Pecorinokuorrutettua turskaa

Turska on aliarvostettu kala, käytetäänhän jopa tappiollisesta sijoituksestakin myös sanontaa "tulee turskaa". Turskasta saa kuitenkin herkullista ruokaa, mm. upean turska-annoksen söin Tallinnassa pari vuotta sitten.

Pecorinokuorrutettua turskaa tein päivälliseksi Siipan syntymäpäivänä ja hyvin se maistuikin synttärisankarille.

Voit käyttää ruokaan myös parmesaania tai muuta kovaa juustoa pecorinon sijaan. Pecorianoa löytyy mm. K-kaupoista ihan Pirkka-tuotemerkillä. Pecorino on suolaista, joten kala ei tarvitse erikseen suolaa.


kalaresepti


kalaresepti


kalaresepti

Pecorinokuorrutettua turskaa


500 g turskafileetä tai muuta valkoista kalafilettä
1/2 dl vehnäjauhoa
1/2 dl hienonnettua (lehti)persiljaa
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
½ sitruunan raastettu kuori
2 dl hienoksi raastettua pecorinojuustoa
1 tl tuoretta jauhettua mustapippuria

voita ja oliiviöljyä paistamiseen

tomaattikastike

1 sipuli
2 valkosipuli
öljyä
1 prk tomaattimurskaa
1 rkl hunajaa
10 silputtua salvianlehteä
suolaa ja mustapippuria


Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli tomaattikastiketta varten.  Kuullota sipulia oliiviöljytilkassa kattilassa muutama minuutti ruskistamatta.  Lisää tomaattimurska, hunaja ja silputtu salvia.  Anna hautua noin 10 minuuttia, sekoita välillä.

Kääntele kalapalat vehnäjauhoissa.  Vatkaa muna kevyesti  syvällä lautasella  Sekoita munan joukkoon pecorinojuusto, persilja, valkosipuli, sitruunan kuori, suola ja pippuri.  Kääntele kalafileet munaseoksessa. Laita voita ja oliiviöljyä paistinpannulle.  Paista kalaa varovasti keskilämmöllä 3 - 4 minuuttia per puoli kalafilee paksuuden mukaan.

Tarjoile paistettu kala tomaattikastikkeen ja riisin kanssa.

Onko turska sinulle tuttu raaka-aine?

5 kommenttia :

  1. Mies on turskaa laittanut itselleen ja lapsille ruoaksi. Tästä reseptistä innostuin nyt minä. Voisin perheen miehet tällä yllättää!
    Ihanaa iltaa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
  2. Tuossa muodossa todellakin maistuisi ja oonko väärässä vai onko fish and chipsin kala juurikin turskaa. :)

    Ihanaa viikonloppua teille ja herkullista sellaista. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta, fish and chipsit tehdään turskasta. Mukavaa sunnuntai-iltaa.

      Poista
  3. En ole turskaa itse laittanut ruuaksi,mutta muut aliarvostetut,kuten lahna,särki ja hauki ovat itselleni hyvinkin tuttuja,koska kalastan katiskalla ja keväällä varsinkin haukea ja särkeä tulee ensimmäiseksi.Sitten toukokuulla saan lahnaa,mikä on savukalana mielestäni parasta tai uunikalana.Hauesta taas voisi varmaan tehdä tuollaisia pihvejä sinun ohjeellasi.Pecorinojuusto on täysin vieras itselleni,mutta hyvä kun mainitsit,että Pirkka-tuotteenakin sitä saa.
    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minkä tahansa kalan voi varmasti valmistaa tällä ohjeella.

      En itse kalasta, mutta lähirannalla kalastetaan siikaa jota nouseekin nyt kuulemma hyvin.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.