Viisi viikon varrelta

Ihana kesäinen viikko. Rajoituksia poistettiin tällä viikolla ja kaupungilla onkin näkynyt ihmisiä paljon enemmän. Monet ravintolathan olivat kuulemma aivan täynnä.  Kuvasin tänään tuoretta ylioppilasta Etelä-Helsingissä, etenkin rannan tuntumassa väkeä oli liikkeellä kuin minä tahansa kauniina kesäviikonloppuna.


Anoppilassa


Torstaina vietiin taas ruokakassit anoppilaan. Yötä emme ole olleet, mutta olemme ruokailleet ja seurustelleet turvavälillä. Ikääntynyttä läheistäkin pääsi kaksi kerrallaan tapaamaan ensimmäistä kertaa sairaalan pihalle kauniina päivänä puoleksi tunniksi parin metrin turvaetäisyydellä ja sairaalasta saatu maski kasvoilla. Sairaalassakin katsotaan, että turvallisesti järjestetyt mielenvirkeyttä ja elämänlaatua lisääväät tapaamiset  ovat tärkeämpää kuin täysi eristys.


Kesäjuoma

Jääkahvi on arjen pikku luksusta. Nouto kahvia en hae oikeastaan koskaan, mutta kotona teen yhden (jää)laten aamuisin ja töissä puolilta päivin toisen.


Kesäkukat


Kesäkukat


Kesäkukat

Kesäkukat




Alkukesä
Joka vuosi tuntuu, että etenkin alkukesä karkaa käsistä. Lempiaikani kukkivine puineen kestää vain hetken. Muutamassa päivässä puiden kukkaloistosta ovat äljellä ovat vain pudonneiden terälehtien täplittämät kadut ja puistot. Mutta kesän edetessä, koko ajan joku uusi kukka avautuu. Ensimmäiset pionitkin ovat auenneet.



Jäätelö

Töölö
Nyt kun ravintolat ovat jälleen auenneet, oli tarkoitus mennä kahville. Pieni jäätelöauto viikuna-hasselpähkinäjäätelöineen Töölön Taivallahden rannassa veti kuitenkin puoleensa. Jäätelötuutitkin ovat kesän pikku ylellisyyttä.

Töölöstä löytyi myös kukkaketo. Helsinki ei todellakaan ole pelkkä "kivikapunki".





Viikon paras ruoka oli salaatti kuusenkerkkämarinoidusta lohesta. Raikasta ja kesäistä.

Onko rajoitusten löystyminen näkynyt arjessasi? Mikä on sinun suosikkikesäruokiasi?

3 kommenttia :

  1. Vanhempia tulee harvoin nyt nähtyä. Ja kaupassa tulee käytettyä käsidesiä. Toivon mukaan korona pysyy aisoissa. Ihana kun voi olla paljon nyt ulkona, kun on kesä. Tänään pesin mattoja pihalla ja grillikausi on aloitettu myös. Ihania kesäkuvia sinulla täällä ja upeita ruokajuttuja myös.

    VastaaPoista
  2. Oi miten ihanan näköinen salaatti, kauniit värit!
    Käytiin toissa iltana miehen kanssa pienellä kävelyllä ja törmäsin niin ihaniin unikkoihin, että oikein harmitti kun ei ollut luuria mukana, että olisin napsinut kuvia.
    Ihanaa viikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
  3. Rajoituksen höllentyminen ei juurikaan ole näkynyt minun arjessa. En ole käynyt ravintolassa tai kahvilassa. Museota olen harkinnut mutta jäänyt sille asteelle. Kampaajalle yritän saada viikonloppu aikaa ettei olisi muita asiakkaita. Kaupassa asioin edelleen maskin ja hanskojen kanssa.
    Ihania kukkakuvia! Ulkona kulkiessaan pitäisi koko ajan olla kuvaamassa ja välillä Minnie ei oikein ymmärrä miksi emäntä pysähtelee kokoa ajan :D

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.