Uunissa paahdettu juustokuorrutettu parsa uppomunien ja kylmäsavulohen kanssa

Toissa keväänä postasin horsmakeiton ohjeen ja kerroin sen olevan ikäänkuin raikas villiruokaversio klassikkoannoksesta parsakeitosta. Parsakausi on jo täällä, mutta horsmanversoja saadaan odottaa vielä hetki. Syödäänpä siis parsaa tällä välin.

Uppomunat ja kylmäsavulohi maistuvat parsan kanssa.



Uunissa paahdettu juustokuorrutettu parsa uppomunien ja kylmäsavulohen kanssa

Uunissa paahdettu juustokuorrutettu parsa uppomunien ja kylmäsavulohen kanssa

Uunissa paahdettu juustokuorrutettu parsa uppomunien ja kylmäsavulohen kanssa




































Uunissa paahdettu juustokuorrutettu parsa
 

500 g vihreää parsaa

1 dl edellispäivän leipää murustettuna

1 dl raastettua pecorinoa tai parmesania

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

½ dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (lehtipersilija, basilika, timjami)

mustapippuria myllystä

2 rkl sitruunamehua



Leikkaa parsojen tyvestä kuiva puumainen osa. Kuori parsat tarvittaessa. Laita parsat öljyttyyn uunin kestävään vuokaan.


Sekoita leivänmurut, raastettu pecorino tai parmesan, hienonnettu valkosipuli sekä hienonnetut yrtit keskenään. Mausta pippurilla. Ripottele seos parsojen pinnalle. 


Paahda parsoja uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia. 

 

Tarjoa parsat uppomunan ja kylmäsavulohen kanssa. 


Uppomunat

 

Laita kannelliseen paistinpannuun vettä n. 5 cm. Kiehauta vesi.


Riko veteen munia, isommassa pannussa voit valmistaa jopa 4-5 munaa kerralla. Laita kansi pannun päälle, käännä lämpö pois.


Anna hautua kannen alla noin 2 1/2 minuuttia. Siivoa munien reunoilta hutaleet ja nosta munat lautaselle. Ripottele munien päälle suolaa ja mustapippuria. Kylmäsavulohi on suolaista, joten suolaa tarvitaan vain hitunen.

 

Pidätkö parsasta? Millä tavalla valmistettuna parsa on sinusta parhaimmillaan?

 


6 kommenttia :

  1. Tästä tulikin idea, että seuraavan kerran kun menen Karkkilaan, niin tehdään kyllä Mian kanssa meille parsaa!
    Niin herkullisen näköistä, nam! Kaunista sunnuntaita sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
  2. Täydellistä settiä - tämä sopisi vappu(koti)brunssille mainiosti! Kaikki maut sopivat niin hyvin yhteen : )

    VastaaPoista
  3. Oi yes kyllä kiitos, tätä pakko tehdä, tässä kaikki elementit joita rakastetaan. :) Ihanaa uutta viikkoa Tuuli.

    VastaaPoista
  4. Suussasulavan näköisiä herkkuja! En ole mikään kokkikolmonen, mutta tätä täytyy kokeilla <3

    VastaaPoista
  5. Herkullista on. Minulla onkin parsaa jääkaapissa odottamassa kokkailijaa. Mietin, että minkä aikaa ne siellä kestää..

    VastaaPoista
  6. Ihan miellettömän ihanan ja herkun näköistä, pitää ehkä kokeilla vaikka super ankea/laiska kokki olenkin. Ihanaa kevätviikkoa <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.