Kurpitsa-tortellinivuoka

Välillä löydän arkistoista kauan hautuneita postauksia, tämänkin kurpitsa-tortellinivuoan reseptipostauksen aloitin kaksi vuotta sitten. Se jäi jostain syystä puolitiehen, enkä koskaan julkaissut reseptiä. No, yhtä ajankohtainen tämä helppo kurpitsaresepti on nytkin.


kurpitsaruoka, kurpitsa, sesonkiruoka



kurpitsaruoka, kurpitsa, sesonkiruoka

Muistan, että maalla teki mieleni kurpitsa-gnocchivuokaa, mutta ajettuani kolmisenkymmentä kilometriä ja käytyäni kolmessa ruokakaupassa taivuin uskomaan, että maalla ei ole kaupungin valikoimat. Gnoccheista ei ollut tietoakaan, yhdenlaisia tortellineja löytyi sentään, joten pinaatti-ricottatortellinit saivat korvata gnocchit.


kurpitsaruoka, kurpitsa, sesonkiruoka



kurpitsaruoka, kurpitsa, sesonkiruoka




Kurpitsa-tortellinivuoka


500 g pinaatti-ricottatortellineja tms.
1/2 dl oliiviöljyä
20 salvian lehteä
500 g hokkaidokurpitsaa
1 munankeltuainen
2 dl kevytkermaa
1/4 tl hienoksi raastettua muskottipähkinää
50 g karkeasti raastettua mozzarellaa
100 g vuohenjuustoa, murennettuna

Lämmitä uuni 200 ° C asteeseen. Voitele vuoka.

Keitä tortellinit paketin ohjeiden mukaan, valuta ja huuhtele kylmän veden alla.

Pyörittele kulhossa kurpitsa 1 ruokalusikallisessa öljyä.  Sekoita tortellinien, munankeltuaisen, kerman, muskottipähkinän, 50 g mozzarellan, 50 g vuohenjuuston ja kymmenen revityn salvianlehden kanssa.  Laita tortellini-kurpitsaseos voideltuun astiaan ja ripottele päälle jäljellä oleva 25 g mozzarellaa ja loput 50 g vuohenjuustosta.

Paista 45-50 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmennyt.

Kuumenna tällä välin 1/4 dl öljyä paistinpannussa keskilämmöllä.  Lisää jäljellä oleva salvia ja paista 1 minuutti.  Nosta paistetut salvianlehdet hetkeksi valumaan talouspaperin päälle.

Tarjoile paistetun salvian kanssa



5 kommenttia :

  1. Näyttää herkulliselle, raaka-aineissa on ihania makuja ja kauniita värejä. Tätä kokeilen!

    VastaaPoista
  2. Syksyn raaka-aineissa tosiaan on upeita sävyjä ja makujakin!

    VastaaPoista
  3. Niin syksyisen väristä ja herkullista ruokaa. Jotenkin kun ulkona pimenee, niin ruokaankin pitää lisätä enemmän väriä :)
    Herkullista loppuviikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
  4. Ihanan iloisen näköinen ja aito lohturuoka marraskuun pimeyteen. Ihanaa tulevaa viikkoa Tuuli.<3

    VastaaPoista
  5. Kiitos reseptivinkistä ja valoisaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.