Viikuna-mozzarellasalaatti tomaattivedessä

Tämän helpon mozzarellasalaatin salaisuus on tomaattivesi, joka valmistellaan edellisenä päivänä tai aamulla. Jos kotona on menossa tomaatteja ylikypsäksi, ne kannattaa hyödyntää vaikka tomaattiveteen.

Viikunat ovat syksyn herkkuani, joita ostan niin kauan kun niiden hinta pysyy kohtuullisena. Viikunoita kuluu niin aamupuuron kanssa, salaateissa kuin sellaisenaankin. Viime viikolla hauduttelin possua viikunoiden kanssa.

Taas alkaa olla se aika vuodesta kun tulee kirottua valon vähäisyyttä. Haluaisin ain aottaa kaikki kuvat päivänvalossa, mutta meidän talvisisssa olosuhteissamme se ei onnistu. Nämä kuvat otin vielä ulkona illansuussa pari viikkoa sitten, mutta nyt siinä vaiheessa kun tulen kotiin töistä on auttamattoman pimeää. Onneksi ostin vanhan "studiovaloni" kaveriksi ja välillä korvaajaksikin Lidlistä kesällä edullisen rengasvalon jotta saan "studiokuvia".











Viikuna-mozzarellasalaatti tomaattivedessä

2 viikunaa 

1 mozzarellapallo vedessä (tai burrata)

½ dl tomaattivettä (ohje alla)

1 rl paahdettuja pinjansiemeniä

suolaa

pippuria


Tomaattivesi

3 isoa kypsää tomaattia

1 pieni valkosipulinkynsi

2 rkl valkoviini- tai siiderietikkaa

5 isoa basilikanlehteä

2 tl suolaa

Laita kulhon päälle siivilä ja siihen ohut sideharso- tai musliinikangas. Jätä kankaan reunat roikkumaan kulhon ulkopuolelle. Paloittele tomaatit monitoimikoneen kulhoon. Lisää valkosipuli, basilika, etikka ja suola. Soseuta tomaatit karkeaksi murskaksi ja laita kankaalla vuorattuun siivilään. Nosta liinan liepeet ylös ja pyöräytä tiukaksi nyytiksi. Sido nyytti narulla esim. kauhan varteen jonka laitat ison yli roikkumaan, niin että tomaattivesi valuu kattilaan, anna tomaattien valua 8 tuntia. Laita tomaattivesi sen jälkeen jääkaappiin. Älä puristele nyyttiä, jotta tomaattivesi pysyy kirkkaana.


Kokoa salaatti; riivi mozzarella tai burrata karkeasti, laita annoskulhoon tai lautaselle, kaada tomaattivesi mozzarellan päälle, ripottele suolaa ja pippuria, viimeistele viikunanlohkoilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä.



2 kommenttia :

  1. Vitsit miten hyvännäköinen salaatti. Opin syömään viikunoita vasta Rachidin tavattuani ja ensimmäiset viikunat söinkin Marokossa. Tykkäsin heti ja tykkään niistä erityisesti tuoreina.
    Herkullista viikonloppua sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
  2. Voiko olla kauniimpaa mozzarellahässäkkää kuin tuo. Aivan ihana resepti ja me syödään mozzarellaa viikottain.

    Ihanaa loppuviikkoa Tuuli. <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.