Siippa alkoi eräänä päivänä puhumaan pannukakusta. Olen hyvin harvoin tehnyt pannukakkua, mutta toki kun toiveita esitetään, koetan niitä toteuttaa.
Pannukakun halusin tehdä rakkaassa suorareunaisessa valurautapannussani, jonka ostin "romutorilta" anoppilan läheltä. Hyväkuntoinen, rautakahvainen rautapannu maksoi parin lautasen kanssa vain 5€ eikä kaivannut kuin kunnon pesun ja rasvapolttamisen
Pannukakku nousikin komeasti pannussa, muttei kuitenkaan pursunnut uunin pohjalle. Sen verran hyvää helposti valmistuva pannukakku oli, että aion tehdä sitä varmasti pian uudestaan. Pannukakun voi tarjoilla myös suolaisena versiona.
Pannukakun halusin tehdä rakkaassa suorareunaisessa valurautapannussani, jonka ostin "romutorilta" anoppilan läheltä. Hyväkuntoinen, rautakahvainen rautapannu maksoi parin lautasen kanssa vain 5€ eikä kaivannut kuin kunnon pesun ja rasvapolttamisen
Pannukakku nousikin komeasti pannussa, muttei kuitenkaan pursunnut uunin pohjalle. Sen verran hyvää helposti valmistuva pannukakku oli, että aion tehdä sitä varmasti pian uudestaan. Pannukakun voi tarjoilla myös suolaisena versiona.
Pannukakku rautapannussa
3 kananmunaa
1,75 dl maitoa
1,75 dl vehnäjauhoja
3 rkl voisulaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
suolaa
voisulaa valurautapannulle
Laita uni lämpiämään 225C asteeseen. Vatkaa kaikki raaka-aineet kulhossa hyvin sekaisin. Voitele valurautapannu, kaada taikina pannulle.
Paista pannukakkua 225 C asteessa 25-30 minuuttia. Tarkoile tuoreiden marjojen ja mascarponejuustonokareen kanssa.
Minun kaupunki-mummi teki aina pannarit valuurautapannussa. Oli kyllä parasta pannaria mitä olen koskaan syönyt <3
VastaaPoistaHerkullista iltaa sinulle tuli <3
Rautapannu tuntuu antavan omaa makuaan. Ei niin, että siitä irtoaisi makua vaan kuuma pannu paistaa vähän eri tavalla kuin vuoka.
PoistaPitääpä tehdä pannaria pitkästä aikaa, niin herkulta näyttää slurps. Ihanaa päivä <3<3
VastaaPoistaPannari on kyllä hyvää!
PoistaVälillä teen ja on niin suurta herkkua, että jään oikein koukkuun ja saattaa tulla tehtyä useampi pannukakku putkeen ja sitten taas pitkä tauko.
VastaaPoistaIhanat kuvat. <3 Sydämellistä viikon jatkoa Tuuli. <3
Viime pannarin teosta on aikaa, mutta nyt taidan tehdä useammin, sen verran hyvää oli!
PoistaEi herkuteltiin pannarilla. Meillä oli peltipannari. Tuo valurautainen paistinpannu on hyvä käytössä. Minä shoppailun pari kesää sitten valurautaisen lettupannun rompetorilta. Loistava käytössä!
VastaaPoistaTämä rautapannu on ollut ihan paras löytö hintansa ja laatunsa puolesta. Koko on juuri sopiva, käytän pannua useamman kerran viikossa niin liedellä kuin uunissakin.
Poista