Matkailun aakkoset

Matkailun aakkoset postauksen muistelen nähneeni viimeksi Marjon Matkassa-blogissa. Miltei joka kirjaimelle minultakin löytyy muisto, monelle aakkoselle jopa useampi. Vaikken matkamessuilla tänä vuonan käynytkään, toivat tuttujen messukatsauksen monia matkamuistoja mieleen.
Rypäleet, pinot noir

ALSACE

Alsacessa ja Saksan viiniteillä matkasimme kolme vuotta sitten. Matkaa taitettiin Frankfurtista vuokratulla Audi A3-avoautolla, jonka vuokra oli vain muutamia euroja enemmän päivässä kuin esim. farkku-Golfin. Hiukset hulmuten oli mukava ajella Alsacen auringon alla.


berliini, matkailu

berliini, matkailu


BERLIINI

Berliinissä olimme vastikään kolmatta kertaa. Silti tuntuu, että olen nähnyt valtavasta miljoonakaupungista vain raapaisun, enkä todellakaan voi sanoa "ottaneeni kaupunkia haltuun".  Mietimmekin kuinka joskus Berliiniin viisi matkata pariksi viikoksi, ja kierrellä kaikessa rauhassa.


CHANGI AIRPORT

Keväisellä Singaporen-matkalla lähdettiin kentälle hyvissä ajoin, jotta ehdimme tutustua Changin kenttään sekä juuri avattuun Jewel-ostoskeskukseen ja etenkin sen keskellä olevaan Forest Valley -puistoon jossa on 40 m korkea HSBC Rain Vortex -vesiputoukseen. Vesiputousta voi katsoa ihan läheltä sillalta viidennestä kerroksesta (8 SGD), mutta muista kerroksista sitä voi ihailla aivan ilmaiseksi. Suurin osa Jewelin liikkeistä on auki 10-22, mutta vesiputous kohisee läpivuorokauden. Valoshow on iltaisin tunnin välein.

Thaimaasta palatessamme meillä oli välilasku Singaporessa, aikaa jäi taas ihailla vesiputousta. 


german wine road, deidesheim restaurant

DEIDESHEIM

Alussa manitulla viinitiematkalla yövyimme myös Deideshemin viinkylässä Saksassa. Etenkin illallinen Bistro 1798-ravintolassa jäi mieleen hyvästä palvelustaan ja erinomaisesta ruoastaan.


Tallinna

EESTI

Eesti/Viro... rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ensi kertaa eteläiseen naapurimaahan matkasin jo 90-luvun alkupuolella. Vuosikymmenien saatossa olen matkannut lahden yli vähintään toistasataa kertaa edestakaisin, ehkä enemmänkin, niin työ- kuin huvimatkoillakin. Tallinna on tietysti tutuin, mutta muuallakin on tullut käytyä.
FISKARS

Fiskarsilla olen käynyt kaikkina vuodenaikoina, eniten kesällä varsinkin antiikkimarkkinoiden aikaan kun luonto on vehreimmillään.gösta, mänttä, serlachius museot

GÖSTA

Parin vuoden takaisella Mäntän taideretkellä Marjon kanssa lounastimme Serlachius-museon yhteydessä toimivassa ravintola Göstassa. Klassikkoruoka-annoksissa mentiin hieman mukavuusalueeni ulkopuolelle, mutta upeasti toteutetut kesäkeitto ja tilliliha olivat loistavia!


löyly helsinki, merenrantaravintola

HELSINKI

Helsinki on rakas kotikaupunki, jonka kauneus korostuu huolettoman helteisiä kesäisinä päivinä ja aurinkoisilla pakkassäillä. Kauniina kesäpäivinä on kiva heittäytyä turistimoodiin omassa kotikaupungissa ja kierrellä tuttuja ja tuntemattomia kulmia.
KALLIO

Helsingin Kallioon teemme kotiseuturetken kerran, pari vuodessa. Ajamme metrolla kotikulmilta, kiertelemme ja käymme katsastamassa vanhan ajan kivijalkaliikkeen Selma Palmun ikkunan, kahvittelemme ja syömme hyvin.Lontoo

LONTOO

L on Lontoo, jossa olin viimeksi keväällä. Lahden lisäksi L voisi tietysti olla myös kotoisa Lahti, jossa kävin aikoinani paljon työmatkoilla, joskus jopa pari kertaa viikossa. Lahden-työmatkojen loputtua en ole tainnut kaupungissa käydäkään.


Malaga, matkailu, aurinkorannikko

MALAGA

Malagassa olin vuosi sitten loka-marraskuun vaihteessa pitkän viikonlopun Siipan ollessa kaupungin liepeillä yhdeksän viikon työmatkalla. Emme ole 17 vuoden aikana aiemmin olleet niin pitkään erossaNEW YORK

New Yorkilla on aina paikka sydämessäni siitä lähtien kun vietin NYCin liepeillä vuoden, siellä kävimme myös mieheni kanssa aivan ensimmäisellä yhteisellä matkalla.


 dotombori, osaka

OSAKA

Japanin ruokapääkaupungissa Osakassa vierailimme toissa vuonna. Japanin-lennot ovat ainakin kesällä melko kalliit, mutta jos lentää yhteen Japanin kaupunkiin ja palaa toisesta (ainakin Lennettäessä Osakaan ja palattaessa Tokiosta), ei eroa hintaan tule kuin pari kymppiä, joka on vähemmän kuin junamatka kaupunkien välillä maksaa.

Osaka on värikäs metropoli, jossa on helppo matkata niin jalkasin kuin julkisillakin.


Pantheon Pariisi, auringonnousu, kaupunkiloma

PARIISI

P on tietysti Pariisi ihan siksikin, että olen siellä ollut 50 kertaa.
RIO GRANDE

Olen parikymppisenä uinut Rio Granden yli Yhdysvalloista Meksikoon ja takaisin. Kuulostaa katteetomalta klikkiotsikolta, mutta olen tosiaan uinut Rio Granden poikki.


Aamu, marraskuu, kuura
SAMMATTI

Sammatin mökillä vietin lapsuuden kesiä. Sammatti on tullut uudestaan läheiseksi aikuisena, Siipan vanhemmat kun asuvat siellä, vain n. seitsemän kilometrin päässä nykyisin veljeni hallussa olevalta kesämökiltä..
kuvausvinkki, lomakuvat

UENO

Uenossa Tokiossa on yksi kaupungin isoista puistoista. Tokio hurmasi vaikken ollut alunperin edes kovin innoissani Japaniin lähtemään. Tokioon on jo palattu toistamiseenkin ja lähtisin kokemaan niin kaupungin zen-fiiliksiä kuin neonvalojen välkettä ihan milloin tahansa uudestaan.star ferry, hongkong

VICTORIA HARBOUR

Hongkong vastakohtaisine moderneine pilvenpiirtäjineen ja boheemin resuisine paikalliskortteleineen hurmasi niin, että olemme olleet siellä paitsi edestakaisin matkalla Australiaan kymmenen vuotta sitten, myös uudestaan joitain vuosia sitten, kun lentoliput sai 300 eurolla. Star Ferryllä tuli ajelua Hongkongin saarelta Tsim Sha Tsuin puolelle useamman kerran kummallakin kerran. Nyt Hongkongin tilanne on viimeisen vuoden aikana kuumentunut niin, ettei sinne luultavasti ainakaan lähiaikoina suunniteltua reissua.


WOOLLAHRA

Australian Gold Coastilla kävimme kymmenen vuotta sitten Siipan sukulaisen luona. Matkall vietettiin aikaa myös Sydneyssa, jossa Siippa opiskeli vuoden parikymppisenä. Woollahran vauraan vehreässä kaupunginosassa oli mm. australialaisen ruokagurun Donna Hayn liike.Turun_seurahuone, hotelli, Turku

ÅBO

Åbossa eli Turussa oltiin viime keväänäm ihanan bloggaajaporukan kanssa tutustumassa upeaan uudistettuna avattuun Turun Seurahuoneeseen. Kerrassaan upea hotelli, jossa on aivan mahtava aamiainen!

Kööpenhamina, katunäkymä

ÖSTERBRO

Tämä Kööpenhaminan kaupunginosa pitäisi kirjoittaa Ø-kirjaimella, mutta laitetaan se nyt Ö-kirjaimen alle. Kööpenhamina on yksi lempikaupungeista, se oli äskettäiselle Berliinin-mtkalle vaihtoehtona. Köpis ei koskaan ole huono idea. Viimeksi olimme siellä kun vein Siipan Kööpenhaminaan syntymäpäivälounaalle kolme vuotta sitten.


Mitkä ovat sinun matkailun aakkosesi, tai mikä on se "rakkain matkailuaakkonen"?


15 kommenttia :

 1. Oi, hyvin alkoi sun aakkoset - Alsace, paikka johon täytyy palata vielä uudelleen <3
  Kiva idea nämä aakkoset, mielenkiintoisissa paikoissa olet matkustellut, tuli inspiraatio itsellekkin tällaiseen postaukseen.
  Aurinkoista kevätpäivää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alsace oli ihana, sinne olisi kiva mennä uudestaan vaikka joulun aikaan katsomaan joulukoristeltuja kyliä ja markkinoita.

   Nappaa toki tästä idea itsellesikin, hauskoja matkamuistoja tuli tätä kootessa mieleen - paljon sellaisiakin joita en tähän edes kirjannut.

   Poista
 2. Onpa hauska postausidea, pitänee toteuttaa joku päivä! Upea matkavuosi teillä ollut : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eivät nämä ihan yhden vuoden matkoja ole, viime vuonna olin Pariisissa työmatkalla Tallinanssa työ-, blogi- kuin ihan parisuhdematkoillakin, lisäksi olin Lontoossa, Singaporessa ja Thaimaassa ja tämä vuosi alkoi Berliinin matkalla. Muita matkoja ei vielä olekaan tiedossa, Siippa tosin lähtee Sierra Leoneen työmatkalle helmikuussa ja äitisä siskonsa kanssa pariksi päiväksi Berliiniin ensi kuun lopussa, mutta eiköhän meille joku yhteinenkin matka tule vielä myöhemmin.

   Poista
 3. Ihan mahtava postaus. Kiva kun tästä löytyi paljon Suomessa olevia paikkoja myös. Sammatissa on parhaan ystäväni perheen mökki, jossa tuli vietettyä lapsuuden ja nuoruuden kesiä ja syksyjä.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Tuuli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa on paljon upeita kohteita ja miltei joka aakkoselle olisi löytynyt kotimaastakin paikka josta olisi ollut pieni tarina kerrottavaksi.

   Poista
 4. Oi, miten ihana postaus! Pohdinta lähti täällä heti käyntiin omista paikoista ja aakkosista.
  Berliini on minulle aika tuttu paikka, se ei ole Euroopan kaunein kaupunki, mutta yksi mielenkiintoisimmista.
  Ja Lontoo! Jos on kyllästynyt Lontooseen, on kyllästynyt elämään. Monestakin kohteesta tulee joku lause mieleen, mutta ehkä säästän omaan postaukseeni. Ja tuo sinun Pariisisi - 50 kertaa on mieletön luku!
  Ja piti oikein kahdesti lukea, että olet uinut Rio Granden yli Yhdysvalloista Meksikoon. Ihan huikeata!
  Kiitos, matkapostaustasi oli kiva ja innostava lukea.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle, Tuuli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin jopa hukkua Rio Grandeen, viratus oli aika kuva kunte kuvasta näkyy, sain onneksi uitua Meksikon puolelle päästyäni pintaan. Sieltä piti vielä uida takaisinkin Yhdysvaltohin, sitä varten kuljin kyllä aika pitkän matkan alajuoksulle, jossa virtaus oli rauhallisempi.

   Poista
 5. Ihania kuvia, niin tuo ylin kuin nuoruuskuva. <3 Hei osaatko kertoa minne meidän kannattaisi Pariisissa majoittua, ei tarvitse hotellivinkkiä, mutta ns. alueellinen vinkkaus näin ensikertalaisille. Disney Worldiin menossa, mutta muuten tietenkin hillutaan ympäri Pariisia. Mikä olisi keskeinen hyvä paikka ja lentokentältä kenties hyvä tulla?

  Kivaa päivää Tuuli. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messureissuilla olen aina ollut Luxembourgin puiston luona, johon tulee suoraan juna lentokentältä: Jossain Hallien (Les Halles) luona voisi myös olla logistisesti hyvä. RER-junalla pääsee kentälle ja Halleilta on myös RER-junalla yhteys Disneylandiin Marne la Vallen/Chesnyn asemalle, Google Mapsin mukaan matka kestää n. kolme varttia Halleilta. Hallien lähistöllä on paljon hyviä ostosmahdollisuuksia ja ravintoloita sekä lyhyehkö kävelymatka lempialueelleni Les Maraisiin.

   Poista
 6. Wau, mitkä aakkoset! Sinäpä olet oikea reissunainen. Nyt ei aakkosista kolahda mikään muu kuin S niin kuin Samos, joka on vienyt sydämeni. Terveisin samos_in_my_mind Instassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon on tosiaan tullut vuosikymmenten varrella matkustettua, Samoksella en tosin koskaan ole ollut.

   Poista
 7. Hei, tää olikin hauska postaus lukea! Ihania matkakokemuksia sinulle on kertynyt vuosien varrella!

  VastaaPoista
 8. Kiva kun tartuit tähän haasteeseen! Monia tuttuja paikkojakin mukana postauksessa ja yksi meidän yhteinen Mäntän reissukin :) Oli muuten kiva viikonloppu taiteen ja hyvän ruoan parissa.
  Kun itse tein tätä postausta harmittelin, että vaikka valokuvia on reissuilta paljon niin ne eivät ole digitaalisessa muodossa. Vaikka olen aina kuvannu paljon niin myös laadullisesti kuvani eivät aina ole olleet parhaita mahdollisia. Selasin omia valokuva-albumeita läpi ja lopulta jouduin lainaanmaan omaan postaukseen kuvia.

  Ihana postaus ♥

  VastaaPoista
 9. Mielenkiintoinen postaus, jossa oli tuttuja ja tuntemattomia paikkoja! :) Hmm, itselle ehkäpä rakkain matkailuaakkonen voisi olla E niin kuin Espanja. Espanjassa on kiva matkustella ja asua.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.