Tämän helpon mozzarellasalaatin salaisuus on tomaattivesi, joka valmistellaan edellisenä päivänä tai aamulla. Jos kotona on menossa tomaatteja ylikypsäksi, ne kannattaa hyödyntää vaikka tomaattiveteen.
Viikunat ovat syksyn herkkuani, joita ostan niin kauan kun niiden hinta pysyy kohtuullisena. Viikunoita kuluu niin aamupuuron kanssa, salaateissa kuin sellaisenaankin. Viime viikolla hauduttelin possua viikunoiden kanssa.
Taas alkaa olla se aika vuodesta kun tulee kirottua valon vähäisyyttä. Haluaisin ain aottaa kaikki kuvat päivänvalossa, mutta meidän talvisisssa olosuhteissamme se ei onnistu. Nämä kuvat otin vielä ulkona illansuussa pari viikkoa sitten, mutta nyt siinä vaiheessa kun tulen kotiin töistä on auttamattoman pimeää. Onneksi ostin vanhan "studiovaloni" kaveriksi ja välillä korvaajaksikin Lidlistä kesällä edullisen rengasvalon jotta saan "studiokuvia".
Viikuna-mozzarellasalaatti tomaattivedessä
2 viikunaa
1 mozzarellapallo vedessä (tai burrata)
½ dl tomaattivettä (ohje alla)
1 rl paahdettuja pinjansiemeniä
suolaa
pippuria
Tomaattivesi
3 isoa kypsää tomaattia
1 pieni valkosipulinkynsi
2 rkl valkoviini- tai siiderietikkaa
5 isoa basilikanlehteä
2 tl suolaa
Laita kulhon päälle siivilä ja siihen ohut sideharso- tai
musliinikangas. Jätä kankaan reunat roikkumaan kulhon ulkopuolelle.
Paloittele tomaatit monitoimikoneen kulhoon. Lisää valkosipuli, basilika, etikka
ja suola. Soseuta tomaatit karkeaksi murskaksi ja laita kankaalla vuorattuun
siivilään. Nosta liinan liepeet ylös ja pyöräytä tiukaksi nyytiksi. Sido
nyytti narulla esim. kauhan varteen jonka laitat ison yli roikkumaan, niin että
tomaattivesi valuu kattilaan, anna tomaattien valua 8 tuntia. Laita
tomaattivesi sen jälkeen jääkaappiin. Älä puristele nyyttiä, jotta
tomaattivesi pysyy kirkkaana.
Kokoa salaatti; riivi mozzarella tai burrata karkeasti, laita annoskulhoon tai lautaselle, kaada tomaattivesi mozzarellan päälle, ripottele suolaa ja pippuria, viimeistele viikunanlohkoilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä.
Vitsit miten hyvännäköinen salaatti. Opin syömään viikunoita vasta Rachidin tavattuani ja ensimmäiset viikunat söinkin Marokossa. Tykkäsin heti ja tykkään niistä erityisesti tuoreina.
VastaaPoistaHerkullista viikonloppua sinulle Tuuli <3
Voiko olla kauniimpaa mozzarellahässäkkää kuin tuo. Aivan ihana resepti ja me syödään mozzarellaa viikottain.
VastaaPoistaIhanaa loppuviikkoa Tuuli. <3