Nopeasti valmistuvat varsisipulileipäset

Talvisäällä maistuu keitto ja leipä, eikö vain?

Tavallisen leivän vaihtoehdoksi voi nopeasti leipoa myös flatbread-tyyppisiä varsisipulileipäset. Pikkuisen näpertämistä vaativa, mutta ei liian vaikea leipäsiä voi tehdä vaikka pakkaseen kaulimista ja pakastamista vaille valmiiksi. Lopputulos on vaivan arvoinen ja lopputaikinan voi pakastaa valmiiksi pyöräytettyinä kiekkoina.

Kerrostunut ja lohkeileva taikina erottaa tämän leivän muista litteistä leivistä.




Varsisipulileipäset


5 dl jauhoja

1 dl lämmintä vettä

4 varsisipulia hienonnettua 

½ tl suolaa

kasviöljyä


Sekoita isossa kulhossa jauhot n. 0,5 dl vettä ja sekoita, kunnes vesi on imeytynyt. Tarvittaessa jatka veden lisäämistä teelusikallinen kerrallaan ja sekoita huolellisesti, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja taikina on kiinteää.

Vaivaa taikinaa viisi minuuttia koneella tai käsin ja peitä taikina sitten kostealla liinalla 15 minuutiksi. Ota taikina ja muotoile litteäksi tangoksi. Leikkaa kuuteen samankokoiseen osaan. Pyörittele palat palloiksi.

Aseta taikinapallo hyvin jauhotetulle työtasolle ja kauli ohueksi ympyräksi  Ripottele taikinan päälle päälle 1 rl hienonnettua varsisipulia. Rullaa taikinalätty rullalle kuin matto, kierrä sitten rulla spiraaliksi ja purista pää rullaan kiinni niin, että taikinaspiraali pysyy kiinni. Paina kämmenelläsi rullaa päältä, jotta se litistyy. Kauli pannukakku alle ½ sentin paksuiseksi. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä  pannulla keskilämmöllä kuumaksi. Paista leipänen öljyssäa, kunnes pohja on rapea ja kullanruskea. Käännä pannukakku ja lisää tarvittaessa öljyä, paista kullanruskeaksi. Tarjoile heti vaikka. keiton kanssa.


8 kommenttia :

  1. Leipänen näyttää niin hyvälle! Kyllä se niin on, että talvisäällä maistuu keitto ja leipä. Täällä on ollut kyllä ihan hupsu talvisää, kun satoi vettä. Tiet ovat nyt tosi liukkaat. Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella liukasta taitaa nyt olla joka puolella. Ollaan varovaisia!

      Poista
  2. Tällaisia lettuja usein paistan intialaisen ja meksikolaisen ruoan kanssa. Mielettömän hyviä, helppoja ja nopeita. Mutta aivan mahtava lisäys tuo varsisipuli, kiitos vinkistä. Sillä varsisipulia aina laitan lämpimiin voikkareihin, antaa mielettömän hyvän maun, mutta enpä ole älynnyt näihin lettusiin sitä lisätä.

    Kivaa viikonloppua Tuuli. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsisipuli antaa kivaa lisämakua, valkosipuli voisi toimia myös.

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  3. Juuri oikeanlaista leipää keiton kaveriksi. Heti alkoi tehdä mieli paksua kasvissosekeittoa ja tällaista leipää, voi nam!
    Ihanaa viikonloppua sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvissosekeitot ovatkin ihan parhaita, niitä meilläkin syödään kerran-pari viikossa näin talvella.

      Poista
  4. Onpa herkullisen näköinen leipänen! Nyt on joulu mässäilyn jälkeen onkin syöty keittoja ihan urakalla joten tätähän voisin minäkin vaikka kokeilla. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Keitot ovat niin hyviä ja tämä leipänen sopii todella hyvin niiden kanssa.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.