Sitrusvoipasta

 Arjessa helppous on pitkien työpäivien jälkeen ihan kärkikriteereitä. En jaksa enkä ehdi tehdä mitään aikaavievää työpäivän jälkeen. Viikonloppunakaan harvemmin teen mitään, jossa varsinaiseen valmisteluun kuluu paljon aikaa, taikinat voivat toki nousta ja padat hautua itsekseen pidempäänkin. Pitkän työpäivän jälkeen saattaa kaupassakin lyödä aivan tyhjää kun mietin mitä ruoaksi voisi laittaa. Tämä helppo sitruunavoipasta valmistuu nopeasti.




Sitrusvoipasta on juuri tälainen nopeasti valmistuva ruoka. Takavuosien nettihittiä avokadopastaaa olen silloin tällöin tehnyt ja siitä pitänyt, tämä sitrusvoipasta on vaihtoehtona silloin kun tekee mieli yhdistää pastaa ja avokadoa.

Vaikka muuten käytänkin hyvin säästeliäästi suolaa kannattaa tähän lisätä jotta maut nousevat esiin.






Sitrusvoipasta


250 g pastaa
1 luomuappelsiin kuori
1 luomusitruuna
30 g voita
1 ruukku basilikaa
Suolaa ja pippuria

2 avokadoa kuutoituna

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön ja anna pehmetä suuren kulhon pohjalla. Pese appelsiini ja sitruuna vedellä. Raasta hedelmistä kuoren värikäs osa ja purista hedelmien mehu voin joukkoon.

Keitä pasta ohjeen mukaan.  Laita sitrusten kuorisuikaleet siivilässa kattilaan niin, että ne ovat kiehuvassa vedessä, mutta eivät leviä spagetin joukkoon.  Anna kiehua muutama minutti.  Sekoita sitten sitruskuoret voihin, samoin silputtu basilika.  Säästä muutama kuoren suikale ja basilikanlehti koristeluun.

Suolaa ja pippuroi sitrus-voiseos maun mukaan. Sekoita kypsä pasta kulhossa voiseokseen ja nauti.

2 kommenttia :

  1. Oi mikä uusi pastaresepti, meillä on jääkaapissa ravioleita, voisipa hyvinkin sopia tämä kastike niillekin!

    VastaaPoista
  2. Noi luontokuvat, ei tätä vaan tajua, ihmeellisin talvi ikinä!

    Voi Tarmo suloisuus ja mitä herkkuja siellä on syöty. Kurahti massussa niin, että joutuu lähteä syömään, mutta ei kyllä noin ihania herkkuja ole täällä tarjolla.

    Kivaa uutta viikkoa Tuuli. <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.