Viisi viikon varrelta

Tammikuun viimeinen viikko lähtee käyntiin ja kovat pakkaset ovat vaihtuneet sateeseen - ainakin hetkeksi. 


AkvarellisovellusAkvarellisovellus

Akvarelliselfie


Aamiainen

Törmäsin "akvarellisovelluksella" käsiteltyihin kuviin Instagramissa ja pakkohan sovellus oli ladata itsekin. Leikin sillä yhden illan kokeillen erilaisia versioita, värityksiä ja "papereita". Joku matkakuva olisi kiva tulostuttaa paksulle taidepaperille tulostettuna ja kehystää. Tässä voisi olla vaikka hauska lahjaidea. Latasin QniPaint-sovelluksen Google Playsta, mutta vastaavia sovelluksia on muitakin.

Kioto uusi vuosi

Kioto uusi vuosi

Luminen Kioto

"Kaikki" tuntuivat pari vuotta sitten lukevan Miia Kankimäen kirjaa Naiset joita ajattelen öisin. Koetin kirjastosta varata kirjaa, mtta siihen oli satojen varausten jono. Sitten unohdin kirjan. Sain joululahjaksi Kankimäen aiemman kirjan Asioita jotka saavat sydämen lymään nopeammin. Kirjassa sekoittuvat tuhat vuotta sitten eläneen japanilaisen hovinaisen ja kirjailijan Sei Shōnagonin kirjoitukset, kirjailijan oma elämä ja nyky-Kioto. Kirja vei ajatukset kuuden vuoden takaisen Japanin-matkan Kioton-osuudelle. Olimme vuoden vaihteessa Japanin muinaisessa pääkaupungissa Kiotossa, juhlapyhinä miltei kaikki paikat olivat suljettuja, mutta temppeleillä pääsi kiertämään, kävimme tervehtimässä vapaana eläviä apinoita läheisellä vuodella ja lumisessa Kiotossa oli paljon juhla-asuisia japanilaisia lomailemassa (ja kuvaamassa toisiaan). Kirjaa lukiessa ja kuvia selaillessa matkakuume nosti taas päätään. Täytyy hoitaa matkakuumetta lukemalla jaa haaveilemalla, laitankin Naisia joita ajattelen öisin nyt kirjaston varaukseen.

Bud Helsinki


Keskiviikkona pohdin instassa hankkisinko viikonloppukukat jo keskiviikkona. En osta kukkia ihan viikottain, mutta näin sydäntalvella kuitenkin aina silloin tälöin "perjataipuska" tulee hankittua ilahduttamaan. Universumi ilmeisesti vastasi huutooni, sillä työpaikan ovesta käveli kulman takana Uudenmaankadulla oleavasta kukkakauppa Bud Helsingistä nuori nainen, joka toi Budin tervehdyksenä kimpun ja muistutti liikkeestä jos tarvitsemme kukkia töihin tai myöhemmin taas tilaisuuksiin. Laitoin kukat töihin ensin esille työpäiviä ilahduttamaan ja otin ne perjantaina kotiin.


Kappeli samppanja FeuillatteTällä viikolla nostimme lasit normaaliuden paluulle, rehellisyydelle ja hyville (tai itseasiassa ihan vain normaaleille) käytöstavoille. Toivottavasti retoriikka rauhoittuu ja yhtenäiset pyrkimykset saavat jatkuvaa jalansijaa.


SämpylätEn ole useaan viikkoon leiponut, mutta tällä viikolla alkoi taas tehdä mieli lämmintä aamusämpylää. Uusi sämpyläresepti onkin pian tulossa.

Kuinka sinun viikkosi on sujunut? Oletko ostanut kukkia sydäntalven iloksi tai löytänyt jonkin hauskan tai hyödyllisen sovelluksen? Podetko matkakuumetta ja kuinka hoidat sitä nyt kun matkat ovat lähinnä vain haaveissa? 

11 kommenttia :

 1. Olipa kiva sovellus, käyn heti lataamassa sen itsellekin ja tuli mieleeni, että sitä voisi käyttää apuna jos kokeilisi vuosien jälkeen taas akvarellimaalausta. Ihanat nuo kuvat kerrassaan!
  Mulla on myös tuo sama kirja, mutta se on jäänyt puolitiehen jostain syystä. Muistan että koin sen hiukan pitkäveteiseksi enkä saanut luettua loppuun. Kyllä matkat ovat mielessä kovastikin ja olemme jo katselleet vuokra-asuntojakin sillä silmällä, lähinnä nähdäksemme mitä markkinoilla on tapahtunut hintojen suhteen. Mutta ei tehdä mitään liikkeitä ennenkuin koetaan, että on täysin turvallista. Kysymys onkin, mistä sen tietää...
  Juuri tällä hetkellä kotia ilahduttaa ystävältä saatu taivaallisen ihana kimppu isäni muistolle <3

  VastaaPoista
 2. Osanottoni Maarit❤️

  Kirjaan vei varmaan paremmin sisälle kun olen itse ollut Kiotossa ja tunnistin joitain paikkoja tekstistä ja saatoin samaistua joihinkin asioihin.

  En ole vielä ajatellutkaan matkavarauksia. Kunhan ensin saadaan rokotukset ja nähdään laajemmassa mittakaavassa kuinka ne purevat ja kuinka maailmallakin saadaan rokotettua. Vasta, sitten voi miettiä niitä matkoja ihan realistisesti.

  VastaaPoista
 3. Kuule kyllä matkakuumetta joka päivä, mietin koko ajan milloin voin varata lennot Casa Mimiin. Ja kukkia on tullut osteltua oikein tuplana, yhdet jätin vahingossa metroon ja lohdutukseksi heti toiset perään. Tuo sovellus näyttää hauskalle, pitääkin ladata. Ihanaa tammikuun loppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin postauksen jossa kerroit kukkien jääneen metroon, kyllä varmasti harmitti!

   Varmasti polttelee kun teillä on oma casa Espanjassa. Voi kunpa rokotukset saataisiin rullaamaan isossa mittakaavassa.

   Poista
 4. Pitääpä ladata tuo sovellus, akvarellikuvat näyttävät todella hienoilta!

  On kyllä outo fiilis tulevan vuoden suhteen, tuntuu että ainoat vaihtoehdot ovat turvalliset staycationit ja mökkilomat! Niihin varmastikin puretaan pahin matkakuume, en uskalla lähteä katselemaan tai varaamaankaan lentomatkoja minnekään, testaukset/karanteenit yms. vaikuttavat sen verran hankalilta ja tyyriiltä, joten maltetaan vielä tämä vuosi.

  Mekin pitkästä aikaa tehtiin viime viikolla jääkaappikohotussämpylöitä, täältäkin tulossa reseptiä blogiin jossakin vaiheessa. Ensimmäiset tulppaanit ostin viime viikolla, toivat ihanasti kevään tuntua kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveilen matkoista jatkuvasti, mutta mitään varsinaisia suunnitelmia en ole tehnyt, tuskinpa tänä kesänä vielä pääsee matkustelemaan. Pidän mieluummin pään kylmänä ja matkustan sitten kun se on turvallisempaa ja rennompaa -ja rokotettuna tietysti. Toivottavasti tulee kaunis kesä, jotta Suomen kesästä pääsee nauttimaan kunnolla.

   Poista
 5. Arvaa vaan nousiko matkakuume kun anoppi pyyteli minua sinne lomalle? Vbi kun jo pian taas pääsisi reissuun!
  Kukkia en ole nyt pariin viikkoon ostanut kotiin, mutta ajatuksissa oli ostaa viikolla tulppaaneja olohuonetta koristamaan.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Tuuli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi niin ihanaa päästä matkaan, mutta mielessä on tetysti sellaiset matkat kuin "vanhoina hyvinä aikoina", sellaiset joissa voi huoletta mennä pikku ravintolaan jossa pöydät ovat vieri vieressä, kulkea väentungoksessa sitä sen kummemmin ajattelematta, matkustaa julkisilla miettimättä... Ehkä ensi vuonna?

   Poista
 6. Kiitos sovellusvinkistä, pitääpä tseakta heti. En ole ostanut kukkia muutamaan viikkoon, mutta tällä viikolla on ihan pakko saada tulppaneita kotiin. Valoa viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tömö oli mielestäni yksi kivommista sovelluksista joihin olen viime aikoina törmännyt, ettei sovelluksissa ole vain teamsia ja koronavilkkua.

   Poista
 7. Aika hauska sovellus ja kuvat näyttävät todella akvarelleilta. En ole ostanut vielä tulppaaneja mutta ehkä nyt viikonloppuja. Leikkasin maljakkoon viimeiset joulun amarylliset.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.