mutta en todellakaan toivo sitä. Lunta olen kaivannut kovastikin mutten enää. Nyt on mieli jo niin keväässä ja onhan se ollut niin ihanaa huomata, että aamut ovat jo valoisampia pilvisinäkin päivinä.

    VastaaPoista
  2. Tänään taisi tulla talvi - ainakin hetkeksi :)! Mun puolesta kevät voisi jo tulla :D

    VastaaPoista
  3. Toisaalta surullista että talvi jäi väliin ja jos se on ilmastonmuutoksen ansiota,ei pelkkä poikkeus vuosikymmenten saatossa. En siis uskalla vielä iloita keväästä, vaikka linnut laulavatkin jo! Kiva nähdä vanhan ajan peiliselfieitä, jospa liian siloiteltu blogimaailma olisi palaamassa askelia taaksepäin, heh! Vohvelirauta tuli kaivettua esiin itselläkin, onhan ne ihania ja tuovat vaihtelua viikonlopun aamiaispöytään : )

    VastaaPoista
  4. Kyllä se luonto on ihan sekaisin, mutta kaunista voi pakkasella olla tammikuussakin, vaikka lumesta ei ollut lauantaina tietoa. Aurinko kuitenkin teki kaikesta niin paljon paremman näköistä:)
    Hurjaa, että kasviparat alkaa jo innostua kevään tulosta ja kohta tulee sitten varmaankin se lumi! Tulihan sitä pikkuisen jo tänään, joten lumentulo on vain siirtynyt, luulen:)
    Tyylikäs neulemekko ja todella on syytä malttaa ja jättää hankkimatta ne kaikista paksuimma talviasut, ennen kunnon alea. Varmaankin kohta rytisee, sillä helmikuu jo kurkkii nurkan takana ja kevätmuoti saapuu!
    Somesta tuntuu kokoajan olevan uusinta uutta tietoa, tiedä nyt sitten miksikä se muuttuu! :)

    VastaaPoista
  5. Luonto on kohta ihan sekaisin näiden säiden takia. Ihana neulemekko, kannatti odottaa aleja.
    Ihanaa viikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
  6. Hiukan harmittaa tai oikeasti enemmänkin tää pimeys ja ainainen märkyys, mun puolesta voitais jo luovuttaa koko talvesta ja siirtyä suoraan kevääseen. Pikkulintujen (muutto) takia vähän pelottaa, jos se talvi kuitenkin tulee, ovat jotkut yksilöt jo ruvenneet hautomaankin, surullista.
    Herkulliset croissant vohvelit sullakin, nam.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.