Viisi viikon varrelta

Sisältää pr-näytteitä*

Kevään ihana kukkivien puiden ja pensaiden aika on käsillä. Jo viime viikolla ensimmäiset kirsikkapuiden kukat aukesivat. Nyt kukinta vain kiihtyy. Luonnon röyhähtäminen kukoistukseen on erityisen ilahduttavaa tänä vuonna.


Huhtikuu


Luonnon kulku on jatkanut keväistä oikkuiluaan. Välillä paistaa aurinko siniseltä taivaalta ja seuraavassa hetkessä onkin jo rankka raekuuro. Aamuisin on useampana päivänä herätty lumisateeseen, mutta pian lumet ovat jo sulaneet.

Näin jopa ensimmäisen kukkivan rhodon ja ensimmäiset tulppaanitkin taitavat kukkia jo pian, ainakin jos nämä lumisateet nyt loppuvat.Kukkakimppu

Tulppaanit


Tulppaaneja on myös maljakossa. Kälyni toi kimpun kun annoin hänelle kassillisen kangaspaloja kasvomaskien tekoa varten. Maskeja on pian myynnissä hänen liikkeessään.


Vegaanikosmetiikka


Aiemminkin jo kirjoittelin, kuinka nyt kotoillessa on tullut keskityttyä hoitorutiineihin. Iho ja hiukset kiittävät! (Paitsi se juurikasvu, kun en edelleenkään uskalla itse värjätä).

Tällä viikolla olen testaillut 100 % luonnonmukaisia, hajusteettomia, mikromuovittomaia ja silikonittomia Überwood-hiustenhoitotuotteita, jotka ovat  sekä NaTrue-sertifioituja ja eläinkokeettomia. 

Päävaikuttavana ainesosana kaikissa tuotteissa on monia hyvien ominaisuuksien mänty – tuoksu on kuitenki raikkaan hedelmäinen eikä tervamainen. 

Überwood-tuotteet on pakattu 25% havupuuta sisältäviin polywood-pakkauksiin,vähentää muovin valmistuksessa tarvittavan raakaöljyn määrää 40 %.

Viimeksi olen pessyt värjätyille hiuksille tarkoitetulla Colour Shampoolla. Shampoo sisältää riisin alkioöljyä, joka suojaa värjättyä hiusta ja auttaa värin pysymistä. Väriä kirkastava shampoo sopii värjätyille ja sameille hiuksille. Se tehostaa värin intensiivisyyttä (no tässä vaiheessa tätä sävyä ei enää kovin intensiiviseksi saa) ja tekee hiuksista pehmeät ja helpommin käsiteltävät. Pehmeat ja taipuisat ne ovat kuitenkin olleet pesun jälkeen. 
Parasta tällä viikolla oli torstain 15. hääpäivä eli kristallihäät.

16.4.2005 oli aurinkoinen ja lämmin päivä. Ikimuistoinen, suurien tunteiden päivä, joka vilahti ohi hetkessä. Vuodet ovat vierineet, mutta rakkaus pysyy.


Makkaravalmistaja helsinki

Lauttasaari


Kristallihääpäivää vietimme kotona -tietenkin, mutta juhlistimme sitä vähän vasta perjantaina. Koronakriisin alettua täälläkin toden teolla päätimme lanseerata "support your local"-perjantait ja omalla pienellä tavallamme auttaa yksityisyrittäjiä, tähän mennessä ruokaa on tilattu Töölön Trattoria Sognosta, Punavuoden Pennystä ja töölöläisestä Tanskalainen voileipä-ravintolasta. Pikkuväykkä-munkkeja ja leipää on haettu Leipomo Väyryseltä.

Tällä kertaa päätimme syödä hodareita. Ateriasta tehtiin osan itse, osan ostettiin. Hankimme makkaroita Punavuoren Feri's-makkarapuodista, sämpylöistä tuli kuitenkin jostain syystä outoja murenevia skonsseja, joten ne jätettiin lopulta pois, mutta tein lisukkeet. Palanapainikkeeksi juotiin samppanjaa ja jälkiruokana syötiin Olipa kerran-konditorian leivoksia.


Moni on kertonut poksauttavansa samppanjapullon auki kun rajoitukset puretaan. Me olemme ajatelleet järjestää kerran viikossa pikku juhlat kaksistaan, vaikka ihan nouto-/tilattua ruokaa syömällä. Normaalissa arjessahan harvoin tilaamme edes pizzaa kotiin, eikä ravintolassakaan tosiaankaan viikottain tule syötyä. "Juhlan" ei tarvitse olla kallista ja hienoa, vaan hauska pikku hetki arjen keskellä. Epävarmuuden keskellä elän kaikesta huolimatta mieluummin nyt-elämää kuin sitkun-elämää.

Mikä sinua on ilahduttanut tällä viikolla? 

3 kommenttia :

 1. Vitsi miten kauniita tunnelmia kaikki. <3 Onnea vielä hääpäiväläisille ja teidän hodarit vaikka oudot skonssimaiset sämpyläiset jäikin, nam! Täällä tällä viikolla hamppareita ja tänään grillataan. Eilen aloitettiin tuhannen palan palapeli Whatsapp puhelua ystävien kanssa ja muita puheluita eli kyllä tähänkin viikkoon mahtui paljon hyvää.

  Mukavaa sunnuntain jatkoa Tuuli. <3

  VastaaPoista
 2. Ihanat kukat ja hääpäivän herkut! Parasta on ollut edelleen kiehnätä tuon oman ukkelin seurassa, käydä pitkillä kävelyillä ja höpistä kaikkea maan ja taivaan väliltä. Pari hyvää asiaa on myös tapahtunut pojan etäkouluilussa, hyviä arvosanoja jo 2 tullut.
  Kivaa oli myös tyttären yllätysvierailu, jotenkin aina onnistuu tulemaan silloin kun meillä on ruoka juuri valmistunut :D
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Tuuli <3

  VastaaPoista
 3. Olisipa leipomo Väyrynen lähempänä, tykkään kovasti heidän leivistään!Täällä myös joka viikko juhlistetaan yhdessä ja hankitaan paikallisten ravintoloiden herkkuja, tänään ruokakassin mukana tulee meille sushia, herkkupäivä siis luvassa!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.