Viisi viikon varrelta

 Sisältää PR-näytteitä saatuja tuotteita 


Eiran puiston ruusut

Portti eira

Viikon odotetuin ja pelätyin; Aila-myrsky tuli ja meni viikolla, Helsingissä onneksi vähäisenä. Vain sateen ja tuulen maahan piiskaamat lehdet ja oksat muistuttivat myrskypäivästä eilisessä auringonpaisteessa. 


urtekram Spicy Orange blossom


Käsisaippuaa on tänä vuonna kulunut pullokaupalla. Hyvä tuoksu ja hoitavat ainesosat saavat lukuisista päivittäisistä pesuhetkistä miellyttäviä. 

Luomukosmetiikkasarja Urtekramin vegaaniset, sokerirukomuovipakkauksiin pakatut, hoitavat Spicy Orange Blossom-käsisaippuat ja sarjan muut tuotteet tuotteet (saatu PR-näyte) tuoksuvat kivasti appelsiinin kukille ja mausteille. Aloe vera, sheavoi ja hyaluronihappo jättävät ihon pehmeäksi. Sarjan hiustuotteet hoitavat erityisesti kuivia ja vaurioituneita hiuksia.


Cafe Finlandia



Pääsin viikolla pressitilaisuudessa maistelemaan Finlandia-talon Finlandia Cafen Neljän ilmansuunnan Taste of Finland -lautasen suomalaisia, valikoituja herkkuja.

Finlandia Cafe on kalustettu  Alvar Aallon alkuperäisillä Finlandia-talon kalusteilla, jotka ovat aikaisemmin olleet piilossa suurelta yleisöltä.

Karamzininrannan puolella sijaitseva, kaikille avoinna oleva kahvila tarjoaa arkisin keitto- ja salaattilounasta sekä after workin työpäivän päätteeksi. 


Possunfile resepti




Viikon nopea ruoka on taateli- ja viikunapossu Bon Appetitin ohjetta mukaillen. Juomana pressinäytteenä saatu, liharuokien kanssa maistuva Castillo de Molina Cabernet Sauvignon. 


Taateli- ja viikunapossu


3 rkl oliiviöljyä jaettuna

1 porsaan sisäfilee

 suolaa ja mustapippuria

5 taatelia kuutioituna

2 viikunaa kuutioituna

2 rkl appelsiinimehua 

3 rkl hienonnettua tuoretta korianteria sekä lehtiä tarjoilua varten


Kuumenna uuni 200 asteeseen.  Kuumenna 1 rkl.  öljyä suuressa uuninkestävässä paistinpannussa keskilämmöllä.  Mausta possunfile suolalla ja pippurilla. Ruskista lihaa pannulla käännellen, kunnes file on ruskistunut kaikilta puolilta, n. 6–8 minuuttia.  Siirrä paistinpannu uuniin ja kypsennä kunnes paksuimpaan kohtaan asetettu paistimittari on 77 °, n. 10–15 minuuttia.  Siirrä file leikkuulaudalle ja anna levätä vähintään 5 minuuttia ennen viipalointia. 

Sekoita taatelit, viikunat, appelsiinimehu,  pannulle jääneet lihanesteet, 3 rkl hienonnettua korianteria pienessä kulhossa;  mausta suolalla ja pippurilla. 

Tarjoile viipaloitu file taateli-viikunalisäkkeen kanssa. 

Kuten kuvasta näkyy,  nyt on virallisesti siirrytty ruokakuvauksessa pitkälti keinovalokauteen, ainakin omassa aikataulussani. Ilta pimenee kun saavun töistä kotiin ja on pakko turvautua kuvauksessa keinovaloon. Tulos ei todellakaan ole  spontaanille luonnonvalon rakastajalle mieleinen. Valo ei ole kaunis luonnonvalo, tulee heijastuksia (note to myself: mattapintaiset astiat!) ja varjoja. Valoisina kesäiltoina nappaan kameran käteen ja otan pari kuvaa. Pimeinä iltoina valaistusta pitäisi suunnitella ja valmistella, etenkin mikäli mielii saada ruoan lämpimänä pöytään. Pitkän päivän jälkeen siihen ei aina ole energiaa.  Ehkäpä jaankin vain viikonlopun valoisina tunteina kuvattavia brunssireseptejä kevääseen asti. 


Anoppilassa

Pelargoniat


Tänään on vietetty päivää anoppilassa. Kävin myös etsimässä sieniä, mutta löysin vain kolme tattia. Jostain syystä hyvinä sienivuosina anoppilan lähimetsissä on vähän sieniä, mutta huonoina vuosina olen löytänyt sieniä hyvin.

Miten sinun viikkosi on sujunut? 


6 kommenttia :

  1. Olipa tapahtumarikas viikko täälläkin. Paljon menoja ja työkeikkoja, sitten perjantaina alkanut parin päivän sadonkorjuuumatka Ahvenanmaalle! Jospa tulisi vähän rauhallisempi uusi viikko, mutta kalenterista löytyy vaikka mitä velvoitetta, kun äsken katsoin ja kivaakin luvassa. Viikonlopuksi siskon perheen luokse ja synttäreille Kuopioon. Lämpöistä uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sadonkorjuumatka näyttikin ihanalta. Mukavaa Kuopion-reissua!

      Poista
  2. Urtekramin uutistus on ihana. <3 Katsoin just Instassa, että anoppilassa oli just parhaat herkut, sämpylät, oliko Myrttisen suolakurkku ja kermajuustoa, aitoa kunnon kermajuustoa, nam.

    Ihanaa maanantaita Tuuli. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua varten on anoppilassa aina varattuna Myrttisen suolakurkkuja❤️ Oli taas ihana päivä maalla.

      Poista
  3. Kivan kuuloinen viikkoa sinulle on ollut! Tuo Finlandia talon kahvila pitää kyllä itsekin käydä testaamassa. Sisustus on aivan upea.
    Ihanaa uutta viikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahvilan sisustus on tyylikästä Aaltoa ja tummat seinätiilet tuovat retrohenkistä ryhtiä sisudtukseen.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.