Paahdettua sitruunaista munakoisoa valutetun jugurtin kera

Munakoiso on minulle kausittain vaihteleva suosikki, välillä munakoisoruokia tekee mieli vähän väliä, välillä on pitkiä aikoja jolloin en muista koko munakoisoa.


Nyt olen taas viehättynyt munakoisosta. Tässä annoksessa munakoison pehmeä täyteläisyys ja sipulin umamisuus kohtavat herkullisesti sitruunan ja jugurtin happamuuden. 


Za'atar-maustetta saa nykyisin monista marketeistakin tai voit helposti tehdä sen itse. Ohje postauksen lopussa.

Paahdettua sitruunaista munakoisoa valutetun jugurtin kera

Paahdettua sitruunaista munakoisoa valutetun jugurtin kera

Paahdettua sitruunaista munakoisoa valutetun jugurtin kera






Paahdettua sitruunaista munakoisoa valutetun jugurtin kera

5 rkl kasviöljyä (parilapannulle)

1 pieni punasipuli, ohuina viipaleina

3 pientä munakoisoa, viipaloituna sentin paksuisiksi kiekoiksi

1 rkl za'ataria (ohje alla) 

5 rkl oliiviöljyä (jaettuna)

suolaa

mustapippuria


1 sitruuna, hyvin ohueksi viipaloituna

2 dl  tuoretta mintunlehteä

1 rkl sherry- tai valkoviinietikkaa

1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuan

2 dl labnehia (valutettua turkkilaista jugurttia)

Valuta 4 dl turkkilaista jugurttia harsokankaalla vuoratussa siivilässä 2 h tai yön yli. 

Kuumenna kevyesti öljytty (parila) pannu keskilämmölle. Liota ohueksi viipaloitua sipulia jäävedessä 10 minuuttia kitkeryyden poistamiseksi. Kuivaa sipuliviipaleet paperipyyhkeellä ja laita keskikokoiseen kulhoon.

Sekoita toisessa kulhossa munakoiso, za’atar ja 3 rkl. oliiviöljy; mausta suolalla ja pippurilla. Paahda munakoisoa usein kääntämällä, kunnes se on pehmeää ja hiiltynyt paikoittain, 5–8 minuuttia; siirrä leikkuulaudalle ja anna jäähtyä hieman. Puolita isoimmat munakoisokiekot.

Sekoita sitruuna ja 1 rkl oliiviöljystä pienessä kulhossa; mausta suolalla ja pippurilla. Paista sitruunaa, käännä usein, kunnes sitruuna hiiltyy kevyesti, noin 2 minuuttia. Siirrä leikkuulaudalle ja anna jäähtyä hieman. Leikkaa sitruunaviipaleet kahtia ja lisää kulhoon sipulit. Sekoita joukkoon minttu, sherryetikka ja loput 1 rkl oliiviöljystä; mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita hienonnettu valkosipuli ja valutettu jugurtti (=labneh) kulhossa; mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi labneh-seos lautaselle ja järjestele päälle munakoiso sekä sitruuna-sipuliseos.


Onko sinulla suosikkiruokaa munakoisosta? 


Za'atar-maustesekoitus


2 rkl seesaminsiemeniä

1 rkl kuivattua sumakkia (myydään nykyisin isoimmissa marketeissa)

3/4 dl kuivattua oreganoa

1 tl suolaa  

Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla kullankeltaisiksi. Jauha sumakki ja oregano morttelissa, saa jäädä hieman karkeaksi Lisää suola ja lopuksi seesaminsiemenet, sekoita.

4 kommenttia :

  1. Tähän aikaan vuodesta suosin kotimaisia raaka-aineita,joten munakoisot on jääneet ostamatta.

    VastaaPoista
  2. Aijai,kyllä vaikuttaa hyvältä. Mulle maistuu grillattuna ja grillauksen jälkeen penslaus oliiviöljyllä,jossa valkosipulia,oreganoa ja sitruunan kuorta raastettuna,vähän suolaa. Musakaa on kiva tarjota,kun perhettä on koolla enemmän, siitä kaikki tykkää😋. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle🌻

    VastaaPoista
  3. Jännä juttu, että juuri pari päivää sitten hypistelin munakoisoa kaupassa ja mietin sen uuniin laittamista. Jätin kuitenkin ostamatta kun kotona vihanneksia yllin kyllin vielä syötäväksi. Munakoiso on ihanaa herkkua!

    VastaaPoista
  4. Ihana annos! Itämaisittain maustettu ja grillattu munakoiso on herkkuani, samoin ne feta- tai vuohenjuustotäytteiset rullat!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.