Uunissa paahdettu juustokuorrutettu parsa
500 g vihreää parsaa
1 dl edellispäivän leipää murustettuna
1 dl raastettua pecorinoa tai parmesania
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
½ dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (lehtipersilija, basilika, timjami)
mustapippuria myllystä
2 rkl sitruunamehua
Leikkaa parsojen tyvestä kuiva puumainen osa. Kuori parsat tarvittaessa. Laita parsat öljyttyyn uunin kestävään vuokaan.
Sekoita leivänmurut, raastettu pecorino tai parmesan, hienonnettu valkosipuli sekä hienonnetut yrtit keskenään. Mausta pippurilla. Ripottele seos parsojen pinnalle.
Paahda parsoja uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Tarjoa parsat uppomunan ja kylmäsavulohen kanssa.
Uppomunat
Laita kannelliseen paistinpannuun vettä n. 5 cm. Kiehauta vesi.
Riko veteen munia, isommassa pannussa voit valmistaa jopa 4-5 munaa kerralla. Laita kansi pannun päälle, käännä lämpö pois.
Anna hautua kannen alla noin 2 1/2 minuuttia. Siivoa munien reunoilta hutaleet ja nosta munat lautaselle. Ripottele munien päälle suolaa ja mustapippuria. Kylmäsavulohi on suolaista, joten suolaa tarvitaan vain hitunen.
Pidätkö parsasta? Millä tavalla valmistettuna parsa on sinusta parhaimmillaan?
Tästä tulikin idea, että seuraavan kerran kun menen Karkkilaan, niin tehdään kyllä Mian kanssa meille parsaa!
VastaaPoistaNiin herkullisen näköistä, nam! Kaunista sunnuntaita sinulle Tuuli <3
Täydellistä settiä - tämä sopisi vappu(koti)brunssille mainiosti! Kaikki maut sopivat niin hyvin yhteen : )
VastaaPoistaOi yes kyllä kiitos, tätä pakko tehdä, tässä kaikki elementit joita rakastetaan. :) Ihanaa uutta viikkoa Tuuli.
VastaaPoistaSuussasulavan näköisiä herkkuja! En ole mikään kokkikolmonen, mutta tätä täytyy kokeilla <3
VastaaPoistaHerkullista on. Minulla onkin parsaa jääkaapissa odottamassa kokkailijaa. Mietin, että minkä aikaa ne siellä kestää..
VastaaPoistaIhan miellettömän ihanan ja herkun näköistä, pitää ehkä kokeilla vaikka super ankea/laiska kokki olenkin. Ihanaa kevätviikkoa <3
VastaaPoista