Viisi viikon varrelta

Sisältää saatuja PR-näytteitä*


Voi mitkä ihanat ilmat on taas ollutkaan, muutaman päivänä olemme istuskelleet meren rannassa kallioilla pidempäänkin auringosta nauttien.





Viime viikonloppuna laittelin parvekkeelle hieman kasveja. Parvekkeen nurkkaan on jokakesäiseen tapaan kiinitetty myös lintujen kylpyaltaaksi laakea, matala teekuppi, jonka tiaiset ja varpuset ovat taas löytäneet.

Näimme aikoinaan Cape Codissa Yhdysvalloissa erään antiikkiliikken pihalla kepin päähän liimattuja vanhoja kuppeja, joissa linnut kylpivät, omimme idean tuolta reissulta.

Ikkunasta on hauska seurailla lintujen kylpypuuhia. Aurinkoisina päivinä ne lennähtävät kupin reunalle, kylpevät innokkaasti sirkuttaen, ravistelevat itsensä ja lennähtävät taas pois. Välillä voi olla jo seuraava jonossa pulahtamaan "ammeeseen".






Instan puolella paljastin pari viikkoa sitten leikanneeni itse hiuksiani pari senttiä. yllättävän hyvin meni, vaikka kampaajani varmasti löytäisi aika paljonkin huomautettavaa... Viime viikolla ostin asteittain vaalentavaa vaalennussuihketta, joka vaalensikin juurikasvua sopivasti, suihkin lopuksi vielä hieman silver-suihetta keltaisuutta taittamaan. Ei tämä kampaajalla käyntiä korvaa, mutta nyt mennään tällä, ainakin vielä hetken aikaa. Kaipaan toki kampaajalle, viimeksi olen tainnut käydä tammikuun alussa.

Sain tällä viikolla blogin kautta testattavaksi Biozellin Bioplex*-sarjan tuotteita. Suomessa kehitetyn ja valmistetun Bioplex- sarjan vegaaniset tuotteet ovat kiiltoa ja elinvoimaa antavia, hiusta sisältä rakennepaikkavia ja vahvistavia. 

Rakennepaikkaavat tuotteet saattavat joskus jättää hiukset raskaiksi ja lättänöiksi, etenkin jos niitä laittaa paljon. Kokeilin toisella pesukerralla hoitoainetta, toisella hiusnaamiota, joita käytin lähinnä latvoihin pienehkön määrän. Hiukset tuntuivat mukavan ryhdikkäiltä eivätkä jääneet mitenkään latteiksi.


Support your local


Support your local

Kuivakakku

Viikon "Support your local" - illalliseksi tilattiin Passiosta härkätartaria ja ankkaragua (josta lautasella noin puolet, oli melkoinen annos). Jälkkäriksi anopin tekemää taatelikakkua, sekin toki herkullista. Noutoruoatkin nostan aina omille astioille, kauniit astiat tuovat ihan eri fiiliksen kuin rasiasta syöminen. 

Joka perjantai koronakevään aikana olemme tilanneet helsinkiläisravintoloista ruokaa vaikkemme normaalisti syökään viikottain ravintoloissa. Tämän hetken teoilla vaikutetaan siihen millainen kaupunki palveluineen meillä on tulevaisuudessa


Kukkivat puut

Kukkivat puut

Kukkivat puut

Kukkivat puut

Vanhan kotitalon pihaan, saman kadun varrelle jossa nytkin asumme, istutettiin magnoliapuun taimi samana kesänä kun muutimme pois. Joka vuosi muistan käydä katsomassa sitä juuri kun viimeiset kukat ovat lakastumassa. Nyt halusin käydä katsomassa myös isompia puita Torkkelinmäellä. Ehdinkin eilen nähdä ne vielä kauneimmassa kukassaan. 


Hk grilliseiväs

Kotimainen siideri

Grillikauden avaus




Grillikausi avattiin tänä vuonna aiemmin kuin varmaan koskaan. Asumme kerrostalossa, mutta meillä on asukkaiden käytössä grilli, jota vain harvat hyödyntävät.

Lämpiminä kesäiltoina tuomme grillin ison, puistomaisen pihan keskellä. Nyt nostimme sen vai takapihan aurinkoon grillaamisen ajaksi. Grilliin laitettiin pressinäyteenä saatu HK:n grilliseiväs* eli valtavan kokoinen possun ulkofilee. Nimi lienee suunnattu "äijägrillailuun",  minun korvaani se vähän särähtää vaikka possusta hyvää tulikin. Sitä syötiin grillattujen herkkusienten ja panzanellasalaatin (tosin ilman broileria) kanssa, lihaa riittää vielä ensi viikon ruokiinkin. Tänä kesänä erilaisia grilliruokia lisukkeineenn täytyy kokeilla enemmänkin. Grillailun lomassa maistettiin suomalaiset, kuivan raikkaat Nordfors & Friends* - siiderit.

Oletko värjännyt tai leikannut itse hiuksia tänä keväänä? Oletko jo aloittanut grillikauden, entä mitkä on kevään lempikukkasi? Minulla taitavat kaikki kukat olla lempikukkia, niin innoissani jaksan olla niistä joka kevät!

8 kommenttia :

  1. Hiukset värjäilen aina itse ja mies tasoittaa latvat :D Tänään tein permanentin pojalle, joka oli nähnyt, että nyt on poikien suosiossa ottaa kiharat hiuksiin. Tuli hyvät kikkarat :D
    Ihanaa sunnuntaita sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on niin voimakas punapigmentti etten yleensä uskalla värjäillä itse. Aika moni kampaajakin on epäonnistunut värin kanssa. Kaipaan kyllä kampaajani penkkiin. Ehkä kesäkuussa sitten.

      Poista
  2. Innostuin noista siidereistä ja pakko ostaa inkivääri ja rapsu versioita. Näytät hurjan kauniilta kuvissa, olet kyllä niin valokuvauksellinen. Heh täällä pätkitty kaikkien hiukset, onko priimaa, siihen en sano mitään. ;)

    Nuo talitintti kuvat on huikeat! Ja ah mitä herkkuja.

    Sydämellistä uutta viikkoa Tuuli. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tintit kylpevät päivittäin kupissaan, taitaa tulla kuvailtua niitä vielä moneen kertaan kesän aikana.

      Ei taida oma leikkausjälkeni kovin hyvä olla, mutta saa nyt kelvata vielä vähän aikaa.

      Poista
  3. Tuo lintukuva on mieletön! <3 Hiukset on värjätty joskus maaliskuussa:) Grillikausi avattu pääsiäisenä ja tuo kukka, no ihania ovat pionit, valkovuokot ja kirsikankukat sekä ruusut! En mä pysty valitsemaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pionit ovat kyllä ihania. Meillä kasvaa pihassakin upeita kerrottuja vaaleanpunaisia Sarah Bernhard-pioneita, niin kauniita!

      Poista
  4. Etuhiuksia oli pakko vähän leikata itse,mutta nyt tilasin ensi viikoksi omalta kampaajaltani hiusten leikkuun.
    Grilliseivästä meilläkin usein grillataan,nyt tosin itsemarinoituja possun kaslerista leikattuja pihvejä.
    Ihanin kevätkukka on tänä keväänä jouluruusu!!Sain sen talvetettua ulkona ja sehän rupesi tekemään uutta kukkaa heti maaliskuussa ulkomultiin päästyään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkuussa ehkä uskaltaudun kampaajalle, toista kertaa en taida itse leikata hiuksia.

      Jouluruusu on ihana, niitä oli morsiuskimpussanikin 15 v. sitten. Kukkakauppias kyllä myi ne keväällä helleborus-nimellä!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.