Muistan, että maalla teki mieleni kurpitsa-gnocchivuokaa, mutta ajettuani kolmisenkymmentä kilometriä ja käytyäni kolmessa ruokakaupassa taivuin uskomaan, että maalla ei ole kaupungin valikoimat. Gnoccheista ei ollut tietoakaan, yhdenlaisia tortellineja löytyi sentään, joten pinaatti-ricottatortellinit saivat korvata gnocchit.
Kurpitsa-tortellinivuoka
500 g pinaatti-ricottatortellineja tms.
1/2 dl oliiviöljyä
20 salvian lehteä
500 g hokkaidokurpitsaa
1 munankeltuainen
2 dl kevytkermaa
1/4 tl hienoksi raastettua muskottipähkinää
50 g karkeasti raastettua mozzarellaa
100 g vuohenjuustoa, murennettunaLämmitä uuni 200 ° C asteeseen. Voitele vuoka.
Keitä tortellinit paketin ohjeiden mukaan, valuta ja huuhtele kylmän veden alla.
Pyörittele kulhossa kurpitsa 1 ruokalusikallisessa öljyä. Sekoita tortellinien, munankeltuaisen, kerman, muskottipähkinän, 50 g mozzarellan, 50 g vuohenjuuston ja kymmenen revityn salvianlehden kanssa. Laita tortellini-kurpitsaseos voideltuun astiaan ja ripottele päälle jäljellä oleva 25 g mozzarellaa ja loput 50 g vuohenjuustosta.
Paista 45-50 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmennyt.
Kuumenna tällä välin 1/4 dl öljyä paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää jäljellä oleva salvia ja paista 1 minuutti. Nosta paistetut salvianlehdet hetkeksi valumaan talouspaperin päälle.
Tarjoile paistetun salvian kanssa
Näyttää herkulliselle, raaka-aineissa on ihania makuja ja kauniita värejä. Tätä kokeilen!
VastaaPoistaSyksyn raaka-aineissa tosiaan on upeita sävyjä ja makujakin!
VastaaPoistaNiin syksyisen väristä ja herkullista ruokaa. Jotenkin kun ulkona pimenee, niin ruokaankin pitää lisätä enemmän väriä :)
VastaaPoistaHerkullista loppuviikkoa sinulle Tuuli <3
Ihanan iloisen näköinen ja aito lohturuoka marraskuun pimeyteen. Ihanaa tulevaa viikkoa Tuuli.<3
VastaaPoistaKiitos reseptivinkistä ja valoisaa uutta viikkoa <3
VastaaPoista