Rapeapintainen perunapaistos

Olen aiemminkin kertonut, kuinka selailen keittokirjoja, blogin, Instan ja Pinterestin ruokakuvia usein vain inspiraatiota saadakseni. Alkuperäinen resepti voi olla jotain ihan muuta kuin kuvan innoittama toteutukseni.

Näin Instagramissa tai Pinterestissä kuvan perunavuoasta, johon perunat oli nostettu kyljelleen. Kuvaa ja mahdollista reseptiä en enää löytänyt, mutta se jäi kummittelemaan mieleeni. Toteutin perunavuoan omalla tavallani, kaksi isoa perunaa riitti meille hyvin ankankoipien kanssa. 

Olin edellisenä päivänä tehnyt sinappia. Sinappireseptissä oli valkoviinissä haudutettuja salotti- ja valkosipuleita, jotka ohjeessa kehotettiin heittämään pois haudutuksen jälkeen ja käyttämään sinappiin vain siivilöity valkoviini. Säästin kuitenkin valkoviinissä haudutetun salotti-valkosipulisilpun ja ripottelin sitä viipaloitujen perunoiden väliin. Antoi upeaa makua puoliksi rapeille, puoliksi kermaisen muheville perunoille.


Rapeapintainen perunapaistos


Rapeapintainen perunapaistos

Rapeapintainen perunapaistos


500 g perunoita (rosamunda tms.) 

2 dl ruokakermaa

2 rkl voita

2 valkosipulinkynttä 

2 salottisipulia

1/2 tl mustapippuria

1/2 tl suolaa (tai maun mukaan, juusto on suolaista) 

1 tl Provencen yrttiseosta (Herbs de Provence) 

1 rl Dijon-sinappia

1 dl raastettua parmesania tai pecorinoa. 


Pese perunat hyvin ja viipaloi hyvin ohuiksi viipaleiksi. Perunoita ei tarvitse kuoria. 


Lado viipaloidut perunat tiiviisti vuokaan kyljelleen. 


Hienonna ja kuullota valko- ja salottisipulit. ripottele perunaviipaleiden väliin (raottele viipaleista toisistaan haarukalla tai veitsenkärjellä. 


Mausta kerma suolalla, pippurilla, sinapilla ja yrttiseoksella. Valuta kerma perunoiden päälle. Nosta voi pikku nokareina perunoiden päälle. 


Paista perunavuokaa n. 1 h 200 C asteessa. 45 minuutin paistamisen jälkeen ripottele parmesanraaste perunoiden päälle ja paista vielä 15 min. 


Perunoista tulee päältä rapeita ja alta muhevan kermaisia. 


Mikä on sinun lempiruokasi perunasta? 





10 kommenttia :

  1. Onpa herkullisen näköiset perunat. Voisin testata näitä pihvien kaveriksi joku kerta.
    Suosikki perunaruokani on tortilla de patatas ja oman ukkelin tekemänä tietty.
    Ihanaa iltaa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perunatortilla onkin herkullista.

      En erikoisemmin välitä keitetyistä perunoista, mutta erilaiset uunissa valmistetutu perunat ovat kyllä herkullisia.

      Poista
  2. Nyt on kuule reseptit hallussa, täältä tämä upea perunahommeli ja Maaritin blogista paahtopaisti ja taatusti ihanat yhdessä. Kiitos reseptistä Tuuli ja mukavaa torstaita. <3

    VastaaPoista
  3. Herkullisen kuulloinen resepti, mutta mulle (=kädettömälle) liian vaikea :D
    Mun lemppari ovat ehdottomasti valkosipuliperunat -meillä pääsiäisruoka, mutta voisin syödä niitä myös joulun alla :D Valoa viikkikseen ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta Taru, tämä on periaatteessa helppo kermaperunaresrpti, perunat vain ladotaan vähän eri tavalla vuokaan.

      Poista
  4. Hei Tuuli, aivan ihana perunaseresepti! Tämä menee meillä ilman muuta kokeiluun, sillä tykätään molemmat perunoista ja onhan se edullista herkkua, monella tavalla valmistettava lisuke.
    Haen itse ihan samalla lailla reseptejä ja muutakin samoista lähteistä, ne toimivat uskomattomina inspiraationlähteinä vaikka mihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia totesi, että tämä toimisi hyvin paahtopaistiresptisi kanssa. Täytyykin kokeilla!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.