Sitrusvoipasta on juuri tälainen nopeasti valmistuva ruoka. Takavuosien nettihittiä avokadopastaaa olen silloin tällöin tehnyt ja siitä pitänyt, tämä sitrusvoipasta on vaihtoehtona silloin kun tekee mieli yhdistää pastaa ja avokadoa.
Vaikka muuten käytänkin hyvin säästeliäästi suolaa kannattaa tähän lisätä jotta maut nousevat esiin.
Sitrusvoipasta
250 g pastaa
1 luomuappelsiin kuori
1 luomusitruuna
30 g voita
1 ruukku basilikaa
Suolaa ja pippuria
2 avokadoa kuutoituna
Ota voi ajoissa huoneenlämpöön ja anna pehmetä suuren kulhon pohjalla. Pese appelsiini ja sitruuna vedellä. Raasta hedelmistä kuoren värikäs osa ja purista hedelmien mehu voin joukkoon.
Keitä pasta ohjeen mukaan. Laita sitrusten kuorisuikaleet siivilässa kattilaan niin, että ne ovat kiehuvassa vedessä, mutta eivät leviä spagetin joukkoon. Anna kiehua muutama minutti. Sekoita sitten sitruskuoret voihin, samoin silputtu basilika. Säästä muutama kuoren suikale ja basilikanlehti koristeluun.
Suolaa ja pippuroi sitrus-voiseos maun mukaan. Sekoita kypsä pasta kulhossa voiseokseen ja nauti.
Oi mikä uusi pastaresepti, meillä on jääkaapissa ravioleita, voisipa hyvinkin sopia tämä kastike niillekin!
VastaaPoistaNoi luontokuvat, ei tätä vaan tajua, ihmeellisin talvi ikinä!
VastaaPoistaVoi Tarmo suloisuus ja mitä herkkuja siellä on syöty. Kurahti massussa niin, että joutuu lähteä syömään, mutta ei kyllä noin ihania herkkuja ole täällä tarjolla.
Kivaa uutta viikkoa Tuuli. <3