Maukkaat maissikakkuset

Kotimainen maissi on alkanut kypsymään ja, saapumaan kauppoihin. Maissin satokausi on elo-syyskuussa. Mehevän makea maissi on herkullista sellaisenaan grillattuna, mutta maissista voi tehdä myös herkullisia maissikakkusia.

Tuore maissintähkä on todella paljon herkullisempaa kuin vakuumipakatut maissit. Tätäkin satokauden herkkua kannattaa syödä juuri nyt. 













Maissikakkuset


5 dl tuoreita maissinjyviä (tai pakastemaissia)
1/2 dl maissijauhoa
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl savupaprikaa
1 muna
1 varsisipulia hienonnettuna
1 1/2 dl raastettua parmesania tai pecorinoa
1 dl korianteria hienonnettuna
1 rkl limemehua
Suolaa ja pippuria maun mukaan
1 ruokalusikallinen öljyä

Sekoita maissi, maissijauho, jauhot, savupaprika, muna, parmesaani, varsisipulisilppu, hienonnettu korianteri ja limemehu suuressa kulhossa. Lisää vettä, jos seos on liian kuivaa.

Kuumenna ruokalusikallinen öljyä pannulla. Lusikoi maissiseosta pannulle pikķu kakkusiksi ja paista molemmin puolin, noin 4 minuuttia puoli.

Tarjoile maissikakkuset paksun turkkilaisen jugurtin tai creme fraichen kanssa.

2 kommenttia :

  1. Herkullisia maissikakkusia! En olekaan muuten vuosiin syönyt maissikakkusia. Nappasin nyt ohjeen, teen kun tytär tulee kylään taas tänne kotiin!
    Ihanaa keskiviikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
  2. Ikinä en ole tehnyt, rakastan maissia ja joissain jenkkileffoissa vissiin tullut vastaan. Kiitos reseptistä, tätä olisi kiva lähteä kokeilemaan. :)

    Ihanaa iltaa Tuuli. <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.